Uticaj muzike na psihu?

Dr. NN

Primećen član
Poruka
757
Nekada me tako povuku narodnjaci kada sam tužan, uzmem od južnog vetra, Šapketa i Tome najgore pesme poput:

Dođe mi da plačem kao dete,
Dotak'o sam dno života,
Nedam ovo malo dušeee

pa čak idem toliko daleko i slušam:

Tamo si ti,
23. Prosinac

Zašto me privlače tužne pesme??? Samo takve pesme me mogu dotaći.
Primetio sam da kada sam tužan od takvih pesama mi bude bolje, a kada nisam bude mi gore...

Koliko takve pesme utiču na naš život? To je previše negativne energije, a moderna psihologija govori da moramo biti pozitivni.
Sada da li je to uticaj ovih lajf kočova, ne znam, uglavnom mislim da ovo nije dobro i da se trebam otarasiti takve muzike, ali kako?

Nekada me tako povuku narodnjaci kada sam tužan, uzmem od južnog vetra, Šapketa i Tome najgore pesme poput:

Dotak'o sam dno života,
Nedam ovo malo dušeee

Tamo si ti,
23. Prosinac

Primetio sam da kada sam tužan od takvih pesama mi bude bolje, a kada nisam bude mi gore...

Koliko takve pesme utiču na naš život? To je previše negativne energije, a moderna psihologija govori da moramo biti pozitivni.
Sada da li je to uticaj ovih lajf kočova, ne znam, uglavnom mislim da ovo nije dobro i da se trebam otarasiti takve muzike, ali kako?
Ja isto volim tuzne pjesme..
I kad sam tuzna,kad sam sretna.
Uz muziku promisljam,odlucujem lakse i opcenito volim muziku..
Jednostavno je tako,nasoj psihi karakteru odgovara takca glazba..
Mozda jer u sustini smo melanholicni..

Nije li onaj neki pjevac sevdaha(ne mogu se sad imena sjetiti) uveo muziku kao th za pacijente na psihijatriji?
Cek,mislim da je Himzo ..

Poslano sa mog Lenovo A2010-a koristeći Tapatalk

Dok se odrasta neophodno je saznati svoje psihicke, emotivne i fizicke sposobnosti. Upoznati sebe.
Uticati na druge ljude moze da bude lako, ali uticati na sebe moze samo covek koji poznaje sebe,
na taj nacin je pripremljen da utice na svoj zivot.

Dotak'o sam dno života,
Nedam ovo malo dušeee

Tamo si ti,
23. Prosinac

Narodnjaci uglavnom i jesu plačljivi. Najviše "volim" kada počnu da kenjaju u pesmama kako ih je ostavila žena ili devojka...

Dotak'o sam dno života,
Nedam ovo malo dušeee

Tamo si ti,
23. Prosinac

Ja nekad mislim da se ljudi udubljuju u tugu u nedostatku drugih emocija,tj da je organizmu potrebno neko drmanje sistema(posebno ako je cesto onako ravna crta..) pa u nedostatku srece,mi eksploatisemo tugu..
Ne znam dal je to tacno al verujem u to....

- - - - - - - - - -

Dotak'o sam dno života,
Nedam ovo malo dušeee

Tamo si ti,
23. Prosinac

*mozda tovaris dosta emocija u sebi i ne izbacujes ih i onda toi je to ventil za sve sto nisi isplakao i reko nekom...

Hahahaha mozda kad prekines da glumis santu leda,mada nemam pojma,u sv sl do tad cepaj pesme:lol:

- - - - - - - - - -

A jao... sta se meni sve desava pogotovo kako je bilo bolje da ne pisem, pokazatelj totalne rascepkane licnosti. No ne mislim da je to ista strasno, nije muzika uzrok samo posledica.

Muzika je lek.Mada nekad ljudi zloupotrebljavaju lekove,umesto da resavaju izvor problema...
Majko kolko seruckam danas..:lol:

- - - - - - - - - -

zreo covek ne tuguje uz srceparajuce pesme ,oplemene ga i oraspoloze
Msm da ovo ne ide jedno sa drugim osim ako nisi na nekoj svadbi,a tamo bas ne pustaju one pesme ostavila me zbog drugog,***** bestija i tome slicno XD

A kod mene sve naopako,tj,ravna crta.
I kad sam srecan i tuzan i bilo kako da se osecam slusam iste stvari
Kad sam bas ono u bedaku slusam neku nevidjenu agresiju,hardcore
Tuzne pesme su gubljenje vremena
Pre neki dan krenem da listam pesme u telefonu(a ima ih nevidjeno mnogo) shvatim da se secam za svaku pesmu kada sam je slusao,i mogu da opisem dogadjaje kada sam je slusao do najsitnijeg detalja
Bukvalno svaka pesma vuce neko secanje,i onda kada treba da dodje do pospremanja SD kartice,ne mogu da obrisem muziku,sta znam,neka sentimentalnost

kad si zreo nije bitno gde si i ne glumatas trans uz pesme i cirku,to kad te riba ostavi ima 1 efekat a kad ti je potaman sve drugi,opet kad si zreo setis se pesme uz koju si cmizdreo a onda ti pomre pola familije pa kazes iebote oko cega sam dramio

Pre neki dan krenem da listam pesme u telefonu(a ima ih nevidjeno mnogo) shvatim da se secam za svaku pesmu kada sam je slusao,i mogu da opisem dogadjaje kada sam je slusao do najsitnijeg detalja
Bukvalno svaka pesma vuce neko secanje,i onda kada treba da dodje do pospremanja SD kartice,ne mogu da obrisem muziku,sta znam,neka sentimentalnost

Ja nemam te probleme vezivanja za pesme,doduse kad skupim neku gomilicu sve sredjeno na kompu i brat ga reinstalira il sta god onda imam ubilacko/sadisticke sklonosti:lol:

Borbeno prijatelju, dobro je kad imas vremena da se upustas u te igre sa sobom ili mozda nije.

- - - - - - - - - -

Ja nemam te probleme vezivanja za pesme,doduse kad skupim neku gomilicu sve sredjeno na kompu i brat ga reinstalira il sta god onda imam ubilacko/sadisticke sklonosti:lol:

Cudo :)

Borbeno prijatelju, dobro je kad imas vremena da se upustas u te igre sa sobom ili mozda nije.

- - - - - - - - - -

Cudo :)

Al ako ti nesto znaci ponekad ako se poklopi carolija zivota sa pmsom, kad sam uber pozitivno raspolozena:lol: moze bilo koja pesma sa super tekstom i zvukom da me sjebe:lol:(mada ih i redje slusam a i ne trebaju mi ko Obeliks sam:hahaha:)
Ko sto rekoh ne biram drogu,smrknem sta stignem:hahaha:A i opet ko sto rekoh nekam imam trip da se udubljujem u emocije,ono kad si izbedacen i zloupotrebljavas to,al nisam sigurna sad koliko je to tacno,mada mi tako deluje...
Eto dosta smo kakili za danas XD

Djordje, Djordje ti bas volis bicikl.:)

i bas nista ne osetis uz Tomu.:)

Lagis nas Djordje....:)

- - - - - - - - - -

Al ako ti nesto znaci ponekad ako se poklopi carolija zivota sa pmsom, kad sam uber pozitivno raspolozena:lol: moze bilo koja pesma sa super tekstom i zvukom da me sjebe:lol:(mada ih i redje slusam a i ne trebaju mi ko Obeliks sam:hahaha:)
Ko sto rekoh ne biram drogu,smrknem sta stignem:hahaha:A i opet ko sto rekoh nekam imam trip da se udubljujem u emocije,ono kad si izbedacen i zloupotrebljavas to,al nisam sigurna sad koliko je to tacno,mada mi tako deluje...
Eto dosta smo kakili za danas XD

Cudim se za ubilacko sadisticke porive, ne ide uz macecice, ko ih ne zna naravno.:)

Back