Uticaj izolacije na ljude

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Primetio sam da ljudi jednostavno ne razumeju šta znači sloboda. Danas im se naredi da ne smeju izaći iz stana, ograniči im se sloboda kretanja što je nehumano. Ljudi se ne pitaju: "Hej, pa mene neko protivno mojoj volji zatvara. Nisam ja životinja da to urade" .
Ljudi se letergično prepuste instrukcijama.

Čak i ptica kada je zatvoriš u kavez odmah pokušava da pobegne. A čovek? Povinuje se. Patetično

Ако мало дубље мислимо, а треба, можемо погледати графике који показују ширење епидемије код нас.

До 27 дана број заражених експоненцијално расте (2 април). Мени је важнији график који показује за колико се дана удвостручио број заражених. Лекари кажу да се неспутано број заражених удвостручи за 6 ди 7 дана (6.2 дана).

У овом периоду број дана удвостручења заражених није прелазио 5 дана, чак је четвртог дана износио 1/2 дана. То показује да је КОВИД 19 у Србији присутан још у фебруару и да се у овом периоду регистровали заражени из тог периода. Тек 28 дана време двоструке заражености прелази 6.5 дана и наставља да се увећава.

Дуго затварање људи по становима је резултат неспособности власти да благовремено делује, јер епидемија је као пожар, мора се одмах гасити, али било је потребно скупити потписе за себе и сателитске странке. Цену су платили грађани. Нактрагичније је да се тиме увећао број подлеглих корони.

Poslednja izmena:
Sumnjam koliko je prica za postojanje virusa uopste tacna
Ali ako jeste potpuno je logicno da ce da te zatvore ne mozes sve da gledas tako mora malo dublje da se misli
Upravo tako. Validnost informacija koje dobijamo sa medija treba proveriti. Već smo svesni (nadam se) da mediji jesu sredstvo dezinformisanja i postizanja izvesnih ciljeva političara. Svaku rečenicu treba proveriti na više izvora. Ako postoji obrazac u svetu novinarstva gde se sve fabrikoovano ponavlja na vestima, tu nešto nije u redu.

Upravo tako. Validnost informacija koje dobijamo sa medija treba proveriti. Već smo svesni (nadam se) da mediji jesu sredstvo dezinformisanja i postizanja izvesnih ciljeva političara. Svaku rečenicu treba proveriti na više izvora. Ako postoji obrazac u svetu novinarstva gde se sve fabrikoovano ponavlja na vestima, tu nešto nije u redu.
ali ako je tacna cela ta prica sa virusom i brojem obolelih onda ima smisla da sedimo kod kuce

Apsolutno se slazem da za neke ljude nije da misle, jer onda ugrozavaju sebe, a ako previse misle ili nisu svesni da im to ne ide od ruke, pa ubede sebe da znaju bolje od lekara kako se treba boriti protiv zaraze onda ih treba nauciti ili zatvoriti u neku ustanovu tapaciranih zidova.

Back