limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 39.050
I u srpskom jeziku.U Srbiji je sve moguće.

Bas se pitam zasto Hrvati cuveni keks nazvase "domacica",a ne "kucanica"?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I u srpskom jeziku.U Srbiji je sve moguće.
Pricajte tamo kako oćeteNisu gluposti,nego je to sve srpski jezik.
Ako ga se ti odrices,Hrvati ce ga rado prisvojiti kao sto i jesu.
Hrvatski jezik mogu biti samo novoizmisljene rijeci tipa zrakomlat kojim nastoje da se "ograde"od srpskog,ali nesto im i nisu bas zazivjele u narodu.
Nekad smo rijeci kruh i hljeb,odnosno hleb ucili kao sinonime,a ne kao neki poseban jezik.
Dok je narod bio normalan.
Sad sve svakome smeta.
I rijeci,i akcenat,i ijekavica...
A ne shvataju da je to bogatstvo jednog jezika,a ne mana.
Dakle u XVI je Franaka (Fružin/Fruzin) bilo i u Srbiji, a i u zapadnoj Bugarskoj? Kolonizovao ih Karlo Veliki? Da ji je u okolini Dubrovnika bilo i naselja Kumana? Sretalo se i ime Kumanin.Implicira, baš kao što etnonim Srboljub implicira prisustvo Srba.![]()
Opet krađa?![]()
Hrvoje Vukčić Hrvatinić says hello.
Opet krađa?
Sad mi daješ primjer iz srpskog.Može, može: kut može imati i više od 90°, na primer spoljni ugao kuće ima 270°.![]()
Kakvo izmišljanje, ili bi da dokazuješ da je u Srbiji u XVI i XVII veku bilo i Franaka Karla Velikog, pored imena Horvatin, i u Srbiji se sreću imena kao Fružin i Fruzin, od Frug - Franak.
Pogledajte prilog 1779142
Horvat, Hrvatin i slično su etnonimi i nedvojbeno su vezani uz ime Hrvat. Tvoj pokušaj negacije je kao da pišeš da ime Srboljub nema veze sa Srbima.
Kad smo već kod fantazija i ličnih imena nastalih od etnika Veliki čelnik Cara Dušana se zvao Hrvatin (Vojinović), a Vojinovići su bili jedna od glavnih srpskih velikaških porodica.Ovaj je imao pravi grb, za razliku od fratarskih fantazija.
Kad smo već kod fantazija i ličnih imena nastalih od etnika vrliki čelnik Cara Dušsna se isto zvao Hrvatin (Vojinović), a Vojinovići su bili jedna od glavnih srpskih velikaških porodica.
Može primer na hrvatskom? I na Google ima primera da se pominje spoljni kut, a onaj spoljni ugao kuće (270°) upravo tu spada, a sakrivanje iza (baš takvog) ugla je poznato i deci.Sad mi daješ primjer iz srpskog.
U mom kraju nema,niti je ikad bilo Hrvata...tako da mogu samo da pricam srpski jezik.Pricajte tamo kako oćete
Ovde se kruatalo nije niti će.
Mislim da gresis. To je svakako jedan jezik, ma kako ga krstili. Pozitivno je da deca bogate recnik i sa izrazima koji se manje koriste u neposrednom okruzenju. Koliko puta se sazna da je neki 'kroatizam' zapravo izvorno srpska rec i obrnuto.
Kad citas knjige nekad je bolji srpski, nekad hrvatski prevod.
Ljubitelji stripa, narocito Alan Forda se kunu u hrvatski prevod.
Svakako uskoro nece imati ko da govori taj jezik jer nezaustavljivo odumiremo i mi i Hrvati.
Zahvaljujuci internetu, deca pre progovore engleski nego maternji i to je zapravo 'caka'
Smaras.U mom kraju nema,niti je ikad bilo Hrvata...tako da mogu samo da pricam srpski jezik.
Ali ima dosta ljudi koji su dosli iz svih krajeva BiH,Hrvatske...a Srbi su...i naravno da necu nikoga ispravljati ako govori kako se govorilo u njegovom kraju.To mi uopste ne smeta,a i zasto bi?
Kao sto nikad nikom nije smetalo kad neko govori ekavicu,a imali smo npr.nastavnike ili profesore iz Srbije koji su tako govorili.
Ja imam komsinicu,iz Srbije je,udata ovamo i zivi vise od cetrdeset godina u mom kraju gdje se govori ijekavica ,a ona i dalje govori ekavicu.
Sta sad treba da je maltretiram da predje na ijekavicu? Ili da smatram da nismo isti narod?
Sve je to srpski jezik i nacin kako ga ko govori je samo stvar mjesta rodjenja i okruzenja koji nismo birali i prema tome,ne govori nista specijalno o nekome.
Fioka? Ladica? Drawer.Ma ne, nešto s namještajem.
Katolička reč.Da, ironija je još jedna katolička riječ koja nije u tvome vokabularu.
Trol s kojim nema razumne diskusije…U mom kraju nema,niti je ikad bilo Hrvata...tako da mogu samo da pricam srpski jezik.
Ali ima dosta ljudi koji su dosli iz svih krajeva BiH,Hrvatske...a Srbi su...i naravno da necu nikoga ispravljati ako govori kako se govorilo u njegovom kraju.To mi uopste ne smeta,a i zasto bi?
Kao sto nikad nikom nije smetalo kad neko govori ekavicu,a imali smo npr.nastavnike ili profesore iz Srbije koji su tako govorili.
Ja imam komsinicu,iz Srbije je,udata ovamo i zivi vise od cetrdeset godina u mom kraju gdje se govori ijekavica ,a ona i dalje govori ekavicu.
Sta sad treba da je maltretiram da predje na ijekavicu? Ili da smatram da nismo isti narod?
Sve je to srpski jezik i nacin kako ga ko govori je samo stvar mjesta rodjenja i okruzenja koji nismo birali i prema tome,ne govori nista specijalno o nekome.
Sve jasno. Hrvati svi i svuda.Kad smo već kod fantazija i ličnih imena nastalih od etnika vrliki čelnik Cara Dušsna se isto zvao Hrvatin (Vojinović), a Vojinovići su bili jedna od glavnih srpskih
Od Jadranskog do Baltičkog i Crnog mora i Alpa.Sve jasno. Hrvati svi i svuda.![]()
Najviše ih ima među BLOKADERIMA kako vidim.Sve jasno. Hrvati svi i svuda.![]()
Može primer na hrvatskom? I na Google ima primera da se pominje spoljni kut, a onaj spoljni ugao kuće (270°) upravo tu spada, a sakrivanje iza (baš takvog) ugla je poznato i deci.
E,ovo je stvarno hrvatski jezik.Pogledajte prilog 1779809
ugao (prostorni kut).
1. U geometriji, dio prostora što ga tvori skup n zraka OA1, OA2, …, OAn sa zajedničkim početkom O i n kutova: ∡ A1OA2, ∡ A2OA3, …, ∡ AnOA1. Pritom je O vrh, zrake OAi jesu bridovi, a nutrine kutova dvaju susjednih bridova jesu strane ugla. Kutovi dvaju susjednih bridova jesu bridni kutovi, a kutovi dviju susjednih strana prikloni kutovi. Obično se razmatraju samo jednostavni uglovi, kod kojih njihove strane nemaju drugih zajedničkih točaka osim vrha i bridova.
Moguće.Fioka? Ladica? Drawer.
Od Jadranskog do Baltičkog i Crnog mora i Alpa.
Koliko vidim, najviše ih je među podržavateljima Vučića.Najviše ih ima među BLOKADERIMA kako vidim.
Ruše srpskog Predsednika ?![]()