- Poruka
- 1.857
ma ima toga pun q...ali dobro to je deo te kulture.Talijanizam izBosne.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma ima toga pun q...ali dobro to je deo te kulture.Talijanizam izBosne.
Zna se što je sleng, to je neformalna govorna komunikacija gdje riječi ili izrazi poprimaju druga značenja.Zato sam ti i rekao da je to sve slang istog maternjeg jezika; u svakom slucaju gde ti ne treba prevodioc za komunikaciju i razumevanje.
Meni je ova konverzacija interesantna jer sam proveo dosta vremena u HR, upoznao ljude iz raznih mesta i NIKAD, ali NIKAD nisam vodio temu da su to razliciti jezici i da je neko imao problem razumevanja sa obe strane.
Kao sto sam ti rekao, Zagorje i kranji jug Srbije , moram da naviknem uvo ali razumem ljude sta pricaju; svi ostali pricaju isti jezik … naravno desice se nekad da ce neko pitati “sta ti je to” za neku rec ali ne znaju ni u Osijeku sta je šugaman, pipun, karpuza, itd.
Ne umisljaj. Iz koje si to rečenice izvukla? GlumatasIzvini,ali dokle ces me tjerati sa ovog foruma?
Nisam o forumu ni govorio, ne laziJa sam Srpkinja i imam sva prava kao i ti da budem ovde i da kazem svoje misljenje o svemu,
Govorio sam o onima koji ovde u SRBIJI glumataju srbende, mrzeci Hrvate a iz usta im stalno ispada zrakatanje grahatanje kruatanje...kao uostalom i drugi korisnici bez obzira na naciju.
I ovo su moja posla kao i tvoja.
Ovde u srbiji nece raditi sta hoce i zele ako je to nož u leđa većinskom narodu u srbiji tako što će glumatati na protestima da su građani koji zive ovde u srbijiIdes mi bas na zivce sa tim odredjivanjenm ko smije i sta reci.
I nikom ja necu nista porucivati,nisam postar.
A svako neka radi kako zeli,sta ja imam s tim?
Lazes, nisam te vređao. Ne možes nam ti određivati nama u srbiji dal ćemo biti tolerantni na pavelicev dijalekt ili nećemo pogotovo od onih koji GLUME ovde u srbiji najvece srbende mrzeci te Hrvate ali im zrakatanje ne smeta... A na forumu bas me briga. ja sam govorio o onima ovde u srbiji.Ja ovde govorim samo u svoje ime i drugi me ne interesuju.
I molim te,nemoj vise da mi se obracas kao maloumnom djetetu samo zato sto nisam iz Srbije.
Ja tebe nisam vrijedjala,pa nemoj ni ti mene!
Hvala unaprijed!
Tako je, evo mladi hrvatski par rodjen posle YU u poseti Beogradu; sigurno su ucili jezik da krenu na taj putZna se što je sleng, to je neformalna govorna komunikacija gdje riječi ili izrazi poprimaju druga značenja.
Postoje narječja iliti dijalekti koji su varijacije nekog jezika, i književni standard kao službeni jezik neke države.
Ne možeš usporediti vrijeme za Jugoslavije i nakon toga. Generacije koje su u školu krenule nakon raspada Jugoslavije nisu bile izložene srpskom i jeziku drugih naroda nekada zajedničke države, nije bilo lektire srpskih pisaca, nije se učila ćirilica, pjesme drugih naroda na glazbenom, nema medija na srpskom, nije više bilo JNA gdje je srpski bio službeni i gdje se godinu dvije tri živjelo sa kolegama iz svih krajeva Jugoslavije i većinom na suprotnom kraju drzave od rodnog mjesta pa htio ne htio moralo se naučiti i kako drugi govore.
Izadji malo iz ovog virtuelnog svijeta i forumaNe umisljaj. Iz koje si to rečenice izvukla? Glumatas
Nisam o forumu ni govorio, ne lazi
Govorio sam o onima koji ovde u SRBIJI glumataju srbende, mrzeci Hrvate a iz usta im stalno ispada zrakatanje grahatanje kruatanje...
Mi ovde u srbiji ni malo nismo zeljni tog hrvatanja a ne glumatamo srbende i ne isticemo mrznju o hrvatima poput njih...
Došli su najviše 45 te a i dalje oni i potomci njihovi grahataju zrakataju sto je najbolji primer da oni zele tako da pričaju i da se ni malo ne utapaju u okolinu sto si i sama rekla da je normalno. Ovi kanjda vole vise hrvatati od leba jesti...
Ovde u srbiji nece raditi sta hoce i zele ako je to nož u leđa većinskom narodu u srbiji tako što će glumatati na protestima da su građani koji zive ovde u srbiji
sve nazad oklen su dosli zarad 50 evra da glumataju građane odavde i zabraniti takvima ponovni ulazak u srbiju
Lazes, nisam te vređao. Ne možes nam ti određivati nama u srbiji dal ćemo biti tolerantni na pavelicev dijalekt ili nećemo pogotovo od onih koji GLUME ovde u srbiji najvece srbende mrzeci te Hrvate ali im zrakatanje ne smeta... A na forumu bas me briga. ja sam govorio o onima ovde u srbiji.
Kako se kod tebe priča bas me briga govorim o svom novom sadu, okolini, svojoj srbiji a za tvoju varoš i bosnu nemam sta ja da pričam...
Vjerojatno jesu.Tako je, evo mladi hrvatski par rodjen posle YU u poseti Beogradu; sigurno su ucili jezik da krenu na taj put
mnogo si vise na ovom forumu i cesce od mene. I opet brkas loncice, govorio sam o hrvatanju koje slusamo ovde u srbiji , svakodnevno maltene.Izadji malo iz ovog virtuelnog svijeta i foruma
opet cu te zamoliti da pokazes post u ovoj temi i recenicu iz koje si to izvukla.Naravno da me vrijedja kad mi malo malo nesto pridikujes kao da si ti ovde vrhovni autoritet,a drugi glupani koji nemaju pravo na misljenje.
e pa ne moze ne treba replika kad vec stalno nesto prebacujes koje inace nema veze sa temom a i plus sto kada te lepo zamolim da izvuces to iz mog posta za sta tvrdis da sam rekao, ti narvano to ne ucinis jer toga nema u mom postu...Mozda ti to ne radis namjerno i ne primjecujes,ali tako je.
Ne valja ti to.
Eto,toliko od mene...ne treba replika!
(...)
ja sam govorio o osobama koje ovde recimo u novom sadu i okolini zive od 45 te godine , dobili su potomke , koji isto poput njih se ponasaju kao toboz velike srbende, prednjace u toboz mrznji i netrpeljivosti prema hrvatima a gle cuda iz njih ne prestaje da izlazi svakodnevno hrvatanje poput grah, hlace, kru' ti ebem , zrak, tlak...
(...)
Ali ovi ovde koji su tu od 45 te , pa su to preneli i potomcima...
I nikako da se utope u okolinu dijalektom.
nego, zrak zrak, tlak, vlak, vanjski objekt, uopće...
(...)
Nisu gluposti,nego je to sve srpski jezik.Gluposti
Logičke greške u srpskom jeziku jer je nametnut rječnik Vuka koji je to prepisao iz hrvatskih rječnika i knjiga, a onda je malo prilagođavan Srbima pod utjecajem slavenosrpskog prije nego je postao službeni standard u Srbiji 1867.
Haha...jesi li kad cuo za unutrasnji i spoljnji ugao u matematici?Uzgred kut i ugao nije isto, kut je unutarnje, a ugao je vanjsko mjesto gdje se susreću dvije plohe pod određenim kutom.
Da, upravo u matematici je to strogo pravilo. Često se događa da se to pogrešno izjednačuje, pogotovo Srbi.Haha...jesi li kad cuo za unutrasnji i spoljnji ugao u matematici?
Dakle, i jedan i drugi su uglovi...i ne znam samo sto izmisljas te gluposti...
Horvat, Hrvatin i slično su etnonimi i nedvojbeno su vezani uz ime Hrvat. Tvoj pokušaj negacije je kao da pišeš da ime Srboljub nema veze sa Srbima.Kakvo izmišljanje, ili bi da dokazuješ da je u Srbiji u XVI i XVII veku bilo i Franaka Karla Velikog, pored imena Horvatin, i u Srbiji se sreću imena kao Fružin i Fruzin, od Frug - Franak.
Pogledajte prilog 1779142
Gdje su grobovi Vlastimirovića?hrvatski recnik iz 1595...
to kao onaj SF 3d crtac o hrvatskim ''kraljevima''...
samo groba nidje...
I ugao je unutar kuce.Da, upravo u matematici je to strogo pravilo. Često se događa da se to pogrešno izjednačuje, pogotovo Srbi.
Jezično isto nitko ne kaže iza kuta jer je to ne moguće, kut je unutar kuće, kaže se iza ugla.
Vaz+glupa ti je fora a i ruzna za slusati. ovde se kaze VAZDUH
U Srbiji je sve moguće.I ugao je unutar kuce.
A uglomjer mjeri sve uglove,ne samo spoljasnje.
Zamena teze - ime po etniku kao npr. Hrvatin ne implicira ni prisustvo ni odsustvo Hrvata.Horvat, Hrvatin i slično su etnonimi i nedvojbeno su vezani uz ime Hrvat. Tvoj pokušaj negacije je kao da pišeš da ime Srboljub nema veze sa Srbima.
Implicira, baš kao što etnonim Srboljub implicira prisustvo Srba.Zamena teze - ime po etniku kao npr. Hrvatin ne implicira ni prisustvo ni odsustvo Hrvata.
Može, može: kut može imati i više od 90°, na primer spoljni ugao kuće ima 270°.Da, upravo u matematici je to strogo pravilo. Često se događa da se to pogrešno izjednačuje, pogotovo Srbi.
Jezično isto nitko ne kaže iza kuta jer je to ne moguće, kut je unutar kuće, kaže se iza ugla.
Zamena teze - ime po etniku kao npr. Hrvatin ne implicira ni prisustvo ni odsustvo Hrvata.