Ušteda vode

Nego, da se narod pirka, pirka se.

Kad sam ja išao u osnovnu školu, učili su nas da se kupa subotom.
Niko nije imao kupatilo.
Govorio moj deda da ne biva pod jednim krovom da se jede i da se nuždi.
Jedva su ga ubedili da dozvoli kupatilo.

Odeća se nosila od ponedeljka do ponedeljka.
Nedeljom nedeljsko.

Korito subotom.
Radnim danom lavor.

Pranje veša ponedeljak.
Pranje sudova?
Oliže svako svoj pribor za jelo.
Ono malo masnoće što zaostane, u pomije svinjama.
Umesto deterdženta, ceđ od pepela.
Prospeš vodu od pranja u bašticu, a ona sve buja.
To o čemu pričaš zaboravila Gospoda u Beograd

Umesto da Beogradjani śtede vodu može vodovod da obezbedi dovoljno zamenskih cevi. Šta me briga gde će da drže? Nek drže kod direktora u kancelariju.

Lipti voda nedelju dana, nema ko nije zvao od stanara.
Prvo se ĉekala ekipa koja se vraćala sa godiśnjeg odmora.
Onda se čekalo da oni to snime śta i kako.
Onda se ĉekalo da stignu cevi u Beograd
Onda se čekalo da dodje mehanizacija sa tom cevima.
Tako da smo sve ukupno čekali 400 godina.

Umesto da Beogradjani śtede vodu može vodovod da obezbedi dovoljno zamenskih cevi. Šta me briga gde će da drže? Nek drže kod direktora u kancelariju.

Lipti voda nedelju dana, nema ko nije zvao od stanara.
Prvo se ĉekala ekipa koja se vraćala sa godiśnjeg odmora.
Onda se čekalo da oni to snime śta i kako.
Onda se ĉekalo da stignu cevi u Beograd
Onda se čekalo da dodje mehanizacija sa tom cevima.
Tako da smo sve ukupno čekali 400 godina.
Jeste, posebno su u Vodovodu poznati po tome 'Eee, a znas kakvi su inzinjeri ovde radili u doba SFRJ!!!'.

SDK i Vodovod, to je bilo steciste najvecih SFRJ strucnjaka

Grad: ispirači sa mešačima, inverter veš mašina, dobar prašak (tečni još bolje). Mašina za sudove (troši 25 litara po pranju kompleta za 6 osoba) Vodokotlić ispravan ne curi ne kaplje.

Kuća: sve ovo gore plus skupljanje kišnice u cisternu za zalivanje i pranje, ispiranje wc šolje tj tehnička voda u celoj kući. Cisterna može biti pvc od nekoliko kubika, podzemna cisterna zidana od 4-5 kubika ili bazen koji bi se ujedno koristio i za kupanje leti. E sad tu je malo diskutabilno zbog hlora pa onda ne može da se zaliva .. ja sam za aktivni ugljen, vunu ipesak za filtriranje vode i redovnu bakteriološku kontrolu. Zimi naravno držiš šarane i toviš kukuruzom a i dalje koristiš kao teh vodu a dopunjava kišnica.

'алал ти *урац Побратиме! #У*урацТеЉубим

п.с. ''ЈбтЕ овај је паметан.. За њим браћо Југословени (Србенде)!''

Poslednja izmena:
I za vodu, za struju i za gas, za 0kw, ili 0 kubika, plaćaš taksu na brojilo i sve poreze koji idu uz račun.

Ne štedim vodu, niti koristim kratke programe za pranje sudova ili veša.
Platim koliko potrošim, ne stresiram se očekujući račun.
Isto je i sa strujom. Koristim koliko mi treba i kada mi treba.
Ne mogu da uštedim, a skupo je, box paket.
E, to mi je skupo i žao mi je što je tako regulisano.
Platim ja tu taksu,ali ovo je dodatna taksa kad je brojilo nula,nekakva taksa za "odrzavanje".
Znaci,ima regularna i ova dodatna.
A i nikad mi nije ni za sta drugo veci racun kad ne trosim,nego kad trosim,osim za vodu.

Вода кружи у природи, не можемо је потрошити, увек постоји иста количина воде, па зашто бисмо је "штедели"? То је исто као када бисмо "штедели" ваздух. Једино је питање водоснабдевања колико је добро направљено да сви домови имају доступну воду колико им треба. Тако да не "штедети" природни ресурс који се не може никада потрошити, већ направити боље водоснабдевање.

Ne punim debilne bazene leti.
To ljudi pune po srbiji kako bi imali vodu jer im stalno isključuju. Ovako kada prođeš misliš svi bogati imaju bazene.

A ti montažni bazeni 50 evra 5 kubika vode.

Ja sam kod žene u vikendici smislio montažni bazen od 7 kubika koji skuplja kišnicu. Leti tehnička voda a zimi tovni šarani. A kada neko pogleda iz daljine kaže auuu vidi buržuje :mrgreen:

Poslednja izmena:
Вода кружи у природи, не можемо је потрошити, увек постоји иста количина воде, па зашто бисмо је "штедели"? То је исто као када бисмо "штедели" ваздух. Једино је питање водоснабдевања колико је добро направљено да сви домови имају доступну воду колико им треба. Тако да не "штедети" природни ресурс који се не може никада потрошити, већ направити боље водоснабдевање.
Voda kruži u prirodi ali je zato kapitalisti naplaćuju. Isto važi i za vazduh koji kapitalisti naplaćuju kroz razne poreze.

Kako možete ra tvrdite da voda nemoze nestati

A svi znamo da naročito u ljetnim periodu i uz nedostatak padavina mnogi gradovi imaju poteškoće i nestašicu vode

Vi kao da živite negde drugo

Back