Усташки злочини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"oprostiti da, zaboraviti ne"

ono sto se ovde radi je kreiranje i odrzavanje mrznje. vi ste nas ubijali (umetnuti broj...), i mi imamo moralno pravo da ubijamo vas ( vi nemate pravo da nas optuzujete)
nisu svi hrvati na istom zajednickom nazivniku, a i srbi nisu andjeli
cela ta logika te ne vodi nicemu. ne zelis da imas nista sa hrvatima, nemoj imati, nitko te ne tera.ali od 1945 do 1991, i hrvati i srbi su ziveli zajedno, i da nije bilo milosevica i dobrice cosica, zivot bi se nastavio dalje

Ovo jednostavno nije istina, cak ni delimicna.
Mozda mozes Milosevica dovesti u vezu a dogadjajima koji doveli do raspda SFRJ ali Cosica svakako ne mozes.
Cak i onda kada Milosevica apostrofiras kao krivca mora da bude sasvim jasno da je on samo JEDAN od krivaca za to, i to vrlo verovatno ne GLAVNI.
Jos davne 1981, sao godinu dana posle titove smrti pod okriljen CIA-e, je stvorena nevladina organizacija koja je odmah izrazila svoju zabrinutost stanjem ljudskih prava u tadasnjoj SFRJ.Sediste joj je bilo u Njujorku a na njeom celu su bili Franjo Tudjman i Milovan Djilas.
Jos je to tada zakuvano, mnogo pre Milosevica( ali gle cuda ne i pre Tudjmana).
Nazalost za amerikance djilas nije poziveo dovoljno dugo da ga talas nacionalizma izbaci kao vodju ove "druge " strane kao sto se to desilo sa Tudjmanom u Hrvatskoj, te je morao biti nadjen rezervni igrac.Tek tad na scenu stupa Milosevic.
I njegova najveca greska je bila u tome sto nije nista naucio iz proslosti.
Prvi put je greska napravljena jos posle prvog svetskog rata, kada je zbog zelje za vecom teritorijom kojom ce vladati kralj prakticno oprostio hrvatske zlocine.
To se srbima obilo o glavu u drugom svetskom ratu, ali im nije bilo dovoljno, jer su komunisti iz istog razloga kao i kralj, ponovo oprostili hrvatima(mada se ovde cesto cuje teza kako je smisljeno smestano srbima sto je takodje nevidjena glupost, jer komunizam kojim su tezili Broz i komp. ne poznaje naciju, veru, tradiciju.....)..
Na kraju je to zeleo i Milosevic, potpuno ignorisuci njihove vekovne teznje da se konacno rese tutora .
Da je Milosevic prepoznao trenutak, danas bi istorija bila mnogo drugacija, i srbi verovatno ne bi opet morali da zive od mitova o milionima ubijenih .....

Ti si decko idiot.
Ja nisam niciji advokat a posebno ne ustaski.
Ja samo pokusavam da pokazem i doprinesem rasvetljavanju mitova kojima se ovde masovno hrane razne psihopatoloske licnosti, ukljucujuci i tebe.
A najeklatantniji primeri toga su pojave od kojih ovde nije operisano 99% ucesnika.
a to je da na jednoj strani izigravaju realne istoricare pricajuci i pljujuci neke druge mitove i sasvim ispravno razoblicavajuci recimo zlocine komunista, pokret Draze Mihajlovica , kao i druge slicne stvari, ali se kao pijan plota drze nekih drugih mitova i legendi koji im "odgovaraju", iako se kose sa zdravom pameti.
To samo pokazuje nezrelost u raspravama ovde, a to si jedan od glavnih primera toga..

ти као бранилац усташа немаш право да својим ограниченим мозгом мастурбираш над побијеним српским жртвама, зато што је ндх пуна српских гробница, то није само јасеновац. а ако си потомак скојеваца и црвених пионира онда ми је сасвим јасно:ok: једно је сигурно, ово твоје смањивање српских жртава је прича једног окорелог усташе, чак и јевреји кажу да је у јасеновцу побијено 700 000 људи , а ти се нашао да филозофираш овде. значи спакуј ствари и правац загреб,они ће ти дати и плату за то што радиш усташо:bye:

Ti si decko idiot.
Ja nisam niciji advokat a posebno ne ustaski.
Ja samo pokusavam da pokazem i doprinesem rasvetljavanju mitova kojima se ovde masovno hrane razne psihopatoloske licnosti, ukljucujuci i tebe.
A najeklatantniji primeri toga su pojave od kojih ovde nije operisano 99% ucesnika.
a to je da na jednoj strani izigravaju realne istoricare pricajuci i pljujuci neke druge mitove i sasvim ispravno razoblicavajuci recimo zlocine komunista, pokret Draze Mihajlovica , kao i druge slicne stvari, ali se kao pijan plota drze nekih drugih mitova i legendi koji im "odgovaraju", iako se kose sa zdravom pameti.
To samo pokazuje nezrelost u raspravama ovde, a to si jedan od glavnih primera toga..

јасеновац је за тебе мит и легенда?:eek: ја ти предлажем да одеш на снимање главе,и онда правац лаза лазаревић, имам везе у клиничком центру добићеш максималну негу :ok:

ти као бранилац усташа немаш право да својим ограниченим мозгом мастурбираш над побијеним српским жртвама, зато што је ндх пуна српских гробница, то није само јасеновац. а ако си потомак скојеваца и црвених пионира онда ми је сасвим јасно:ok: једно је сигурно, ово твоје смањивање српских жртава је прича једног окорелог усташе, чак и јевреји кажу да је у јасеновцу побијено 700 000 људи , а ти се нашао да филозофираш овде. значи спакуј ствари и правац загреб,они ће ти дати и плату за то што радиш усташо:bye:

A ti verujes svemu sto kazu jevreji?
Pa jevreji kazu da su srbi krivi za poslednji rat, i da su zbog toga morali da nas bombarduju.
Jevrejski lobi je najzasluzniji za raspad SFRJ, te za politiku SAD prema nama.
Ti verujes njima? Bas lepo.....
Da li si nekad u svom ogranicenom mozgu SAMO POMISLIO:
Da broj zrtava holokausta nije bio tako veliki, drzava Izrael nikada ne bi nastala.
To SVAKOG normalnog coveka koji bar malo ume da misli dovodi do sasvim jasnog upitnika o broju tih zrtava(da se razumemo ja NE KAZEM da je broj ubijenih manji, niti da su oni sami krivi za to stradanje.Ja samo kazem da i te tvrdnje treba da budu izlozene kritickom sudu, a ne da ih se drze kao pijani plota, pardon onako kako ti radis)
Takodje ja NIKADA nisam rekao da je Jasenovac MIT I LEGENDA.
Sasvim sam jasno rekao da je broj zrtava tog Jasenovca MIT I LEGENDA.
a to su dve sasvim razlicite stvari.
Nazalost ti to ne mozes da shvatis.
Od lose ishrane u menzi stradala ti i ta jedna mozdana celija.

PS:Izuzetno mi imponuje kada me neko bez imalo mozga nazove ustasom.
To onda pravi jasnu razliku izmedju njega i mene.
Drugacije ne bi imalo smisla.

A ti verujes svemu sto kazu jevreji?
Pa jevreji kazu da su srbi krivi za poslednji rat, i da su zbog toga morali da nas bombarduju.
Jevrejski lobi je najzasluzniji za raspad SFRJ, te za politiku SAD prema nama.
Ti verujes njima? Bas lepo.....
Da li si nekad u svom ogranicenom mozgu SAMO POMISLIO:
Da broj zrtava holokausta nije bio tako veliki, drzava Izrael nikada ne bi nastala.
To SVAKOG normalnog coveka koji bar malo ume da misli dovodi do sasvim jasnog upitnika o broju tih zrtava(da se razumemo ja NE KAZEM da je broj ubijenih manji, niti da su oni sami krivi za to stradanje.Ja samo kazem da i te tvrdnje treba da budu izlozene kritickom sudu, a ne da ih se drze kao pijani plota, pardon onako kako ti radis)
Takodje ja NIKADA nisam rekao da je Jasenovac MIT I LEGENDA.
Sasvim sam jasno rekao da je broj zrtava tog Jasenovca MIT I LEGENDA.
a to su dve sasvim razlicite stvari.
Nazalost ti to ne mozes da shvatis.
Od lose ishrane u menzi stradala ti i ta jedna mozdana celija.

PS:Izuzetno mi imponuje kada me neko bez imalo mozga nazove ustasom.
To onda pravi jasnu razliku izmedju njega i mene.
Drugacije ne bi imalo smisla.

jeste ta razlika je da ti svrsavas na ustase, a podsvesno i na njihove zlocine. nista cudno, jedan deo srba je oduvek bio sklon unijacenju,primer za to su severna albanija,balije,hrvati,deo crnogoraca:bye:

jeste ta razlika je da ti svrsavas na ustase, a podsvesno i na njihove zlocine. nista cudno, jedan deo srba je oduvek bio sklon unijacenju,primer za to su severna albanija,balije,hrvati,deo crnogoraca:bye:

Ajde bar NEKAD reci nesto sto zvuci bar malo pametno.........Nemoj u komunistickom maniru da samo etiketiras one koji ne misle kao ti....Mada, ti i ne mislis, nemas cime
Ajde, inace nema smisla da uopste pricamo.
:dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Ajde bar NEKAD reci nesto sto zvuci bar malo pametno.........Nemoj u komunistickom maniru da samo etiketiras one koji ne misle kao ti....Mada, ti i ne mislis, nemas cime
Ajde, inace nema smisla da uopste pricamo.
:dash::dash::dash::dash::dash::dash:

nema smisla da ti ovde postavljas debilne hipoteze,to zadrzi za svoj ustaski fasisoidni um a nas ostale postedi nebuloza da u ndh nije ubijeno 700 000 ljudi:ok:

nema smisla da ti ovde postavljas debilne hipoteze,to zadrzi za svoj ustaski fasisoidni um a nas ostale postedi nebuloza da u ndh nije ubijeno 700 000 ljudi:ok:

Kao prvo i POSLEDNJE u razgovoru s tobom.
Ja NIKADA nisam rekao da u NDH NIJE ubijeno toliko ljudi.
Ja sam SIGURAN da jeste, najmanje toliko, a vrlo verovatno i mnogo vise.
Ja sam rekao da u JASENOVCU NIJE ubijeno toliko ljudi, i da je to sto ti pricas samo jedan mit bez ikakvog osnova.
Ali, ocigledno ti jos nisi naucio ni da citas, te je svaka rasprava sa tobom bespredmetna, bar dok ne naucis.

....
Jos davne 1981, sao godinu dana posle titove smrti pod okriljen CIA-e, je stvorena nevladina organizacija koja je odmah izrazila svoju zabrinutost stanjem ljudskih prava u tadasnjoj SFRJ.Sediste joj je bilo u Njujorku a na njeom celu su bili Franjo Tudjman i Milovan Djilas.....

o ovoj informaciji bih volo nešto više znati: koja je to navodna organizacija i kako je u njoj bio angažiran Franjo Tuđman, kada je on 1981. g. suđen na tri godine zatvora?
izdržavanje kazne je završeno mislim 1983. g., a putovnica (pasoš) mu je vraćen 1988. g.

o ovoj informaciji bih volo nešto više znati: koja je to navodna organizacija i kako je u njoj bio angažiran Franjo Tuđman, kada je on 1981. g. suđen na tri godine zatvora?
izdržavanje kazne je završeno mislim 1983. g., a putovnica (pasoš) mu je vraćen 1988. g.

Ovo je preneseno iz knjige "Zasto su smenjivani" autora Dragana Markovica i Save Krizanca, stampane 1985. g
Knjiga je uradjena u poprilicno realno, naravno sa malo kounistickih primesa ali je veoma zanimljiva jer se mnogo toga moze procitati i izmedju redova(takodje veoma toplo preporucujem citanje Dedijereve biografije J.Broza iz danasnje perspektive, jer se takodje moze mnogo toga saznati u sasvim drugom svetlu danasnjih dogadjaja).
Sama informacija je mislim pouzdana bas iz razloga vremena kad je napisana, jer Tudjman tada nije bio bas neki faktor ni na politickoj a ni na "disidentskoj" sceni, te svakako nije bilo potrebno fabrikovati bilo kakve teze.:.....
Evo jedva nadjoh u knjizi, pa da citiram i time ispravim godnu koja je u pitanju:
citat:
U prolece 1980. godine u Njujorku je osnovan takozvani "komitet za pomoc demokratskim disidentima u Jugoslaviji".Za potpredsednike ovog komiteta izabrani su Milovan Djilas,Mihajlo Mihajlov(jedan od najagilnijih Djilasovih sledbenika, koji kao politicki emigrant u Americi i drugim zemljama zapada vodi i organizuje neprijateljsku propagandu protiv Jugoslavije) i Franjo Tudjman, koji je poslednjih godina u dva navrata osudjivan zbog neprijateljskog delovanja i zbog ucestvovanja u akcijama koje su ustase vodile protiv nase zemlje.

citirano sa strane 63 navedene knjige.
Vise je nego jasno ko stoji iza ovog osnivanja, i poprilicno jasno govori ko je jos tada "na stolu" imao dogadjaje koji ce se dogoditi deset godina kasnije.

PS
U vezi teme:Milovan Djilas je takodje bio jedan od onih koji su veoma kriticki gledali na cifru od 1 700 000 poginulih na nasim prostorima u toku drugog svetskog rata, i smatrao je taj broj preteranim.

U poslednjih nekoliko vekova nista se nije moglo dogoditi bez znanja i odobrenja velikih sila pa tako ni rat 90 tih.Za svaki rat prekrajanje granica pitaju se velike sile tako da nije nikakvo čudo da je tako bilo i 90 tih.Ko su bili akteri,ko je imao glavne a ko sporedne uloge je diskutabilno ali je rat u SFRJ bio u nečijem interesu i to je sigurno.Toliko se država u Evropi razišlo mirnim putem a mnoge su imale i sporove ali niko ratom kao u bivšoj Jugoslaviji.
Ne mislim da je to neka teorija zavere već jednostavno tako funkcioniše svet.:(

"oprostiti da, zaboraviti ne"

ono sto se ovde radi je kreiranje i odrzavanje mrznje. vi ste nas ubijali (umetnuti broj...), i mi imamo moralno pravo da ubijamo vas ( vi nemate pravo da nas optuzujete)
nisu svi hrvati na istom zajednickom nazivniku, a i srbi nisu andjeli
cela ta logika te ne vodi nicemu. ne zelis da imas nista sa hrvatima, nemoj imati, nitko te ne tera.ali od 1945 do 1991, i hrvati i srbi su ziveli zajedno, i da nije bilo milosevica i dobrice cosica, zivot bi se nastavio dalje

:hahaha:

pa ti ne prestajes da me iznenadjujes...

U prolece 1980. godine u Njujorku je osnovan takozvani "komitet za pomoc demokratskim disidentima u Jugoslaviji".Za potpredsednike ovog komiteta izabrani su Milovan Djilas,Mihajlo Mihajlov(jedan od najagilnijih Djilasovih sledbenika, koji kao politicki emigrant u Americi i drugim zemljama zapada vodi i organizuje neprijateljsku propagandu protiv Jugoslavije) i Franjo Tudjman, koji je poslednjih godina u dva navrata osudjivan zbog neprijateljskog delovanja i zbog ucestvovanja u akcijama koje su ustase vodile protiv nase zemlje.

mozda ipak informacija nije najtacnija;

1.predsednik tog udruzenja koji se zove "The Democracy International Committee to Aid Yugoslav Democratic Dissidents, c/o Willkie Memorial of Freedom House, 20 West 40 Street, New York, NY 10018.", je bio mihajlo milanov, koji je ovde spomenut kao podpredsednik. on je 1979 napisao clanak u newyork times-u , o tome;
http://www.nybooks.com/articles/7740
izdavali su casopis "casovnik"
organizacija koja je osnovala ovu jugoslovensku sekciju se zove "the democracy international"

http://thedemocracyinternational.org/contact.html (pogledajte malo listu clanova :) ).
i u pozadini svega, masina te organizacije je dama po imenu Catherine A. Fitzpatrick, koja je u relnom zivotu prevodilac ruskog jezika :hahaha: , na manhatnu... a unerelanom zivotu se odaziva na ime Prokofy Neva, i prodaje "real estate" :)
http://www.nytimes.com/2006/10/19/technology/19virtual.html?pagewanted=2&_r=3

takva organizacija nema zube za bilo kakve drasticne akcije, a pogotovo ne za rusenje drzave
djilasu nije bila ukinuta general-potpukovnicka plata.... a ni tudjman se ne moze pozaliti
tudjman je izbacen iz partije i penzioniran 1967 godine, i zbog podrske "hrvatskom proljecu" (1971), bio je sudjen , 1972 godine na 2 godine zatvora, od kojih je izdrzao 9 meseci :D. i bio pusten. 1981 je sudjen na 3 godine zbog konakta sa stranim novinarima i dao je intervjue. izdrzao je godinu dana i pusten. pasos mu je urucen 1987 godine.otputovao je z aameriku i kanadu i uspostavio kontakt sa ustaskom emigravijom,koja je financirala njegvu predizbornu kampanju

rusenje jugoslovenske drzave nije doslo izvana nego iznutra. problem jugoslavije je bio , i ostao njen nacionalni problem, koji nije bio resen. nacionalisti su skoro srusili kraljevinu ( da nije bilo rata, bila bi srusena). nacionalisti su napravili krvavi gradjanski rat 1941-45, i na cionalisti su je srusili 1991. kriviti vanjske faktore i teoriju zavere, pokraj JNA, koja je imala snage ,da zustavi taj proces, je prebacivanje odgovornosti, jer se tesko suociti sa istinom, da smo mi sami krivi za njenu propast

mozda ipak informacija nije najtacnija;

1.predsednik tog udruzenja koji se zove "The Democracy International Committee to Aid Yugoslav Democratic Dissidents, c/o Willkie Memorial of Freedom House, 20 West 40 Street, New York, NY 10018.", je bio mihajlo milanov, koji je ovde spomenut kao podpredsednik. on je 1979 napisao clanak u newyork times-u , o tome;
http://www.nybooks.com/articles/7740
izdavali su casopis "casovnik"
organizacija koja je osnovala ovu jugoslovensku sekciju se zove "the democracy international"

http://thedemocracyinternational.org/contact.html (pogledajte malo listu clanova :) ).
i u pozadini svega, masina te organizacije je dama po imenu Catherine A. Fitzpatrick, koja je u relnom zivotu prevodilac ruskog jezika :hahaha: , na manhatnu... a unerelanom zivotu se odaziva na ime Prokofy Neva, i prodaje "real estate" :)
http://www.nytimes.com/2006/10/19/technology/19virtual.html?pagewanted=2&_r=3

takva organizacija nema zube za bilo kakve drasticne akcije, a pogotovo ne za rusenje drzave
djilasu nije bila ukinuta general-potpukovnicka plata.... a ni tudjman se ne moze pozaliti

tudjman je izbacen iz partije i penzioniran 1967 godine, i zbog podrske "hrvatskom proljecu" (1971), bio je sudjen , 1972 godine na 2 godine zatvora, od kojih je izdrzao 9 meseci :D. i bio pusten. 1981 je sudjen na 3 godine zbog konakta sa stranim novinarima i dao je intervjue. izdrzao je godinu dana i pusten. pasos mu je urucen 1987 godine.otputovao je z aameriku i kanadu i uspostavio kontakt sa ustaskom emigravijom,koja je financirala njegvu predizbornu kampanju

rusenje jugoslovenske drzave nije doslo izvana nego iznutra. problem jugoslavije je bio , i ostao njen nacionalni problem, koji nije bio resen. nacionalisti su skoro srusili kraljevinu ( da nije bilo rata, bila bi srusena). nacionalisti su napravili krvavi gradjanski rat 1941-45, i na cionalisti su je srusili 1991. kriviti vanjske faktore i teoriju zavere, pokraj JNA, koja je imala snage ,da zustavi taj proces, je prebacivanje odgovornosti, jer se tesko suociti sa istinom, da smo mi sami krivi za njenu propast

Ovo takodje nije istina.Stavljanje pod isti "krov" Tudjmana koji je svakako odrzavao odnose sa hrvatskom emigracijom, i djilasa veoma cenjenog u krugovima srpke emigracije tog vremena oznacava vrlo jasan pokusaj pomirenja svih ekstremnih snaga u pravcu rastakanja SFRJ.
Inace se slazem da se SFRJ raspala iznutra, ali da bi se to dogodilo moralo je i "spolja" doci do promena, najvise u unifikaciji ciljeva raznih ekstremistickih grupa kako srba tako i hrvata(ekstremistickih u smislu rusenja SFRJ)
Da bi se stvorili takvi uslovi, i da bi se podgrevanjem nacionalizma(koji je svakako podgrevan spolja) morali su se profilisati buduci nacionalni lideri.
U tom smislu treba posmatrati taj njihov angazman, sasvim slicno kao sto se to dogodilo sa Havelom u Cehoslovackoj, sa Valensom u Poljskoj isl...
Bas iz tog razloga,sto su strani prsti umesani u raspad SFRJ, na svim stranama podstrekavajuci nacionalizme sa raznih strana, doslo je do TAKO krvavog raspada SFRJ.
Nazalost Srbi su ispali supci, kako se kaze, tj. hrvati su u tom raspadu umeli bolje da racunaju i na celu imali vece "frajere".....Zato se sve dogodilo kako se dogodilo.
Niko nam za to nije kriv.
Sto se tice podatka, ja sam samo preneo ono sto sam procitao bez nekog detaljnog proveravanja.Ali, cak iako je tako kao sto kazes, te da je Milanov bio predsednik, to ne menja puno na sustini cele stvari, jer je onda sasvim jasno da je on bio samo "maska" za ono sto se ustvari radi.
PS:Takodje sam prilicno skeptican prema takvim izvorima koje navodis.Nekako mi se cini dosta objektivnije kada to procitam u nekoj knjizi napisanoj jos 1985. mnogo pre svih dogadjaja ciji ce glavni akter biti neko od pomenutih.
Ovako mi izgleda kao sakrivanje tragova ili pranje necije biografije.

Poznata činjenica je da su stanovnici Magdeburga u Njemačkoj (glavni grad savezne države Saksonija-Anhalt) na ulazu u magdeburšku katedralu, kao znak vječnog sjećanja na do tada neviđene zločine, zvjerstva i masakr koji su 1631. god. nad stanovnicima tog kraja počinili Trenkovi panduri pod zastavom Austrougarske, uklesali slijedeći natpis:
"SAČUVAJ NAS BOŽE GLADI, KUGE I HRVATA"
August Šenoa je napisao između ostalog slijedeće:
...Brzo glas im zaorio,
Svuda prati Trenka slava;
Ali tko je pri tom bio,
Ne boli već nikog glava.
Nijemci mole još i danas:
Osvrni se, Bože, na nas,
Izbavi nas kuge, rata,
Zle godine i Hrvata!!!

Genetika:think:?

Poslednja izmena:
Poznata činjenica je da su stanovnici Magdeburga u Njemačkoj (glavni grad savezne države Saksonija-Anhalt) na ulazu u magdeburšku katedralu, kao znak vječnog sjećanja na do tada neviđene zločine, zvjerstva i masakr koji su 1631. god. nad stanovnicima tog kraja počinili Trenkovi panduri pod zastavom Austrougarske, uklesali slijedeći natpis:
"SAČUVAJ NAS BOŽE GLADI, KUGE I HRVATA"
August Šenoa je napisao između ostalog slijedeće:
...Brzo glas im zaorio,
Svuda prati Trenka slava;
Ali tko je pri tom bio,
Ne boli već nikog glava.
Nijemci mole još i danas:
Osvrni se, Bože, na nas,
Izbavi nas kuge, rata,
Zle godine i Hrvata!!!

Genetika:think:?
Interesuje me jel vas ko plaća za prepisivanje ovih pesama, citiranje celih delova knjiga i slično? Neki od vas to rade i kasno iza ponoći. Pa barem noć bi mogla malo bolje da se iskoristi!

Pa i to treba čuvati, zapisati gde se šta nalazi, pratiti gde je tema gde to možeš ubaciti. Meni se čini da je to prevelik trud da bi ga radio badava.

Nije, nema toga puno. Jedino Koča ima neku četničku arhivu, mislim sabrana djela Samardžića.

No ovo o Hrvatima ili Muslimanima ili neke historijske stvari- to je lako, ima nekoliko leitmotiva koji iole iskusniji forumaš lako zapamti i već ima pripremljen odgovor. Kao kod profesionalnih političara koji imaju uvježbane odgovore za 5-10 glavnih škakljivih pitanja.

Nije, nema toga puno. Jedino Koča ima neku četničku arhivu, mislim sabrana djela Samardžića.

No ovo o Hrvatima ili Muslimanima ili neke historijske stvari- to je lako, ima nekoliko leitmotiva koji iole iskusniji forumaš lako zapamti i već ima pripremljen odgovor. Kao kod profesionalnih političara koji imaju uvježbane odgovore za 5-10 glavnih škakljivih pitanja.
Ajde dobro. Ipak, ja bi ih radije pustio da oni (Srbeki) sami sebe uveravaju da su jedan od najstarijih naroda na svetu, da su Dubrovčani čisti Srbi, da je hrvatska nacija veštačka nacija, da hrvatski jezik ne postoji i sl., a vreme iskoristio da im uvalim kakvu "kajlu" kao onu o traktorima.

Ajde dobro. Ipak, ja bi ih radije pustio da oni (Srbeki) sami sebe uveravaju da su jedan od najstarijih naroda na svetu, da su Dubrovčani čisti Srbi, da je hrvatska nacija veštačka nacija, da hrvatski jezik ne postoji i sl., a vreme iskoristio da im uvalim kakvu "kajlu" kao onu o traktorima.

Pa ti si ovde gore , izzneo , ( osim onog da su Srbi narod najsttariji , sve golu istino do istine .

Pa ti si ovde gore , izzneo , ( osim onog da su Srbi narod najsttariji , sve golu istino do istine .
I ti misliš, Urvan Hroboatos, da ovog lika možeš u bilo šta uveriti sa bilo kakvim dokazima?
Osim zezancije, postoji za njih još jedan lek, a koji sam več primenio u praksi. Uzeo sam pušku kad je to trebalo i to je to.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back