Усташки поздрав у Сплиту: „Штета што нико није реаговао“

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
35.223
Суживот са Усташама у Хрватској

https://www.atvbl.rs/storage/2025-01/ustase split.webp

ustase%20split.webp

Посланик Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац оценио је да је срамота што нико од власти није реаговао на чињеницу да су се навијачи фудбалског клуба „Хајдук“ постројили у паравојну формацију и марширали кроз Сплит, узвикујући усташки поздрав „За домовину, спремни!“ и бодрили једни друге песмом „Идемо, усташе!“, и што Хрватска наставља да се навикава на живот са својим усташким наслеђем.

Многи декларисан Хрвати на форуму су поносни на њихову Сплитску децу и тековине које плодоужива свака/ки Хрватица и Хрват

navijačke grupe su talog ljudski videli smo i ovde pre neki dan da se obračunavaju pištoljima i nije im prvi put
problem sa ovim našim balkanskim jajarama što nemaju htabrosti da se obračunavaju kao recimo Rusi ili Poljaci nađu se njih 50-100 na nekoj poljani daleko od javnosti i pobiju se na ruke pa ko ostane da stoji taj je pobedio i to je debilana ali barem ne zagorčavaš život običnim ljudima ovi ovde su skloni terorističkim prepadima udri i beži gde stradaju i obični navijači tj simpatizeri a neretko i nedužni prolaznici

Hajde i u Splitu, njihova zemlja. Ali što su sve glasniji u Srbiji nije mi jasno

Zato što se Srbija sistematski priprema za ulogu resursne kolonije, tržište jeftine radne snage i sirovina za "civilizovanu" Evropu. A da bi se to sprovelo bez većeg otpora, mora se stvoriti osećaj izolacije i moralne nadmoći. Umesto da se grade fizičke granice, lakše je podići zid mržnje. Zato se forsiraju teme koje stvaraju animozitet prema susedima, posebno Hrvatima, da bi se narod odvikao od regionalne solidarnosti i lakše prihvatio ulogu potlačenog, ali "ponosnog" roba.

Zato što se Srbija sistematski priprema za ulogu resursne kolonije, tržište jeftine radne snage i sirovina za "civilizovanu" Evropu. A da bi se to sprovelo bez većeg otpora, mora se stvoriti osećaj izolacije i moralne nadmoći. Umesto da se grade fizičke granice, lakše je podići zid mržnje. Zato se forsiraju teme koje stvaraju animozitet prema susedima, posebno Hrvatima, da bi se narod odvikao od regionalne solidarnosti i lakše prihvatio ulogu potlačenog, ali "ponosnog" roba.
А ко је то ширио мржњу 1914. године, па да комшије поубијају онолику децу у Мачви и ПОдрињу. Чиме се могу заслужити онолике јаме, у које су трпали српску децу.

А ко је то ширио мржњу 1914. године, па да комшије поубијају онолику децу у Мачви и ПОдрињу. Чиме се могу заслужити онолике јаме, у које су трпали српску децу.

Pusti 1914 godinu, ne živi se u prošlosti. O tome neka brinu oni koji su učestvovali, ne današnje generacije koje sa tim nemaju nikakve veze.

Pusti 1914 godinu, ne živi se u prošlosti. O tome neka brinu oni koji su učestvovali, ne današnje generacije koje sa tim nemaju nikakve veze.
Немамо ми права тако страшне злочине да заборављамо, поготово што су злочинци не покајани. Не кају се. Управо супротно. Ако данашње генерације немају никакаве везе, зашто им смета Дража Михјловић, који никакве везе са хрватима нема. Ајде Ђујић. Он је од хрвата спасио пола милиона Срба. Он им је кост у грлу. Нису стигли да покољу тај народ од њега.

Немамо ми права тако страшне злочине да заборављамо, поготово што су злочинци не покајани. Не кају се. Управо супротно. Ако данашње генерације немају никакаве везе, зашто им смета Дража Михјловић, који никакве везе са хрватима нема. Ајде Ђујић. Он је од хрвата спасио пола милиона Срба. Он им је кост у грлу. Нису стигли да покољу тај народ од њега.

Što ti biješ tuđe bitke i još nagovaraš nas ostale da se time bavimo? Jesi učestvovao? Nisi. Pa koji moj se baviš tim stvarima? Što bi ja sad delio posledice nekih ljudi koji su bili u zavadi pre 100 godina. Jesu me pitali? Nisu. Pa zabole me.

Što ti biješ tuđe bitke i još nagovaraš nas ostale da se time bavimo? Jesi učestvovao? Nisi. Pa koji moj se baviš tim stvarima? Što bi ja sad delio posledice nekih ljudi koji su bili u zavadi pre 100 godina. Jesu me pitali? Nisu. Pa zabole me.
Па ја сам Србин, као и та поклана деца. То су ране мог народа. Презир анационалних према свом народу је огаван.

Суживот са Усташама у Хрватској

https://www.atvbl.rs/storage/2025-01/ustase split.webp

ustase%20split.webp

Посланик Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац оценио је да је срамота што нико од власти није реаговао на чињеницу да су се навијачи фудбалског клуба „Хајдук“ постројили у паравојну формацију и марширали кроз Сплит, узвикујући усташки поздрав „За домовину, спремни!“ и бодрили једни друге песмом „Идемо, усташе!“, и што Хрватска наставља да се навикава на живот са својим усташким наслеђем.

Многи декларисан Хрвати на форуму су поносни на њихову Сплитску децу и тековине које плодоужива свака/ки Хрватица и Хрват

Aleksa, jadan si, kao i ovi koje si okačio gore i ovi koji su okačeni dolje

1750756539443.png

Исто тако и ти бијеш битке из прошлости жешће од мајки Сребренице. Још само џип да добијеш.

Па ја сам Србин, као и та поклана деца. То су ране мог народа. Презир анационалних према свом народу је огаван.

Brate, svi smo mi Srbi, ali to ne znači da treba da branimo baš sve što su naši u prošlosti radili, pogotovo kad su neke stvari bile budalaštine koje su nas skupo koštale. Nisu svi Srbi uvek bili u pravu, kao što ni svi Hrvati nisu uvek bili krivi. Ako ćemo večito da se hvatamo za tuđa zla da bi opravdali svoja, nikad nećemo izaći iz začaranog kruga mržnje. Mi danas nismo ni Pavelići ni Draževi, mi smo obični ljudi koji bi možda mogli da žive normalno, da se ne trujemo tuđim greškama. Ne mrziš više zato što si veći Srbin, već zato što si navučen na pogrešnu priču.

Brate, svi smo mi Srbi, ali to ne znači da treba da branimo baš sve što su naši u prošlosti radili, pogotovo kad su neke stvari bile budalaštine koje su nas skupo koštale. Nisu svi Srbi uvek bili u pravu, kao što ni svi Hrvati nisu uvek bili krivi. Ako ćemo večito da se hvatamo za tuđa zla da bi opravdali svoja, nikad nećemo izaći iz začaranog kruga mržnje. Mi danas nismo ni Pavelići ni Draževi, mi smo obični ljudi koji bi možda mogli da žive normalno, da se ne trujemo tuđim greškama. Ne mrziš više zato što si veći Srbin, već zato što si navučen na pogrešnu priču.

Како живети 'нормално' када су Хрвати са своје територије елиминисали 30% Срба у век и по ?

То треба да се дотиче свих не као Србе ... већ као људе ...

Хрват овај бановани пише о 300 000 Хрвата протераних у 30 година што је ноторна лаж.

Према званичним подацима пописа из 2022. године.У 2017. години у Србији је живело 57.900 Хрвата. То је знатно мање него на претходним пописима, посебно на оном из 1961. године, када је забележено 196.409 Хрвата. Демократски савез Хрвата у Војводини (ДСХВ) сматра да резултати пописа нису реални и да се многи Хрвати нису усудили да се изјасне као Хрвати
https://www.google.com/search?q=pop...CDU4MzBqMGo5qAIAsAIB&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Пошто је @Zagor92 једно спреман да лаже без чињеница на које 'позива' то значи да намерно и циљано лаже

https://www.google.com/search?q=pop...4B_YRwgcIMC4yLjIyLjHIB3M&sclient=gws-wiz-serp

Попис српског становништва у Хрватској након 1950. године бележи пад у броју. На попису 1948. године било је 543.795 Срба, док је 1953. године забележено 588.411. Међутим, каснији пописи показују постепени пад броја Срба у Хрватској, углавном због миграција и асимилације.

Ево прегледа броја Срба према пописима након 1950. године:

• 1948: 543.795
  • 1953: 588.411
  • 1961: 624.961
  • 1971: 626.789
  • 1981: 531.502
  • 1991: 496.414
  • 2001: 201.631
  • 2011: 186.633
И шта се може приговорити овим бројкама ? Да ли су бројке 'мржња' ? Увреда ? Неистина? Првокација ?

Ko o cemu rezimski mediji o Ustasama....
A kako bi drugačije skrenuli pažnju sa poraza nego paljenjem i huškanjem patriota na naše vekovne neprijatelje :roll: red ustaša pa malo muslimani pa okrenu na amère i tako zamajavaju ove koji ne mogu da dobace dalje od 'Kosovo je Srbija' :(

Како живети 'нормално' када су Хрвати са своје територије елиминисали 30% Срба у век и по ?

Хрват овај бановани пише о 300 000 Хрвата протераних у 30 година што је ноторна лаж.

Према званичним подацима пописа из 2022. године.У 2017. години у Србији је живело 57.900 Хрвата. То је знатно мање него на претходним пописима, посебно на оном из 1961. године, када је забележено 196.409 Хрвата. Демократски савез Хрвата у Војводини (ДСХВ) сматра да резултати пописа нису реални и да се многи Хрвати нису усудили да се изјасне као Хрвати
https://www.google.com/search?q=pop...CDU4MzBqMGo5qAIAsAIB&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Пошто је @Zagor92 једно спреман да лаже без чињеница на које 'позива' то значи да намерно и циљано лаже

https://www.google.com/search?q=pop...4B_YRwgcIMC4yLjIyLjHIB3M&sclient=gws-wiz-serp

Попис српског становништва у Хрватској након 1950. године бележи пад у броју. На попису 1948. године било је 543.795 Срба, док је 1953. године забележено 588.411. Међутим, каснији пописи показују постепени пад броја Срба у Хрватској, углавном због миграција и асимилације.

И шта се може приговорити овим бројкама ? Да ли су бројке 'мржња' ? Увреда ? Неистина? Првокација ?
Te brojke su naša tužna prošlost. Da li smo mogli da nešto ispravimo? Možda. Ali nismo i zato se moramo boriti da nam budućnost ne bude takva.

Ne mogu da te pratim sa svim tim brojevima i verujem da su tačni. Međutim, opet se koncentrišeš na posledicu a ne uzrok. Prosto je Milošević prespavao pad berlinskog zida i širenje uticaja zapada u Evropi. Tu pre svega mislim na kapitalizam, demokratiju i slobode, dok je Milošević u mislima bio bliže istočnim despotijama i njihovim vrednostima kao što su: komunizam, autokratije, represija, medijski mrak i tajkunstvo, sve pod plaštom patriotizma i nacionalizma. Prosto je odavao utisak lidera koji nije hteo ni želeo da se uklopi. Ja se itekako sećam klime koja je u Srbiji bila 90-tih a ona je bila izrazito antizapadna. Mi smo još kao klinci bili ideološki indoktrinirani da nas zapad mrzi i da nam je neprijatelj. Po klubovima su se pevale pesme "ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine" i "amerika, amerika, zemlja klovnova". Dakle to nisu stvari koje izmišljam, to je REALNOST tog perioda. Prosto Srbi NISU hteli da se uklope i kao takvi, pošto su činili deo Hrvatske populacije, su percipirani kao prepreka njihovom zaokretu kao zapadu. Jbg, i ti se malo potrudi da razumeš kontekst dešavanja a ne samo da ponavljaš posledicu. Jednostavno, ni Hrvati ni Slovenci nisu mogli da idu na zapad zajedno sa Srbima, i to je osnovna poenta. Dakle problem nije u njima, nego u nama. Mi smo nadžak baba evrope, ne uklapamo se. Prgavi smo, inatimo se i vazda smo nakrivo nasađeni. Evo i posle par decenija, gde se cela Evropa okrenula zapadnim vrednostima, gde se gvozdena zavesa pomerila sa naše teritorije na Ukrajinu, mi smo i dalje ostali mala izolovana rusofilska autoktatska koruptivna banana država nasred kontinenta koji je nesumljivo prozapadni. Otprilika kao mali Gali usred Rismog carstva, samo što nemamo čarobni napitak nego nas svi guze kako stignu. Dakle jedna teška geopolitička sramota.

Онда си јако умно плитак кад не видиш континуитет од 1914. па до "ОЛУЈЕ" која је била пре "три секунде" !! Ето колико те твоја "браћа" воле и шта ти мисле и СПРЕМАЈУ !! Твој дефетизам је отров. Твоје југословенство је позив ЊИМА на нове Јасеновце. МОЈ "СРБИНЕ" !!

Back