MOST6
Buduća legenda
- Poruka
- 35.420
Da, Josip je "drevno srpsko ime".Za rat su nesposobni pohrvaćeni Vlasi, Romi i Turci. Srbi osnovali prvi hrvatsku dinastiju na Balkanu. Među konvertitima ima i Srba, oni se prezivaju Josipović (Josip i Josipović je staro srpsko ime i prezime) koji misle da su Hrvati. Srbi vas našamarili 1268., 1321-1324., 1360-1369., u Prvom i Drugom svetskom ratu. Bugari vas našamarili 827. i 997-1000., pregazili takozvanu Panonsku Hrvatsku kao plitak potok. Mađari vas našamarili 1097. godine, Osmanlije na Krbavskom polju i u mnogim drugim bitkama, ratovima.
Što me posebno raduje jeste činjenica da su pohrvaćeni Vlasi, Romi i Turci doživeli najgore, najveće, najkrvavije i najteže poraze upravo protiv Srba i Srbije za vreme Prvog svetskog rata. Ni u jednom ratu, ni u jednoj bici u sramnoj hrvatskoj povijesti nije učestvovalo više takozvanih Hrvata. Samo za mesec dana preko 100 000 velikohrvata se našlo u srpskom zarobljeništvu. Hrvatske postrojbe izgubile su preko 60 hiljada pušaka, 50 ratnih zastava, 5 000 konja, 8 hiljada oficira, više stotina topova, mitraljeza, minobacača, vagona municije, aviona i automobila. Austrougarska 5. armija u čijem sastavu su bile postrojbe "Hrvata" iz Hrvatske - 13. hrvatsko-slavonski korpus, 42. Vražja divizija svedena na 40% početne snage. "Hrvati" iz Bosne, Hercegovine i Dalmacije u sastavu 6. armije najboljeg austrougarskog generala Slovenca Potioreka su još gore prošli.
Mnogi Srbi su postali Cincari, Vlasi, Karavlasi, Romi, Grci, Jevreji, Jermeni, Bugari i Albanci. Prema popisnim podacima iz 19. veka u tadašnjoj Srbiji bilo je svega oko 1 000 - 1 2000 govornika takozvanog "cincarskog" jezika, tako da tvoje tursko-bugarske fašističke izmišljotine o stotinama hiljada stanovnika "cincarskog" porekla padaju u vodu.
Kod vas je većinom Josif. Nemate vi Josipa. To je hrvatski oblik židovskog imena. Turci su vas potpuno satrali i učinili svojim robljem, tako da ne znam otkud ti neboluza da su Turci nesposobni za rat. Još imate njihovu nogu na doopetu.Da vas Hrvati nisu spasili od Bugara, vi danas ne biste postojali. Postojite samo zahvaljujući nama, a potpuno ste nezahvalni.
Nijedan Srbin nije nikada postao Cincar, Arnaut Vlah ili Rom.... Događalo se isključivo suprotno. Znam da te to smeta, ali budi muško i preboli.