Uspon na Rtanj?

retriver123

Početnik
Poruka
37
Pozdrav svima,

Planiram da sa nekim drustvom odem sledece nedelje na Rtanj i probamo da uspenjemo vrh Siljak. Znam da postoji severna i juzna strana, koliko znam juzna strana ima obelzene staze. Interesuje me kakvo je stanje tih staza i da li su dobro obelezene?

Mozda je neko skoro isao pa moze da mi da ovu informaciju. Ne bih bas da se zagubim na pola planine

Pozdrav svima,
Planiram da sa nekim drustvom odem sledece nedelje na Rtanj i probamo da uspenjemo vrh Siljak. Znam da postoji severna i juzna strana, koliko znam juzna strana ima obelzene staze. Interesuje me kakvo je stanje tih staza i da li su dobro obelezene?
Mozda je neko skoro isao pa moze da mi da ovu informaciju. Ne bih bas da se zagubim na pola planine
То вам не бих препоручио пре Априла месеца!
Ви сте аматери а Ртањ је ћудљива планина, за непуних пола сата - од сунца настане тама. Облаци, ветар, киша а у ово време и снег. Тај изазов је само за професионалце.
Ево, јутрос сам погледао на Ртањ и види се снег је на планини и то изразито са југосточне стране одакле и води стаза до врха.
Ево теби ЛИНК планинарског друштва из Зајечара, који су организовано са водичем за Божић били на Ртњу, па ће ти пружити све детаље у вези успона:
admin@draganradosavljevic.org
Поз.!

Koliko se secam od letos, staze su lepo obelezene, ali pitanje je koliko se vide markacije po snegu.
Sto kaze kolega, ako ste amateri setaci, mozda je ipak bolje da sacekate prolece, jer nije bas zgodno ici u ovo doba gore po planini.

Стигло је пролеће и право време је за ртањирање. Постоји северна стаза, јужна стаза, супер-север стаза и стаза преко Ситне стене (најстрмија). Прве две су добро обележене, а друге две су необележене, али познате планинарима.

Back