Uspela sam da zaprljam rernu

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Nina ako si uspela, napiši kako, zatrebaće nekad nekom
taman htedoh da napišem da je tvoj savet sa solju uspeo i hvala ti:heart:
a uradila sam tako sto sam zagrejala rernu da bude mlaka, posula solju i ostavila..posle nekog vremena
uzela sam sundjer za pranje sudova , nakvasila i sa njim sam ribala..zatim,oprala rernu pa sam posle toga
uzela Cif i sa njim i sundjerom za sudove i malo vode sve opt dobro izribala..isprala i posle svega toga rernu obrisala sa
suvom krpom i rezultat je sjajan, zadovoljna sam..ima jos po malcice ali to cu sledeci put kada budem ukljucivala rernu
za danas mi je dosta ribanja rerne ..a stvar je u tome sto je moj šporet nov, digitalan, ima sva ona sr pa i samocišcenje
ali to je sve za masnocu, i dosada nisam koristila to samocišcenje jer nisam ni imala potrebu ..ovo kod mene sa secerom je nešto drugo...

a uradila sam tako sto sam zagrejala rernu da bude mlaka, posula solju i ostavila..posle nekog vremena
uzela sam sundjer za pranje sudova , nakvasila i sa njim sam ribala..zatim,oprala rernu pa sam posle toga
uzela Cif i sa njim i sundjerom za sudove i malo vode sve opt dobro izribala..isprala i posle svega toga rernu obrisala sa
suvom krpom i rezultat je sjajan, zadovoljna sam..ima jos po malcice ali to cu sledeci put kada budem ukljucivala rernu
za danas mi je dosta ribanja rerne ..a stvar je u tome sto je moj šporet nov, digitalan, ima sva ona sr pa i samocišcenje
ali to je sve za masnocu, i dosada nisam koristila to samocišcenje jer nisam ni imala potrebu ..ovo kod mene sa secerom je nešto drugo...
I opet kada budes ukljucivala pospi malo soli preko.

Pre ponovne upotrebe rerne naprskaj odmašćivsčem, sačekaj, kada deluje pokupi papirnim ubrusom.
Rernu operi sodom bb i jabukovim sirćetom.
Ukloni sav ostatak da se ne zapeče kada se rerna uključi na maksimum.

Sredstvo za odmašćivanje imaš i u Ludlu, dobro je za sve.
IMG_20240118_153739.jpg

Pre ponovne upotrebe rerne naprskaj odmašćivsčem, sačekaj, kada deluje pokupi papirnim ubrusom.

Pogledajte prilog 1484004
Tesko da ovo moze da skine zagoreli secer.karamel i masnoce nisu isto.

Može probati.
Koliko sam shvatila, rerna je očišćena osim najtvrdokornijih minimalnih ostataka
Normalno,ne moze nista izgubiti,ali taj zagoreli secer je nesto najgore moguce za sporet uopste.Samo topljenjem se da skloniti,a so smanjuje jacinu mirisa zagorelosti i skuplja u gomilu taj karamel,tako da se ako nije mnogo vruce moze i ubrusom papirnim pokupiti.Opet govorim iz iskustva.

Normalno,ne moze nista izgubiti,ali taj zagoreli secer je nesto najgore moguce za sporet uopste.Samo topljenjem se da skloniti,a so smanjuje jacinu mirisa zagorelosti i skuplja u gomilu taj karamel,tako da se ako nije mnogo vruce moze i ubrusom papirnim pokupiti.Opet govorim iz iskustva.
Ja sam bez iskustva, jole :lol:

Pogledajte prilog 1484004
to je za masnocu i imam to sredstvo, ali moja rerna nije bila masna vec mi je sagoreo šećer u rerni koji je curio iz posude sa pitom od višanja (dok od višnje i šecer)pa se to sve stvorilo u tamnu tvrdu masu kao lava kada se stvrdne i zalepilo se za dno rerne..uspela sam pomocu soli i cifa da skinem 90% ..ostalo je još malkice..to cu za neki dan kada budem ukljucivala rernu..za danas mi je dosta ciscenja rerne

Back