Услов за посао: Да нису из Бангладеша, Пакистана и четници из Ниша

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853
677z381_w_57918930.jpg

Фејсбук је, због говора мржње и дискриминације, обрисао објаву пицерије "Лок Даун" из Самобора, која је расписала оглас за пријем радника под условом да нису из Бангладеша, Пакистана и, како су навели, "четници из Ниша".

"Очито су нормални радници отишли у Ирску, а нама се на оглас јављају пакистанци, бангладешанци и четници из Ниша", наведено је, између осталог, у објави коју је Фејсбук обрисао, преноси Танјуг.

У новој објави стоји да пицерија не одустаје од својих ставова и да ће вероватно бити присиљени да скрати радно време.

Оваква објава пицерије у Самобору изазвала је лавину коментара на друштвеним мрежама и хрватским медијима, а загребачки портал 24сата пише да је полиција примила пријаву против ове пицерије.

Након критика на рачун пицерије у коментарима, администратор њихове фејсбук странице расписао је својеврстан позив против једног мушкарца који је јавно искритиковао ову дискриминаторску објаву.

У најновијој објави позвани су пријатељи да "нахвале" особу која критикује пицерију, а, како наводе, 10 оних који буду најмаштовитије извређали њиховог критичара добиће бесплатне пице.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...-oglas-za-posao-banlades-pakistan-cetnici-nis
Не знам зашто толико мрзе четнике!?
Четници су после рата били стварно омражени али после 2000-те се трансформисали у антифашисте и изједначили са партизанима. Али мржња је и даље остала.
Зашто???

Poslednja izmena od moderatora:
Svaki biznis pre svega misli o svom profitu. Ako će gosti trošiti više para ako ih služi sisata purgerka nego četnik iz Niša, onda je to sasvim opravdan zahtev.

Pravda za vlasnike.
Radi se o privatniku i kao takav ima pravo zaposljavati koga zeli.
Problem je u tome sto se javila neka dobronamjerna osoba iz Nisa koja bi radila, a ovaj je ispao teski degenerik.
Ali dobro, kako nam je prorekao @FDDD , jos cemo mi Srbe od blata praviti kada nas preplave negridi i bliskoistocna, tamnoputa muslimanija.

Radi se o privatniku i kao takav ima pravo zaposljavati koga zeli.
Problem je u tome sto se javila neka dobronamjerna osoba iz Nisa koja bi radila, a ovaj je ispao teski degenerik.
Ali dobro, kako nam je prorekao @FDDD , jos cemo mi Srbe od blata praviti kada nas preplave negridi i bliskoistocna, tamnoputa muslimanija.
Ne znam, čak i ja više volim Purgerke nego četnike iz Niša.

Iz inata idem u piceriju kad me put nanese u Samobor, da pružim ruku vlasniku, i da kažem "samo oštro, dobri čovječe".

Замолио бих кориснике да, пре коментара, пажљиво прочитају уводни цитат.

Pa pročitali smo, piše da ovaj vlasnik picerije mrzi četnike IZ NIŠA, baš kao što mrzi i neke Bangladešance i Pakistance.

Ti tvrdiš da on specijalno mrzi četnike, a meni se čini da njemu iz nekog razloga Nišlije idu na quraz.

Pre mi se čini da je kod ovoga vlasnika picerije SRBI=ČETNICI, nego se samo pogodilo da je ovaj iz Niša,
Tako je to u EU.

Ovde neki naš da je stavio za pica majstora uslov za posao da nije ganci ili ustaša iz Vukovara ne bi se dobro proveo.
To se dešava kada mladi ljudi koji ništa ne znaju čitaju po medijima kako u Hrvatskoj rade na desetine hiljada Srba, kako su tamo dobrodošli i slično i šta će on - klinac od 18-20 godina nego da u to veruje. A za njega je Hrvatska isto što i Grčka ili bilo koja druga zemlja, samo razume jezik. Ko zna da li išta i zna o njihovom "Domovinskom ratu" ili srpsko-hrvatskoj istoriji. Zato mlade treba učiti realnosti, a ne mazati im oči "radi mira u kući", kao što se i u bivšoj YU radilo.

ne vidim u čemu je problem...picerija je privatni biznis i može da zapošljava koji god hoće tip ljudi..može da stavi čovek u svom oglasu za svoj biznis i da zapošljava isključivo Marsovce.....ovako su samo obavestili kandidate koji su nepoželjni da se džabe ne prijavljuju i ne gaje lažnu nadu to jest uštedeli su vreme nepoželjnim kandidatima...

Pre mi se čini da je kod ovoga vlasnika picerije SRBI=ČETNICI, nego se samo pogodilo da je ovaj iz Niša,
Tako je to u EU.

Ovde neki naš da je stavio za pica majstora uslov za posao da nije ganci ili ustaša iz Vukovara ne bi se dobro proveo.
da, na kraju krajeva njegov biznis, njegova stvar..
ali isto bih i ja npr. imala neke zahteve tog tipa, pa bi se onda ovi "tolerantni" javljali da osudjuju..

Svaki biznis pre svega misli o svom profitu. Ako će gosti trošiti više para ako ih služi sisata purgerka nego četnik iz Niša, onda je to sasvim opravdan zahtev.

Pravda za vlasnike.

опет дискриминација од тебе...

А сисата четникуша, па још лепа и пева као нека Цеца... пуни Хр стадионе, а не јадне пицерије...

677z381_w_57918930.jpg

Фејсбук је, због говора мржње и дискриминације, обрисао објаву пицерије "Лок Даун" из Самобора, која је расписала оглас за пријем радника под условом да нису из Бангладеша, Пакистана и, како су навели, "четници из Ниша".

"Очито су нормални радници отишли у Ирску, а нама се на оглас јављају пакистанци, бангладешанци и четници из Ниша", наведено је, између осталог, у објави коју је Фејсбук обрисао, преноси Танјуг.

У новој објави стоји да пицерија не одустаје од својих ставова и да ће вероватно бити присиљени да скрати радно време.

Оваква објава пицерије у Самобору изазвала је лавину коментара на друштвеним мрежама и хрватским медијима, а загребачки портал 24сата пише да је полиција примила пријаву против ове пицерије.

Након критика на рачун пицерије у коментарима, администратор њихове фејсбук странице расписао је својеврстан позив против једног мушкарца који је јавно искритиковао ову дискриминаторску објаву.

У најновијој објави позвани су пријатељи да "нахвале" особу која критикује пицерију, а, како наводе, 10 оних који буду најмаштовитије извређали њиховог критичара добиће бесплатне пице.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...-oglas-za-posao-banlades-pakistan-cetnici-nis
Не знам зашто толико мрзе четнике!?
Четници су после рата били стварно омражени али после 2000-те се трансформисали у антифашисте и изједначили са партизанима. Али мржња је и даље остала.
Зашто???
Što?

Pa bar su bili iskreni - pogotovo sveze "četnika iz Niša" To je tipični cro mozak, koji misli da što se južnijeg mesta u Srbiji seti, tamo je GARANT veća koncentracija četnika. Smejurija, ali mnoge stvari iz cro su smejurija, usled njihovih predrasuda, frustracija i elementarne neobrazovanosti.

Opet, bar su bili iskreni. Oni koji su tokom rada u cro dobijali batine kad bi rvati prepoznali odakle su - bilo bi im draže da su ovako iskrene informacije imali pre nego su se u taj pakao uopšte zaputili. Ja podržavam ovakvu vrstu oglasa. Štaviše, predlažem jednu još bolju, za OBE strane:

"Ne primamo aplikacije za: migrante, Rome, Ruse, Crnce, pse i Srbe."
I svi sretni.

Jel pošteno?

da, na kraju krajeva njegov biznis, njegova stvar..
ali isto bih i ja npr. imala neke zahteve tog tipa, pa bi se onda ovi "tolerantni" javljali da osudjuju..
Ja ne bi volio da mi rade osobe tamnije boje koze.
Osim da imam plantazu pamuka, tamo bi ih volio viditi.

Ja ne bi volio da mi rade osobe tamnije boje koze.
Osim da imam plantazu pamuka, tamo bi ih volio viditi.
ok, ako ti to smeta..
Mislim da mi crnci ne bi smetali u piceriji, ali Cigani da zbog sklonosti ka kradji ili ako mi je neko čudan i deluje sumnjivo..

Back