Uskrs

• Začetnik teme Začetnik teme Reg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sve Pravoslavne crkve, koje su usvojile novi-kalendar, slave BOZIC 25 DECEMBRA A USKRS PO "STAROM" KALENDARU!!!Isto kao Srpska,Ruska... pravoslavna. crkva!

i svakako, SRECAN USKRS :heart:

Srecan Uskrs (da ne kazem Happy Easter).

Sto se tice kalendara, nisi shvatio...SVE hriscanske crkve slave bozic 25 decembra!

Ja sam ateista i ne vjerujem u te gluposti i bajke za malu djecu...:rolleyes:

Овим показујеш да си антитеиста а не атеиста.Искрени атеиста би рекао да не верује али не би коментарисао да су "то глупости".

samo da obavestim...ljude u Srbiji i one koji su pratili njegov lik i delo....
danas na uskrsni ponedeljak (po gregorijanskom kalendaru) je....

Preminuo Boris Dvornik

http://vijesti.hrt.hr/content/view/43073/10/

24. ožujka - Jedan od najvećih kazališnih, televizijskih i filmskih glumaca našeg vremena Boris Dvornik preminuo je u 69. godini života. Objavio je to Radio Dalmacija, pozivajući se na izvore iz splitske bolnice. Još nije poznato od čega je preminuo.

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Boris Dvornik je glumac koji je hrvatsku filmsku, televizijsku, a potom i kazališnu scenu obilježio do te mjere da je ona bez njega gotovo nezamisliva. Iako se glumom počeo baviti još od osme godine, pravu karijeru počeo je ulogom u filmu Deveti krug F. Štiglica, koja mu je već na početku donijela veliku popularnost. Slijedila su desetljeća rada na filmu: Martin u oblacima, Prekobrojna, Most, Kad čuješ zvona, U gori raste zelen bor, Opklada, Licem u lice, Lito vilovito, Svanuće, Čovek nije tica, Čovik od svita, Konjuh planinom, Ljubav i poneka psovka, Bablje ljeto, Život je masovna pojava, Družba Pere Kvržice, Lov na jelene, Živjeti od ljubavi, Sutjeska, Hitler iz našeg sokaka, Letači velikog neba, Okupacija u 26 slika, Kiklop...

------------------
bio je najbolji hrvatski glumac ikada...neka mu je laka zemljica!
Neopisiva tuga u mom srcu!

Srecan Uskrs svim pripadnicima katolicke veroispovesti.

Ali, ne mogu da ostanem ravnodusan i da ne primetim da sam danas zapazio vest na HRT 1 da ce Perkovic, poznatiji kao Tompson, ucestvovati na Uskrsnjem koncertu. On je pored jos jednog ucesnika, pored mnogi koji ce ucestvovati, posebno istaknut.)

Shta cesh... svako ima svoje budale, koje podrzavaju svoje zlikovce, Mladice, Legije, Arkane.....

samo da obavestim...ljude u Srbiji i one koji su pratili njegov lik i delo....
danas na uskrsni ponedeljak (po gregorijanskom kalendaru) je....

Preminuo Boris Dvornik

http://vijesti.hrt.hr/content/view/43073/10/

24. ožujka - Jedan od najvećih kazališnih, televizijskih i filmskih glumaca našeg vremena Boris Dvornik preminuo je u 69. godini života. Objavio je to Radio Dalmacija, pozivajući se na izvore iz splitske bolnice. Još nije poznato od čega je preminuo.

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Boris Dvornik je glumac koji je hrvatsku filmsku, televizijsku, a potom i kazališnu scenu obilježio do te mjere da je ona bez njega gotovo nezamisliva. Iako se glumom počeo baviti još od osme godine, pravu karijeru počeo je ulogom u filmu Deveti krug F. Štiglica, koja mu je već na početku donijela veliku popularnost. Slijedila su desetljeća rada na filmu: Martin u oblacima, Prekobrojna, Most, Kad čuješ zvona, U gori raste zelen bor, Opklada, Licem u lice, Lito vilovito, Svanuće, Čovek nije tica, Čovik od svita, Konjuh planinom, Ljubav i poneka psovka, Bablje ljeto, Život je masovna pojava, Družba Pere Kvržice, Lov na jelene, Živjeti od ljubavi, Sutjeska, Hitler iz našeg sokaka, Letači velikog neba, Okupacija u 26 slika, Kiklop...

------------------
bio je najbolji hrvatski glumac ikada...neka mu je laka zemljica!
Neopisiva tuga u mom srcu!

GLUMCHINA !!!
mnogo mi je zao

ovo je jako lepa vest na današnji dan...da je bar više gradova kako u Srbiji tako i u Hrvatskoj ...ali i šire uzelo da se jedne godine slavi po gregorijanskom jedne godine na primjer po julijanskom kalendaru:idea:

У овој поруци видим класичну заблуду која влада међу људима.

Када би СПЦ прешла на грегоријански календар онда би тобоже славили Ускрс кад и католици, а то свакако није тачно...

Када ће се славити Ускрс то не зависи ни од јулијанског ни од грегоријанског календара.

Битно је да се напомене да православни Ускрс мора пасти обавезно после јеврејске Пасхе, док код католика то није морање.

Iskoristiću priliku da svim formumašima, a i ostalim vernicima koji sutra slave Uskrs, poželim sve najbolje. Lepo provedite praznik!!

Rado se pridruzujem ovoj lijepoj zelji.

Njemci kazu: slave treba slaviti kako koja naidje.

Zahvaljujuci dugousku procitah na miru lijepo stivo.:p

241uq69.gif

Такође желим срећан Ускрс свим римокатолицима, протестантима и свима који су га славили јуче! Нашим комшијама и пријатељима мађарске народности најпре, а потом и Хрватима на форуму.

Ako je tacan (tachniji) "katolichki" pa koji moj.... ovi opet zezaju ovaj narod u Srbiji.
Sestrice i braca Grci, kao noramalan svijet slavi....

Не славе Грци, они славе исто када и ми. Датум Ускрса нема много везе са променом календара. Ускрс код свих православаца пада у исти дан, без обзира да ли су им помесне цркве реформисале календар или не.

Ja mislim da ovi nashi popovi stalno grijeshe...ali bash sve. Kada kazu bijelo ono je crno.
Evo, ti kalendari... potpuno su me zbunili sa Julijanskim i Gregorijanskim Kalendarom.

Ako je tacan (tachniji) "katolichki" pa koji moj.... ovi opet zezaju ovaj narod u Srbiji.
Sestrice i braca Grci, kao noramalan svijet slavi....

eh, da pitam nekoga u Srbiji koliko je sati ne bi mu vjerovao jer ...

Израчунавање дана на који ће пасти Ускрс не зависи од календара. То људи не могу утувити у своје паметне главице:rolleyes:

Православни Ускрс обавезно мора пасти после јеврејске Пасхе. Код католика то нема везе.

Колико је мени познато грци славе Ускрс исто кад и сви православни верници.

ВАСКРШЊА ПОСЛАНИЦА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА II

- ГРЕГОРИЈАНСКИ КАЛЕНДАР 2008.

Ускрс, један од највећих хришћанских празника се поново ближи, којим обележавамо не само Страдање већ и Ускрснуће Нашег Господа Исуса Христа.

Овај празник је победа светла над тамом, живота над смрћу. Он је звезда водиља за све нас.

Морамо да се осврнемо на наша дела и наше мисли, будући да нисмо сами на овоме свету и да наши животи имају дубљи смисао.

Замолимо у нашим мислима и молитвама људе у овој земљи да се понашају одговорно и надајмо се да ће се и међународна заједница тако понашати. Урадимо шта можемо, колико год нам то способности дозвољвавају, за добробит наших вољених и за будућност Србије.

Тешка времена једном ће проћи. Сетимо се да је Христ патио на Голготи зарад свих нас. Сетимо се да смо сви ми деца Његова, а да је Његова жртва била поднета зарад нашег Спасења!

Памтимо Његов пут и трудимо се да постанемо бољи на сваки начин на који можемо, као појединци и као народ!

Христос васкрсе!

Ваистину васкрсе!

http://www.royalfamily.org/statements/state-det/state-1829_cir.htm

Na podforumu Politika? Prikladno za zelje i cestitke.

Pa eto, to je ovde uobičajeno i mislim da je to lep običaj. Iako se ne poznajemo lično, znamo mnogo toga jedni o drugima, ako ništa drugo, znamo političko opredeljenje, a ipak smo samo obični ljudi, pa nije na odmet biti ljubazan. To ne boli, a i prija onome kome je upućeno.

dakica:
Колико је мени познато грци славе Ускрс исто кад и сви православни верници.

Добро ти је познато, све помесне православне цркве истог дана прослављају Ускрс, без обзира да ли су кориговале календарску грешку или не (попут наше).

Meni je najvažniji datum mog rodjenja, šta ćeš...

Сила од датума...

Back