Uskoro- Lov na DIVLJE PATKE

Da li ste lovili divlje patke

• Da

• Ne

• Dvocevka

• Petometka

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
vrhunski metak ,diskutovali smo o njemu ranije , ja ga neprestano koristim u svim situacijama, da ne bi bio dugacak post koristi funkciju pretrazivanja.
a ,EVO NASAO SAM I TEMU
http://forum.krstarica.com/showthread.php/347821-krusik-k100?highlight=K-100

hahahhahah, samo sam cekao kada ce kiza da se ubaci u razgovor z:D,nemoj pogresno da me razumes, ali kada god neko pomene k100 ocekujem tebe da nesto kazes. Kada odem u lovacku radnju i razmisljam o municiji,pritom procitam na kutiji k-100 ocekujem u nastavku da piseKIZA z:D.
MAla sala na kizin racun,valjda nece da se naljuti.

moze, sto da ne moze. K100 je obican metak, mislim da nema preko 1050, samo sto ima neku foru sa korpicom. Pa to drzi. I ima, koliko sam ja skontao kad sam ga probao na nekim kantama i bojlerima, pozamasno propadanje. Pucao sam iz Merkel Suhl, nema magnum lezista, klasicna hamerles puska, i sve ok bilo.

moze, sto da ne moze. K100 je obican metak, mislim da nema preko 1050, samo sto ima neku foru sa korpicom. Pa to drzi. I ima, koliko sam ja skontao kad sam ga probao na nekim kantama i bojlerima, pozamasno propadanje. Pucao sam iz Merkel Suhl, nema magnum lezista, klasicna hamerles puska, i sve ok bilo.

Imam mali problem u lovu na divlje patke hamerlesom1 Cini mi se da je dosta lakse petometkom ili jednocevkom zbog uze sine i jedne cevi, narocito u preletu preko glave zbog rotiranja cevi kod hamerlesa i bokerice a sto kod jednocevki nemamo! Da li ste i vi imali slicna iskustva i da li se slazete?

Ja lovim sa MP-153 12/76,pun cok. Koristio sam municiju M90,36g sacma 3,5mm sa koncetratorom.
U pocetku sam bio skeptican ali me je metak prijatno iznenadio,dosta je brz i ima ravnomeran posip.I sto je bitno
puska se ne prlja mnogo,nema nikakvih tragova u cevi. Odnos cena kvalitet je odlican.

Imam mali problem u lovu na divlje patke hamerlesom1 Cini mi se da je dosta lakse petometkom ili jednocevkom zbog uze sine i jedne cevi, narocito u preletu preko glave zbog rotiranja cevi kod hamerlesa i bokerice a sto kod jednocevki nemamo! Da li ste i vi imali slicna iskustva i da li se slazete?

ne znam sta da ti kazem, ja lovim sa merkel suhl-om, hamerles, koja ima relativno siroku sinu, i to u mnogome olaksava i nisanjenje i lov sa njom. A za glinene golubove imam cehinju, sa izmenjljivim cevima, izmedjuostalog zbog velike sirine sine, koja isto tako pomogne. Bacio si me u rebus, jer mislim da sto je sira, to je lakse, meni bar, i ljudima oko mene koje savetujem, i koji me savetuju u vezi oruzja. Mozda ti imas problem sa kundakom, ako imas problem sa rotiranjem, i sa vladanjem puskom. Mozda je kratak, mozda predugacak. Ja sam licno radio po sebi kundak, ima u nekoj temi, naci cu pa cu poslati, zavrnut na desnu stranu malo, duzina u mm, i kad dignem pusku, lezi kao da sam se rodio sa njom, I mogu da se rotiram, i iz bilo kog stava da pucam, i sta god pozelim..

ne znam sta da ti kazem, ja lovim sa merkel suhl-om, hamerles, koja ima relativno siroku sinu, i to u mnogome olaksava i nisanjenje i lov sa njom. A za glinene golubove imam cehinju, sa izmenjljivim cevima, izmedjuostalog zbog velike sirine sine, koja isto tako pomogne. Bacio si me u rebus, jer mislim da sto je sira, to je lakse, meni bar, i ljudima oko mene koje savetujem, i koji me savetuju u vezi oruzja. Mozda ti imas problem sa kundakom, ako imas problem sa rotiranjem, i sa vladanjem puskom. Mozda je kratak, mozda predugacak. Ja sam licno radio po sebi kundak, ima u nekoj temi, naci cu pa cu poslati, zavrnut na desnu stranu malo, duzina u mm, i kad dignem pusku, lezi kao da sam se rodio sa njom, I mogu da se rotiram, i iz bilo kog stava da pucam, i sta god pozelim..

svaka tebi cast kolega, ali mislim da je zecolov u pravu ,donekle. Ne slazem se da sirina sine ima bilo kakve veze sa tim, ali svi znamo da se patke preticu i to podosta, ali napr, kada patke idu tebi u susret(direktno ka tebi ,preko glave) kako ces sa hamerlesom da pretices,jer ako stavis malo ispred patke neces je ni videti....lovio sam sa njom patke i video sam problem,petometka je zakon za patke!

sve zavisi od navike. Ja pucam sa oba oka otvorena, to je mozda opet laksa okolnost. ***, sve je to navika. Pazi, postujem ja sve, znam ljude koji samo sa petometkom love, i koji brze prepunjavaju petometku nego sto bi npr ti ili ja hamerles ili bokericu, i svasta rade sa njom. Sve je valjda navika, i stvar licnih afiniteta.

sve zavisi od navike. Ja pucam sa oba oka otvorena, to je mozda opet laksa okolnost. ***, sve je to navika. Pazi, postujem ja sve, znam ljude koji samo sa petometkom love, i koji brze prepunjavaju petometku nego sto bi npr ti ili ja hamerles ili bokericu, i svasta rade sa njom. Sve je valjda navika, i stvar licnih afiniteta.

ja licno lovim polozarom 16cal, ali i imam bokerice zh....znam sta su prednosti i mane,iskreno sa hamerlesom mi je mnogo veci uzitak u lovu ali za prelete-patke je bolja bokerica ili petometka....i ja gledam sa oba oka kada pucam-to mi je navika sa gadjnja glinenih golubova,mislim i da si i ti tamo naucio da gledas sa oba oka....ali znam da 90% lovaca gledaju jednim okom dok love i tu je problem onaj sto sam ti naveo...

to je ono sto ti kazem, od coveka do coveka.. Npr, moj kum ima browing, za golubove, i koristi ga u lovu cesto. On bukvano ne nisani. Kundak mu je stelujuci, i toliko je gornja obrazina podignuta, da je neizvodljivo da poklopis musicu na sredini sine i musicu na ustima cevi. I tako navikao, tako lovi, tako puca golubove, i mogu ti reci da mu ide sasvim fino :) Tako da kako naviknes, tako ti je. Logicki gledano, bok i petometka su uze, vidis vise "okolo", i sve to stoji, nekome je tako lakse, ali eto, meni, bok puska ne lezi nikako. I osim na poligon kad idem, ne vadim je iz soske uopste. Hamerles je hamerles :)

Poslednja izmena:
43_img05-3.jpg

E bre KIZO, mnogo si smesan neki momak, pa ovo i malo dete moze da vidi da nije patak, vec neki misar, a i gde si ti u zivotu video patka na banderi.. :), vala ti je dobra fora,
Aj' nemoj da nas zajebavas, ozbiljna je tema u pitanju... :), a odmah ti se nasla i polozara i K100 u dzepu, dok si prolazio.. hahaha, druze pa ti spavas sa K100, pazi da ti ne opali u dzepu dok spavas, moze biti gadno... pozz.

cekaj ti inace nikad nis vidjo patka na banderu?

inace ,ja pusku drzim u kolima -napunjenu,opasna su vremena.

inace ne slikam inace bi imalo ha iljade slika , pa ne znam ni s ovijem mobilnim kako je ispalo lose fotografija ,bas sam se setijo da pita ti kako je bilo u lovu i eto...inace super...

a po kuci , bratuljo ja ni u wc ne idem bezz tandzare svakakvih zveri ima kod nas...

Poslednja izmena:

inace ne slikam inace bi imalo ha iljade slika , pa ne znam ni s ovijem mobilnim kako je ispalo lose fotografija ,bas sam se setijo da pita ti kako je bilo u lovu i eto...inace super...

a po kuci , bratuljo ja ni u wc ne idem bezz tandzare svakakvih zveri ima kod nas...

Probao sam danas K100 malo je neprecizan, ali zato ima domet...ohohoho...

Kizo....mnogo lezes , kazi mi koliko imas godina? ako imas ispod 13 sve ti oprastamo!!! to su inace lazi koje moze da smisli samo neki desetogodisnjak....
Probao sam i ja K-100...da je dalekometan jeste a da je precizan nema ni veze!!! Imao sam od najkvalitetnijeg k-100 do krusikovog,svi su isti samo je razlika u otvaranju casice...
Inace da ti kazem nesto,''sve sto si ikada odstrelio sa k100,(ako si nesto uopste), budi srecan jer je to bilo slucajno.... toliko o tome... veliki pozdrav za KIZU z:D

Back