USA U PADU ,KINA NA KORAK OD MESTA BROJ JEDAN U SVETU

Amerikanci imaju najsavrseniji nacionalni identitet na planeti, jer su svi u Americi Amerikanci, a i mnogi van Amerike su takodje Amerikanci.

Dakle, Americki nacionalni identitet je odlican jer je all inclusive. Ne moras da govoris odredjenim dijalektom, da imas odredjenu religiju i da ti cukunbaba bude iz odredjenog sela. Dovoljno je da zivis u USA i da je prihvatis za svoju drzavu, i ti si odmah- Amerikanac. Mnoge druge nacije na Planeti su pokusale da kopiraju americki metod, na primer Francuzi, Britanci, Nemci ili Rusi, sa manje, vise ili nimalo uspeha.

I zasto insistiras na tome da je neko osudjen da ima nacionalni identitet regije u kojoj se slucajno rodio? Ako neko zna srpski ali mu nikad nije zanimljivo ono sto je drugim Srbima zabavno, i ne oseca apsolutno nikakvu konekciju, zasto insistiras na tome da mu rasisticki nameces svoje identitete?

- - - - - - - - - -

Pa ti insistiras na tome da se u Skandinaviji druzis samo sa tim ljudima koji se drze za penis preko trenerke i pricaju o Crvenoj Zvezdi jer se u njihovom drustvu osecas najbolje, a Svedi su zli i dosadni jer samo pricaju o poslu.

"neko osudjen da ima nacionalni identitet regije u kojoj se slucajno rodio" .Jedino deca prostitutki koje rade po celo svetu mogu slucajno da se negde rode:hahaha:...Ne namecem ja nikom nista to se samo namece u trnutku kad se rodis dobije nacionalnu etiketu koju nosis citav zivot .NE vidim razlog zasto se toga stideti.Ja nikad nisam rekao da se druzim sa takvim kao sto ih ti opisujes..Niti mislim da su to pravi predstavnici naroda niti su oni vecina ,,, Vec sa normalnim nasim ljudima a ima ih veruj mi, ..Drugo nemam ja nista da se pravdam tebi i takvim kao ti,,, Ti mozes da odes u Pariz i kazes da neces vise da budes srbin vec si odlucio da dodjes u Pariz i postanes parizanin ili sta god zelis budi ker ako hoces :lol:..

"neko osudjen da ima nacionalni identitet regije u kojoj se slucajno rodio" .Jedino deca prostitutki koje rade po celo svetu mogu slucajno da se negde rode:hahaha:...Ne namecem ja nikom nista to se samo namece u trnutku kad se rodis dobije nacionalnu etiketu koju nosis citav zivot .NE vidim razlog zasto se toga stideti.Ja nikad nisam rekao da se druzim sa takvim kao sto ih ti opisujes..Niti mislim da su to pravi predstavnici naroda niti su oni vecina ,,, Vec sa normalnim nasim ljudima a ima ih veruj mi, ..Drugo nemam ja nista da se pravdam tebi i takvim kao ti,,, Ti mozes da odes u Pariz i kazes da neces vise da budes srbin vec si odlucio da dodjes u Pariz i postanes parizanin ili sta god zelis budi ker ako hoces :lol:..

Ne pricamo o meni, ja ovde nisam bitan, nego pricamo o principu.

Znaci ako se neko rodi slucajno na brodu on mora da postane ribar jer su mu to ocevi i majke podarili u trenutku rodjenja?

LOL.

Ne.

Ne pricamo o meni, ja ovde nisam bitan, nego pricamo o principu.

Znaci ako se neko rodi slucajno na brodu on mora da postane ribar jer su mu to ocevi i majke podarili u trenutku rodjenja?

LOL.

Ne.

Bio bi da brod radja decu.:hahaha:...Ne znam sta ti hoces da kazes ...Ako to nije bitno reci Nemackom narodu da nisu Nemci vec Englezi slucajno rodjeni u Nemackoj ili Francuzi ili ko god svi cuvaju do toga ko su i sta su nacionalna svest je jako bitna i za drzavu

Poslednja izmena:
Amerikanci imaju najsavrseniji nacionalni identitet na planeti, jer su svi u Americi Amerikanci, a i mnogi van Amerike su takodje Amerikanci.

Dakle, Americki nacionalni identitet je odlican jer je all inclusive. .

Americki narod ne postoji u velikom broju i zbrisan je ..ZAsto ti mislis da se toliko forsira americka nacija ..Zasto tako fanaticno ????

Americki narod ne postoji u velikom broju i zbrisan je ..ZAsto ti mislis da se toliko forsira americka nacija ..Zasto tako fanaticno ????

Zato sto je to najbolju modus funkcionisanja.

Imamo jednu evoluciju u medjuljudskim funkcionisanjima.

jedinka> porodica> rod> pleme> narod> nacija

Jednostavno, ideja je da je nekom Holandjaninu sa Menhetna blizi Italijan iz Bruklina nego neko iz Roterdama, sto je potpuno tacno.

Da, ali USA ima 4 puta manje stanovnika od Kine, sto znaci da bi Kina morala da ucetvorostruci svoj GDP da bi bila na istom nivou sa americkim.

To je kao da kazemo da je Srbija ispred Luksemburga jer ima veci GDP, a zaboravljamo da ima 7 puta vise stanovnika.
Да, зато земље широм света одбијају кинеске зајмове, инвестиције и ширење политичког утицаја јер је кинески просек слабији.
Тако су одбијали амерички утицај пошто им је просек нижи од Монака.
То од када се консултују са тобом, побелоношчевим и јаглуварком. Још су вас и ангажовали да им преводите на јенглески.

Ja naručio kopiju IceWatcha, pretpostavljam da je to ustvari original, samo se ne pakira u fensi kutijice, za 3,99 USD.
Besplatna poštarina iz jebene Kine.
Pozvoni poštar, da mi pošiljku, i s kreditne mi skinu 3,99 USD.

Ajd objasni kako koverta, pa da je i prazna, može doći iz kineske vukojebine do hrvatske vukojebine za 3,99? :eek:
Па ви сте не иживљени! Матор човек наручује дрангулије, глуварка качи слике скупих кола, разни се пале на неке бендове, блокбастере, америчке тимове, покер, лизалице, жваке...а овамо мозгате о међу народним односима и економијама. Ово је општи циркус "софистицираних" вечитих пубертетлија.
Ако је и вас тамо тај потрошачки вирус довео до те мере неспособности разчлањивања нека вам је са срећом, само ви уживајте.
Али ваш цинизам, лажи и тровање, док други не уживају пи вашим појмовима, су доказ ваше патње.

Poslednja izmena:
Који си ти човек :) Све до 19. века управо су Кина и Индија биле највеће светске економије. Западу је предност дала британска индустријска револуција коју данас сви баштине. Једино си ти из тога могао да извучеш закључак о победи добра над злим.
Марш на детокс па читај поново шта је човек написао!

americki strucnjaci koji su ovo objavili pojma nemaju !!!!! ............................. i strani su placenici !!
Што губиш време у читању званичних извештаја кад видиш да имаш под носом (или под к.....) и већих Амриканаца а богами и већих стручњака.

Kinezi su nesto sasvim drugo od nas i njihov nacin i razmisljanja se dosta razlikuju..Vredni marljivi i rade za dobrobit svoje drzave .Veoma lako se donose odluke ..Kineski problem je sto imaju ogromne kolicine $ rasejane po svetu koje ne mogu bas tako lako uzeti a da ne dodje do znatnog jacanja njihove valute odnosno poskupljenja njihovih roba.Sta ce se desiti i kako ce oni to resiti od toga zavisi postojanje mnogih drzava medju kojima je i Amerika..Ogroman kapital koji drze u Americi Africi J Americi Aziji koji iznosi 1000de milijardi $ se vraca u zlatu nafti ,rudama,tehnologiji na kamatu...Stari dobri provereni princip
Баш тако. И нај већи амерички стручњак (који је кренуо са ватреним анти комунистичким приступом) за далеки исток је закључио да су Кинези задржали конфуцианизам и државотворно и у спољним односима.
У ствари су применили марксизам и лењинизам само ради мотивације и организације да би се ослободили империјалиста и локалних моћника, што куоминтанг није био у стању да уради.
То донекле и важи за Вијетнам као одговор на француско мењање структуре друштва.
Комунистичка обележја па чак и институције су релативно мање значајне.

Pa dužni su sebi tako što su obećali raznim penzosima 200.000 milijardi.

Mislim da to ne treba računati, jer nikoga njie briga šta Amerikanci duguju samima sebi.

Rusija je kršina i nula od privrede, pa kao takva ne može da svojom snagom volje skrha dolar.
Обећали да врате у пензионе фондове из којих је још реган почео да сифонира (пошто производњом подмирују цену империје?).
Али ко их је.бе ако не возе бентлије или немају макар приватне пензије, нису кул па нека поцркају.

Poslednja izmena:
Komunisticak komponenta se ogleda pre svega u politickom sistemu- tamo je i dalje stroga diktatura. Posto ekonomija zavisi od politike, onda i drzavna ulaganja u Kini mnooogo prevazilaze privatna ulaganja, ma koliko oni dopustali privatnu svojinu, to tamo je i dalje komunizam.
Све погрешно. Показао си да твоје разумевање у финансије није довољно за разумевање глобалне економије и политике (као и на другим темама).

Ironocno i bez grama razuma....Naravno da ne zive veliki deo njih.... ali to nema nikakvog znacenja za drzavu u kojoj je kolektiv iznad individue.Tako ih uce u kolektivu u kojem roditelji dobrovoljno daju decu sa 7g drzavi na staranje a deca marljivo uce i rade.po 12-13sati dnevno..U kojem su im buduce generacije pametnije od svih zapadnih na svakom testu koji je radjen..Zivece sutra ili za 10g ili mozda nikad po zapadnim merilima standarda .To i nije toliko bitno ...Bitno i sigurno je da ce njihova drzava vladati svetom za par godina...
Ма битно је да ти том супер индивидуалисти не дираш у Америку пошто се он нагледао џон вејна и зна шта је "пионирски дух" који је "створио Америку" а Кинези јадни незнају шта је лично задовољство нити срећа па према томе само раде бесмислено без плана и циља...еј!

Poslednja izmena:
heheh opet ti...Sta ces takav si izgleda:)...Zuta rasa je takva i njihova snaga je u kolektivnim vrednostima koje imaju..Kod njih kad se covek zaposli obicno i zaradi penziju u istoj firmi jer su oni takvi odani i lojalni drustvu i kolektivu kojem pripadaju ..Ljudi koji menjaju poslove posle par ga obicno ne mogu ni dobiti jer su ne lojalna radna snaga....To je tako od Japana preko Koreje do Kine.Samo sto je u Kini to dosta ekstremnije..Divota zivljenja ne postoji jer se nema vremena,,,,vec red rad i disciplina... identitet ljudi je povezan sa onim cim se bave i koliko doprinose drustvu,,

Јесте, али не значи да не постоји дивота живљења. Постији чак и више него код просечног Американца само мање самосвесно и себично.

Docice vreme kad ces moci ,,Samo strpljivo,,U zdravlju i veselju ;)
Видиш како се у цинизму излетео, дубоке су то трауме, мама му није давала, а питање је коју је улогу тата играо, који су ту комплекси остали?! Сад су му мама и тата ВБ и САД.
Да нема ту потпору не би смео ни преко нета да вређа и лаје.
Ту је и сигурнији него са оне стране улице.

Pa Švedska je produktivna ekonomija za razliku od Rusije.

Zato Rusija i ima ambicije da je napadne, pa Švedska povećava ulaganja u odbranu.

Да госпоја, Русија има амбиције а Шведска као стара политичка ку.ва улаже и у наоружање и у лубриканте исто времено.

Kod ovih obozavaoca usa bi trebalo da znaci kako je usa najaca na svetu i kako joj niko nista ne moze jer imaju najvise para za vojsku a oni uzgred stampaju te pare a kad dodas platu us vojnika od 5k$ i kineza ili nekog drugog od 1k$ pa kad dodas npr projekat f35 na koji spucano 400mld$ a onda se sve obustavi jer se pokaze kao 0 pa kad dodas jedan f117 koji srusi srpska pvo raketom iz 1960 a na njega utroseno 200mld pa 19 nosaca aviona koje treba odrzavati dodjes na to da su ti brojevi go k....c.
Бројеви јесу баш то.
Још што чуче и тркарају свуда по свету и као одржавају тоталну глобалну доминацију уз наводне способности да воде истовремено два регионална рата. Док Кинези и Руси (па и Иранци) имају само да бране земљу и можда евентуално нешто да пресеку или уздрмају ту и тамо.
То све испада смешно у виду задњих неколико ратова и садашњег деловања преко сурогата.

Zato sto je to najbolju modus funkcionisanja.

Imamo jednu evoluciju u medjuljudskim funkcionisanjima.

jedinka> porodica> rod> pleme> narod> nacija

Jednostavno, ideja je da je nekom Holandjaninu sa Menhetna blizi Italijan iz Bruklina nego neko iz Roterdama, sto je potpuno tacno.

Da ali se to i umetno odrzava i samo je pitanje vremena kad ce puci ...Veoma je bitno ko si i sta si Italijani i Kinezi I sl zive u svojim cetvrtima sa svojim nacinom zivota medju svojim ljudima koji govore istim jezikom,..Zasto se grupisu ako to nije bitno??? Zasto postoje citave nacionalne cetvrti delovi gradova u kojima se prica strani jezik u kojima se deci daju imena pradedova u kojima se uci jezik ppredaka grade verske ustanove itd sta ce im sve to ako se ne osecaju vise sto su im dedovi bili

Poslednja izmena:
Da ali se to i umetno odrzava i samo je pitanje vremena kad ce puci ...Veoma je bitno ko si i sta si Italijani i Kinezi I sl zive u svojim cetvrtima sa svojim nacinom zivota medju svojim ljudima koji govore istim jezikom,..Zasto se grupisu ako to nije bitno??? Zasto postoje citave nacionalne cetvrti delovi gradova u kojima se prica strani jezik u kojima se deci daju imena pradedova u kojima se uci jezik ppredaka grade verske ustanove itd sta ce im sve to ako se ne osecaju vise sto su im dedovi bili

To se uopste ne odrzava umetno, vec je apsolutno prirodno, normalno i funkcionise odlicno vec 250 godina. Te cetvrti po gradovima, Italijanska i Kineska, su relikt proslosti i sad postoje mahom kao turisticke atrakcije. Ta grupisanja su minimalna, i prosto postoje na religijskoj osnovi, znaci ici cu u hram SPC jer sam pravoslavac. Ali ljudi se druze, vencavaju, zapocinju biznise, u vezi s tim ne postoji nista umetno.

Back