igi192
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Amerikanci imaju najsavrseniji nacionalni identitet na planeti, jer su svi u Americi Amerikanci, a i mnogi van Amerike su takodje Amerikanci.
Dakle, Americki nacionalni identitet je odlican jer je all inclusive. Ne moras da govoris odredjenim dijalektom, da imas odredjenu religiju i da ti cukunbaba bude iz odredjenog sela. Dovoljno je da zivis u USA i da je prihvatis za svoju drzavu, i ti si odmah- Amerikanac. Mnoge druge nacije na Planeti su pokusale da kopiraju americki metod, na primer Francuzi, Britanci, Nemci ili Rusi, sa manje, vise ili nimalo uspeha.
I zasto insistiras na tome da je neko osudjen da ima nacionalni identitet regije u kojoj se slucajno rodio? Ako neko zna srpski ali mu nikad nije zanimljivo ono sto je drugim Srbima zabavno, i ne oseca apsolutno nikakvu konekciju, zasto insistiras na tome da mu rasisticki nameces svoje identitete?
- - - - - - - - - -
Pa ti insistiras na tome da se u Skandinaviji druzis samo sa tim ljudima koji se drze za penis preko trenerke i pricaju o Crvenoj Zvezdi jer se u njihovom drustvu osecas najbolje, a Svedi su zli i dosadni jer samo pricaju o poslu.
"neko osudjen da ima nacionalni identitet regije u kojoj se slucajno rodio" .Jedino deca prostitutki koje rade po celo svetu mogu slucajno da se negde rode
...Ne namecem ja nikom nista to se samo namece u trnutku kad se rodis dobije nacionalnu etiketu koju nosis citav zivot .NE vidim razlog zasto se toga stideti.Ja nikad nisam rekao da se druzim sa takvim kao sto ih ti opisujes..Niti mislim da su to pravi predstavnici naroda niti su oni vecina ,,, Vec sa normalnim nasim ljudima a ima ih veruj mi, ..Drugo nemam ja nista da se pravdam tebi i takvim kao ti,,, Ti mozes da odes u Pariz i kazes da neces vise da budes srbin vec si odlucio da dodjes u Pariz i postanes parizanin ili sta god zelis budi ker ako hoces
..
Све до 19. века управо су Кина и Индија биле највеће светске економије. Западу је предност дала британска индустријска револуција коју данас сви баштине. Једино си ти из тога могао да извучеш закључак о победи добра над злим.