US Open - poslednji od 4 gren slem turnira u godini

Sudija koju je Nole pogodio iznela ŠOKANTNE detalje! PRIZNALA da ne ume da BEŽI od loptice
Gospođa koja je tema cele sportske javnosti širom sveta, Laura Klark, napokon je priznala stvari koje idu Noletu u prilog.
Amerikanka koja je bila linijski sudija na meču Novaka Đokovića i Pabla Karenja Buste, otkrila je, u intervjuu lokalnom listu u rodnom Ovensborou, mnoge zanimljivosti koje u mnogome mogu da pomognu u razjašnjavanju čitave sitaucije sa meča u kome je najbolji svetski teniser nepravedno diskvalifikovan, jer ju je slučajno pogodio lopticom.

- Morate da imate zaista dobre oči, izdržljivost, da možete puno da stojite na nogama i da možete mnogo toga da istrpite i ne samo to, već i da imate puno poverenja u sebe. Bez toga ćete biti živi pojedeni. To je najkompetativnija stvar koju sam u životu uradila - i najslađa svirka u mom životu - rekla je Laura Klark, opisavši svoj početak karijere kao linijski sudija, pošto je njena prijateljica pozvala na turnir u Hendersonu.

- Videla sam je na terenu i rekla sam "želim to da uradim. Želim da budem tamo". Rekla mi je s kim da razgovaram - kaže Laura koja je konktaktirala organizatore US opena, poslala prijavu i nakon položenog testa dobila dozvolu da radi kao linijski sudija.

Klark je otkrila i kako se linijske sudije pripremaju za veliki turnir:

profimedia-0556554291.jpg

- Pokušavam da se sklonim od svega ostalog što se događa. Na velikom turniru ima nas stotinu. Imamo veliku sobu za odmor, gde smo svi zajedno, igramo igrice po ceo dan ili se upoznajemo... Mnogo se priča o tome šta se dešava. Ja igram karte ili bilo šta drugo, ali 15 minuta pre nego što dođe vreme da nastavim, pobegnem i podsetim se zašto sam tamo i šta radim. Moram to da razbistrim glavu, da dam sve od sebe, da ne zabrljam u poslu.

Priznala je da ima problem sa kretanjem, kao i da ne ume da izbegne lopticu koja leti prema njoj. Tako je jednom prilikom, zbog iste situacije, Klarkovoj bila pokidana usna.

- Nikad nisam naučila tehniku kretanja zbog toga mi je usna bila potpuno pocepana. To je verovatno najupečatljivije jer sam bila potpuno nova - ispričala je anegdotu sa početka karijere kada je pogođena lopticom koja je išla brzinom od 130 km/h.

Laura je objavila i da je imala interakciju sa jednim profesionalnim teniserom tokom poena, ali nije htela da prizna o kome je reč.

- Jedan od najboljih profesionalaca, pitao me je da li sam samo pretpostavila nakon jedne odluke. Zvaničnici ne komuniciraju sa igračima. Samo sam klimnula glavom, a on je ponovo pitao. Jesi li sigurna ili nagađaš? Malo sam se nasmešila i rekla mu da ne pretpostavljam. Čelendž je potvrdio moju odluku, a igrač se nasmejao i rekao: "Nisi nagađala" - opisala je situaciju koju je njen suprug Fil uramio nakon što je to snimljeno na TV-u i ona je na njihovom radnom stolu, a zatim nastavila:

- Ne postoje odluke koje nisu značajni, koji nisu bitni za tog igrača, bilo da se radi o kvalifikacijama ili mečevima na zvaničnim turnirima. Svaka odluka, svaki meč, svaki poen, svaki meč su za nekoga presudan. To je veoma važno na najnižem nivou, jer može uticati na to da li će taj igrač nastaviti sa tenisom - istakla je Laura Klark, centralna tema sportske javnosti, zbog koje je Novak Đoković diskvalifikovan sa US opena.

SD

Jos juce u mom postu 448 imate to "isto". Samo je moj komentar "mnogo logicniji i realniji".

Post 488:
(Cisto, samo, zbog objektivnosti vidite sad ovo).

https://informer.rs/sport/tenis/547101/video-bando...

Mali treba da bude sretan i slavan.)

(Nisam ja bas koliko se vama cini uvek na strani Federera. Odmah sam vam to prikazao). Komentar je naravno ironican.

Pogodio ga je slavni i veliki Federer. Kakva crna izvinjenja i gluposti. I to posle sto godina.

Završila se Cvetina bajka: Serena u polufinalu

Jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Vilijams plasirala se u 38. gren slem polufinale, pošto je u tri seta savladala povratnicu Cvetanu Pironkovu 4:6, 6:3, 6:2.

Serena-Vilijams.jpg

Pironkova može da bude samo ponosna na ono što je napravila na ovom turniru. Do meča sa gren slem rekorderkom izgubila je samo set i to na prvom turniru posle tri godine pauze. A i protiv Serene bila je veoma blizu plasmana u drugo gren slem polufinale u karijeri. Prvi set Bugarka je odigrala perfektno, kao i prethodne mečeve na turniru. Nije favorizovanoj protivnici dozvolila brejk loptu na svoj servis, ona je uspela da iskoristi drugu i reši set u svoju korist 6:4.

Brejkom je započela i drugi set, ali Serena je još jednom pokazala da je velika šampionka i da joj nema ravne kada je borbenost u pitanju. Odmah je vratila brejk, a potom je u osmom gemu ponovo oduzela servis Bugarki i povela 5:3. U narednom gemu iskoristila je prvu set loptu i došla do izjednačenja u setovima.

Treći odlučujući set rešen je u prvom gemu. Pironkova je na svoj servis imala tri gem lopte, spasavala je dve, ali na kraju je ipak kapitulirala i jasno je bilo da je poraz neminovan. Nijednom nije uspela da ugrozi Serenu na njen servis, a 38-godišnja Amerikanka napravila je još jedan brejk i na kraju rutinski dobila treći set 6:2.

U borbi za treće vezano finale US Opena boriće se boljom iz duela Azarenka - Mertens.

http://sportklub.rs/Tenis/Grand-Sla...ila-se-Cvetina-bajka-Serena-u-polufinalu.html

Tri tesna seta, Medvedevu ruski okršaj za polufinale

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale US opena, pošto je savladao zemljaka Andreja Rubljova sa 7:6 (8-6), 6:3, 7:6 (7-5).

Danil-Medvedev.jpg

U duelu dvojice odličnih prijatelja gledali smo jako kvalitetan prvi set sa intenzivnim razmenama sa osnovne linije, ali nijedan nije uspevao da stvori brejk šansu i došlo se do taj brejka. Medvedev je napravio dve brze greške, a i Rubljov je forhendom pogađao i poveo je 5-1. Tada mu je ušla voda u uši, prvo je na 5-2 napravio duplu grešku, da bi zatim došao do 6-3, ali Medvedev sjajno odigrava na dve set lopte na svoj servis.

Na trećoj smo videli dugu razmenu i forhend Rubljova koji je umalo završio u autu – 6-6. I naredni poen bio je dug i završen je genijalnom bekhend paralelom Medvedeva iz nimalo lake situacije. Danil je svoju prvu set loptu realizovao asom, a plahoviti Rubljov udarao je reketom o stolicu ne verujući šta je uspeo da izgubi.

U drugom setu Medvedev je bio još odlučniji, napadao je ranije u poenu, napravio brejk i sačuvao ga bez ikakvih poteškoća.

Rubljov se do kraja nije predavao, treći set bio je vrlo sličan prvom, a Medvedev je imao i fizičkih problema i tražio je masažu. Čudno, s obzirom na to da je imao lak put do najboljih osam. Sve je bilo izjednačeno do 5-5 u taj brejku, a ponovo je Medvedev bio koncentrisaniji u završnici.

"Bilo je teško na kraju. Zato je ovo prvi put posle skoro godinu dana da sam zapravo proslavio pobedu, osećao sam da bih mogao da upadnem u nevolju jer je Andrej igrao neverovatno", rekao je Medvedev na terenu.

Danil je prošlogodišnji vicešampion, a za plasman u novo finale igraće sa boljim iz okršaja Dominik Tim – Aleks de Minor.

http://sportklub.rs/Tenis/Grand-Sla...eta-Medvedevu-ruski-okrsaj-za-polufinale.html

https://www.kurir.rs/sport/tenis/35...e-novaka-kostao-eliminacije-nole-osveti-im-se

I ovo je interesantno.

Prvi put su iz nepoznatog razloga sudije i skupljaci loptica bili identicno obuceni u iste boje. Gore sivo dole plavo.

Tako da je No1e lako mogao da se prevari i misli da lopticu salje skupljacu loptica, a ne babi koja zvera okolo.

Tek nastavak je ludilo. Americki teniski savez kod izbora sudija uvek vodi racuna da ima u rotaciji crnce, azijate, lgbt, debele osobe, babe itd kako ih ne bi tuzili zbog diskriminacije.

Nestvarno.

Strašna Azarenka razbila Mertens za polufinale

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka nastavlja sa fantastičnim partijama u Njujorku – osvojila je "Sinsinati", a sada je u polufinalu US opena posle ubedljive pobede nad Eliz Mertens iz Belgije 6:1, 6:0.

Viktorija-Azarenka.jpg

Azarenka je podsetila na svoje najbolje dane, na momente Belgijanka nije igrala toliko loše, ali Vikini riterni bili su duboki, napadi pravovremeni i sigurni, pa Mertens nije uspela da izađe iz mašine u kojoj se našla.

Na kraju, za 73 minuta igre Azarenka je slavila u prvom međusobnom duelu sa Mertens i plasirala se u svoje prvo Gren slem polufinale još od US opena 2013, kada je bila vicešampionka.

Tada, baš kao i godinu dana ranije, u neizvesnim finalima Azarenka je gubila od Serene Vilijams, a upravo će joj Amerikanka sada biti polufinalna suparnica. Serena prethodno u tri seta izbacila Cvetanu Pironkovu.

Azarenka i Vilijams ukupno su se do sada sastale 22 puta, skor je 18-4 za Amerikanku, uključujući i trijumf 7:5, 6:3 prošle godine u Indijan Velsu.

http://sportklub.rs/Tenis/Grand-Sla...a-Azarenka-razbila-Mertens-za-polufinale.html

https://www.kurir.rs/sport/tenis/35...e-novaka-kostao-eliminacije-nole-osveti-im-se

I ovo je interesantno.

Prvi put su iz nepoznatog razloga sudije i skupljaci loptica bili identicno obuceni u iste boje. Gore sivo dole plavo.

Tako da je No1e lako mogao da se prevari i misli da lopticu salje skupljacu loptica, a ne babi koja zvera okolo.

Tek nastavak je ludilo. Americki teniski savez kod izbora sudija uvek vodi racuna da ima u rotaciji crnce, azijate, lgbt, debele osobe, babe itd kako ih ne bi tuzili zbog diskriminacije.

Nestvarno.
Da je pogodio crnca dobio bi elektricnu stolicu s obzirom na situaciju u Americi :mrgreen:

Back