US Open - poslednji od 4 gren slem turnira u godini

31.08. muškarci:

Screenshot_2020-08-31 Premier Kladionica - Ponuda.png

Poraz Lajovića od 72. igrača sveta na startu US Opena

Srpski teniser Dušan Lajović završio je takmičenje u singlu na drugom Gren slemu ove sezone US Openu. On je poražen od Belorusa Jegora Gerasimova u četiri seta.

Dusan-Lajovic.jpg

Lajović koji je 24. na svetu ušao je kao favorit protiv 48 mesta lošije plasiranog protivnika. Ali već prvi gemovi pokazali su da će biti problema. Poveo je Belorus 5:0 uz dupli brejk i rutinski priveo set kraju koji je dobio 6:1. Brejkom je Gerasimov počeo i drugi set i imao prednost do 4:2. A onda se Lajović probudio, odigrao najbolji period meča, vezao četiri gema i bukvalno "ukrao" set za izjednačenje.

Umesto da na tom talasu iskoristi momentum i preokrene meč, Lajović nije nastavio u tom stilu. U naredna dva seta Gerasimovu je bio dovoljan po jedan brejk da na kraju dođe do vredne pobede i odbrani prošlogodišnji plasman, a ujedno druga runda je njegov najbolji rezultat na svim gren slem turnirima.

Naredni protivnik Gerasimovu biće pobednik meča Travalja - Tompson.

http://sportklub.rs/Tenis/Grand-Sla...a-od-72.-igraca-sveta-na-startu-US-Opena.html

Trenutno je najzanimljiviji meč Saša Zverev - Kevin Anderson. Saša servira da dobije prvi set. Meč me donekle podsjeća na meč Đoković - Raonić. Imamo igrača koji je odličan server, ali ima problem kad ne ubaci prvi servis da dobije poen. Evo Anderson je, dok sam ovo pisao, vratio brejk i sad je 5:5 u prvom setu. No, i dalje mislim da je Saša ovdje bliže pobjedi.

Cini mi se da niko nije postavio "pregledan" kostur US Opena. Ovo sam vec sve postavio u Kafancetu pa evo i ovde.

https://time.rs/c/d8791b4f51/poznata-satnica-srba...

Prvi clanak je zreb. Nole nije lose prosao. Mada pokazao nam je da mu je svejedno protiv koga igra. Uvek pobedjuje. Cak i poluzdrav.

Struf, Izner, Sapovalov, Gofan pa Svarcman, Cicipas i Zverev.

Dole su "jako" opasni Agut i Raonic.

Novak Đoković je bez problema preskočio prvu prepreku na US openu. Srpski as je u tri seta nadigrao prijatelja Damira Džumhura i dozvolio mu da osvoji samo šest gemova.

Teniser iz Bosne i Hercegovine pokazao je, međutim, u pojedinim trenucima da ume da igra tenis na najvišem nivou. U jednom poenu vratio je Đokoviću lopticu kroz noge, što nije iznenadilo najboljeg tenisera planete.

Pronašao je Novak odgovor i na ovaj izazov i skraćenom loptom uz pomoć mreže završio poen u svoju korist.

Novak Đoković je bez previše napora eliminsao Damira Džumhura u prvom kolu US opena. Na startu gren slema u Njujorku veći protivnik mu je bio umor posle iscrpljujućih mečava u polufinalu i finalu “Mastersa SinsinatI” koji je osvojio u subotu uveče.

- Mučio sam se malo zbog tih mečeva, ali sam imao 48 sati za odmor. Nije to mnogo vremena, ali je dovoljno za oporavak. Osećao sam se dobro na terenu, na gren slem turnirma imamo dan pauze, tako da će mi to olakšati oporavak – jasan je Đoković.

Novak je dominirao tokom čitavog meča sa Džumhurom, samo u drugom setu je imao mali pad u igri.

SD

Krajinović sa 3-0 do drugog kola USO

Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo US opena, prvom pobedom u Njujorku od 2015.

596639605f4d80b9a5ebe210395987_640.JPG

Srbin je savladao Šveđanina Mikaela Imera sa maksimalnih 3-0 po setovima 6:2, 7:6 (3), 6:3

Krajinović je imao problema sa rivalom samo u drugom setu, u kojem je uspeo da ga slomi u taj-brejku.

Naš teniser je sa dva ekspresna brejka otvorio prvi set (3:0), ali ipak dozvoljava Šveđaninu da uzvrati jedan udarac.

Ipak, Krajinović je kontrolisao ritam i novim brejkom u sedmom gemu prelama set za 6:2.

Usledio je najneizvesniji deo meča, potpuno izjednačena borba, da bi u petom gemu Krajinović napravio brejk.

Međutim, ne koristi priliku, odmah ispušta servis pa nakon još pet potpuno izjednačenih gemova usledio je taj-brejk.

Srbin koristi kvalitet i iskustvo u ratu nerava i sa tri mini-brejka rešava i ovaj set kojim prelama i meč.

Pravi brejk već u drugom gemu trećeg seta, a onda sigurnim servisom privodi duel kraju.

Naš teniser će će u drugom kolu USO igrati sa Amerikancem Markosom Gironom koji je posle četvoročasovnog maratona nadigrao Australijanca Marka Polmensa sa 6:4, 6:7 (5), 3:6, 6:4, 6:2.

https://www.b92.net/sport/usopen2020/vesti.php?nav_id=1726873

Iznenadjenje na startu US Opena

Prvog dana US opena videli smo i prvo iznenađenje. U duelu dvojice Amerikanaca, Stivi Džonson je neočekivano savladao Džona Iznera u pet setova. Džonson je posle četvoročasovne borbe dva puta stizao set zaostatka i na kraju preokrenuo na 6:7 (5), 6:3, 6:7 (5), 6:3, 7:6 (3).
Tako je umesto 16, u delu "kostura" u kojem je Novak Đoković ostao 64. igrač sveta, kojem je naredni rival Rikardas Berankis.

1598956758472.png

S druge strane, jedan od pretendenata na plasman u finale David Gofan nije dozvolio iznenađenje, iako mu nije bilo lako.
Belgijanac je savladao drugog američkog gorostasa, 211 centimetara visokog Rajlija Opelku sa 7:6 (2), 3:6, 6:1, 6:4.
Ubedljivu pobedu u tri seta ostvario je Nemac Jan-Lenard Štruf nad Špancem Pedrom Martinesom sa 6:0, 7:5, 6:4

Iznenadjenje na startu US Opena

Prvog dana US opena videli smo i prvo iznenađenje. U duelu dvojice Amerikanaca, Stivi Džonson je neočekivano savladao Džona Iznera u pet setova. Džonson je posle četvoročasovne borbe dva puta stizao set zaostatka i na kraju preokrenuo na 6:7 (5), 6:3, 6:7 (5), 6:3, 7:6 (3).
Tako je umesto 16, u delu "kostura" u kojem je Novak Đoković ostao 64. igrač sveta, kojem je naredni rival Rikardas Berankis.

Pogledajte prilog 756947

S druge strane, jedan od pretendenata na plasman u finale David Gofan nije dozvolio iznenađenje, iako mu nije bilo lako.
Belgijanac je savladao drugog američkog gorostasa, 211 centimetara visokog Rajlija Opelku sa 7:6 (2), 3:6, 6:1, 6:4.
Ubedljivu pobedu u tri seta ostvario je Nemac Jan-Lenard Štruf nad Špancem Pedrom Martinesom sa 6:0, 7:5, 6:4

Ma hoce ga samo tako. Sala mala. Ipak u svakoj sali ima pola zbilje. Teze ce izaci na kraj sa Iznerom. Izaci hoce, ali malo teze.

https://www.telegraf.rs/sport/tenis/3231135-srdjan...

Ne zamerite - nisam bas preterano odusevljen. Morace da bude jako oprezan (ako bude "provokacija") jer ne znam da li ce se "uspesno" snaci u tim vodama. Iz videa se to jasno vidi. Kao sto i sam kaze ljudi ce se uvek hvatati za ono lose i ruzno, a ne dobro i lepo u komentarima njegovog komentarisanja. Ljudi zbog neobjektivnosti napadaju Vilandera, a tek nece njega.

Marej je loše počeo meč prvog kola protiv Japanca Nišioke. Izgubio je prvi set sa 6:4 i na startu drugog seta Nišioka je napravio brejk.
Andy je baš loš, kad ga omaleni Nišioka ubija, i šta on to sad pod stare dane želi da postane voley igrač? Vidim da često izlazi na mrežu i uglavnom svaki put pušing

Back