US Open - poslednji od 4 gren slem turnira u godini

Osaka opet u suzama: Ne znam kad ću igrati tenis sledeći put​

Pogledajte prilog 1007046

Posle poraza od Lejle Fernandez u trećem kolu US opena, treća teniserka sveta Naomi Osaka rekla je da nije sigurna kada će sledeći put izaći na teren.

Kanađanka je slavila sa 5:7, 7:6 (7-2), 6:1, a Osaka je na konferenciji za medije govorila o teškom periodu koji prolazi i ponovo je zasuzila.

„Osećam da… Kada pobedim, ne osećam se srećno. Više osećam olakšanje. A kada izgubim, vrlo sam tužna. Mislim da to nije normalno. Nisam želela da plačem, ali osećam se kao da…“, u tom trenutku su se Osaki oči napunile suzama.

Moderator je tada želeo da završi konferenciju, ali je Japanka rekla da bi volela da nastavi.

„Veoma mi je teško da ovo artikulišem. Mislim da sam došla do tačke u kojoj moram da shvatim šta ću sledeće da radim. Iskreno, ne znam kada ću igrati svoj naredni teniski meč“, rekla je, pre nego što je ponovo zasuzila.

„Mislim da ću pauzirati od igranja neko vreme“.

Pre svega toga, novinari su između ostalog pitali Osaku da prokomentariše bacanje reketa, za nju neuobičajeno.

„Žao mi je zbog toga. Nisam sigurna zašto sam to uradila. Govorila sam sebi da budem mirna, ali prekipelo mi je. Obično volim izazove, ali u poslednje vreme se unervozim kada mi ne ide, mislim da i vi to osećate i vidite“.

Sport Klub
Traze u pekari trpkovic stalno radnice,40 000 plata

„Biće Novak još opasniji, videćemo ga u najboljem izdanju“​

1630790146-nole-750x514.jpg

Novak Đoković će biti 'još opasniji' u drugoj sedmici US Opena, kada će pokazati i svoju najbolju igru, tvrdi španski stručnjak Aleks Koreča.

Najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala poslednjeg grend slema u sezoni, pošto je savladao Keija Nišikorija posle izgubljenog prvog seta.

Novak nije bio siguran na kom nivou će da igra. Na početku je bio suviše sport. Izgledao je mnogo bolje u drugom, trećem i četvrtom setu. Mora da pazi u buduće, jer kada se igraš sa vatrom, možeš da se opečeš“, poručio je Koreča.

„Duel sa Nišikorijem je bio veoma važan, jer Đoković nije igrao mnogo mečeva ovog leta. U prvom kolu je izgubio prvi set, ali je znao da će pobediti. Sada je bio svestan da Nišikori može da mu napravi problem. Možda je i dobro što je do četvrtog kola došao na ovaj način, jer će od sada sve biti potpuno drugačije, Novak će biti još opasniji. Dobro je što je prošao sve ove situacije, jer nije igrao od Olimpijskih igara. Siguran sam da ćemo u drugoj sedmici videti najboljeg Novaka“.

Đoković na US Openu pokušava da dođe do kalendarskog grend slema i rekordne 21. titule sa najvećih turnira.

Naredni rival biće mu mladi Amerikanac Dženson Bruksbi.

Sport Klub

Prva pobeda nad Halep na GS: Svitolina u četvrtfinalu USO​

RTX984SH-750x495.jpg

Ukrajinka Elina Svitolina plasirala se u četvrtfinale US Opena, pošto je pobedila rumunsku teniserku Simonu Halep 6:3, 6:3.

Svitolina je prvi put pobedila Halep na jednom od četiri grend slema. Do trijumfa u Njujorku došla je za sat i 16 minuta igre.

Ukrajinka u prva četiri kola u Njujorku nije izgubila ni set. Ujedno, ostvarila je devetu uzastopnu pobedu, pošto je prethodno osvojila titulu u Čikagu.

Bila je znatno sigurnija Ukrajinka u razmenama, grešila je manje od svoje protivnice, pa je zabeležila maksimalnu pobedu. Meč je završila sa 16 vinera i 14 promašaja, dok je Rumunka upisala 24 direktna poena i 21 grešku.

Bolje je Halep počela meč, pa je uz brejk povela 2:1. Ipak, u nastavku je ritam diktirala Svitolina. Odmah je Elina vratila izgubljeno, da bi ponovo rivalki oduzela servis u osmom gemu. Bilo joj je to dovoljno da dođe do seta.

Početkom drugog seta vodila se velika borba. Obe teniserke su napravile po brejk. Ipak, u završnici je Svitolina bila sigurnija, pa je uz nova dva brejka došla do velike pobede.

Rivalka petoj teniserki sveta u četvrtfinalu biće pobednica duela Anđelik Kerber – Lejla Fernandes.

Sport Klub

Ote muči Beretinija. Ako Njemac pobijedi, Novaku se potpuno otvara žrijeb. Do polufinala bi bukvalno igrao sa kvaifikantima.

Zverev isto ima smiješne protivnike, ali ipak jače nego Nole.

Sa druge strane kostura takodje smjehotresna olimpijada. Medvedevu se očistio i onako lagan put do polufinala. A tamo ga čeka neko od dvojice junoša bez velikog iskustva na GS: Ože ili Alkaraz.

Predvidjam finale: Zverev-Medvedev, a navijam da bude Nole-Medvedev.

Poslednja izmena:
No1e najtezi zreb 2 top 10 igraca do finala.

Zverev ima Harrisa koji deluje kao seoski djilkos, ali izbaci dva dobra servera Shapu i Opelku. Tako da bice zanimljivo videti da li moze nesto da uradi protiv Zvereva.

Onaj drugi deo. Meda bez top 10 igraca do finala. Nemam pojma kakav je ovaj Shlump. A bice zanimljiv mec Oze Alkazar.

Zverev ce da igra protiv nekog Harrisa a Nole protiv Beretinija.
Zverev ce da ocisti ovoga u 3 seta a Nole ce da se potrosi sa bar 4 seta.
Zajebano Noletu ovde nema sta. Stvarno je svemirac ako ovo izgura do kraja.

Haris nije tamo neki, dobar je on igrač i može lako da dobije Zvereva ako Zverev bude igrao pod parolom "lako ću ja to". Sredio se malo u poslednje vreme, ali je i dalje arogantan na terenu i u ovakvim mečevima to ga može koštati pobede. Sa druge strane, Haris uopšte nije neozbiljan, ali ume da brlja u ključnim momentima.

Back