US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nema veze,superbird,ti i ja cemo bit pimp-ovi :) sa pink cadillac bilo koje godiste ;) nije bitna cijena goriva i kubikaza,registracija...

Tako je matori ;)

Superfly%20Eldorado_Tom%20Tindera_4.JPG

Superfly%20Eldorado_Tom%20Tindera_3.JPG

Superfly%20Eldorado_Tom%20Tindera_5.JPG

Superfly%20Eldorado_Tom%20Tindera_1.JPG

Samo vas gledam kako u poslednje vreme *****te i pljujete po mustanzima 3. generacije. Da ga mozda niste imali ili vozili pa da znate kakav je to auto. Ok, nije da se poredi sa recimo 1969 Mach 1 ili 2007 Shelby gt 500, ali za svoje vreme je to bio dobar auto, bolji od mnogih automobila koji su se proizvodili u drugim delovima sveta. I skoro svi ovi mustanzi u Srbiji su u jadnim stanjima da bi se uzimali za ocenu. I ti Stefane, odakle ti ideja da je taj zuti Mustang 84 svo? Auto je 1979 Cobra Mustang. Mnogo bolje baratas sa podacima o Zastavama...

Samo vas gledam kako u poslednje vreme *****te i pljujete po mustanzima 3. generacije. Da ga mozda niste imali ili vozili pa da znate kakav je to auto.

И гомила људи пљује по французима, иако их никад није возила. Гомила људи хвали Волксваген, иако га никад није возила. Гомила људи каже да су руска возила неудобна, иако никад ни у једно нису сели...
Ја не морам да возим ауто да би видео да је дизајнерска пропаст. Да се горепоменути звао Форд Крауники или нешто слично, нико га не би пљувао. Али, дати ауту тог дизајна назив Мустанг... То је (опет наглашавам, по мени) скрнављење једне легенде, која се зове Форд Мустанг 1. Исто као што су од фантастичног филма "Ми нисмо анђели" украли наслов и налепили га на штунд-***** "Ми нисмо анђели 2". Ја нисам морао ни да гледам филм, чим сам видео да је пинкова продукција - знао сам да је:thumbdown:.
И немој то да примаш толико к срцу, јао пљујете Мустанг 2/3... Свако има право на своје мишљење. У реду је сукобљавати мишљења, али није у реду забрањивати другима да мисле другачије и вређати их због тога. И ја сам имао навику то да радим, а и сад ми се омакне, а то не ваља. Ево ти пример: мени се свиђа Ситроен ВХ. Супертица каже да изгледа ко да га је он црт'о са 4 године и стално ме помало пецка. С друге стране, ов воле Голфа, а ја не. И онда ја њега пецнем ту и тамо. Али га не вређам због тога што воли Голф, нити он мени говори да сам мајмун што волим ВХ (али тако мисли, 100%:D). Према томе, чилл!:bye::ok:

I ti Stefane, odakle ti ideja da je taj zuti Mustang 84 svo? Auto je 1979 Cobra Mustang. Mnogo bolje baratas sa podacima o Zastavama...
Pa pravo da ti kažem, ni ja nisam znao tačno godište, ali sam posle nekih telefonskih konsultacija (koje su, kao što i sam vidiš, izgleda ispale netačne) zaključio da je 84 SVO, zbog usisnika na haubi.

Medjutim, sada sam pažljivijim Googlanjem uvideo da se razlikuju po svetlima i zadnjem spojleru. Školjke su pretpostavljam iste. Ja sebe lično ne smatram poznavaocem US automobila, eto - natucam ponešto s vremena na vreme. Uostalom, niko se nije naučen rodio, niti mu je znanje palo sa neba.
Uostalom, zato i imamo poznavaoce (ako i ti sebe smatraš medju njima - onda super, korist od toga će biti višestruka :ok:), da ispravljaju i dopunjuju nas koji ne znamo. ;)

Samo opušteno, ovde smo da se družimo, a ne da se svadjamo i medjusobno vredjamo. :ok:

Poslednja izmena:

Znam nesto detalja, samo ne znam sta te konkretno interesuje.
Taj prvi je zapoceo zivot kao 1960 fleetwood 75, kupljen je za potrebe marsalata, i vrlo brzo je zbog potreba za kabrioletom takvih dimenzija za parade, poslat u Italiju, u Ghia odeljenje i napravljeno je to sto mozes videti na slikama (kabrio). Hemi je naveo da postoji 101 komad ili nesto slicno, ali auto je jedan jedini napravljen u Ghia. Pocetkom osamdesetih je prodat na licitaciji, tu u Beogradu, sada je u Holandiji, moze da se nadje na netu nesto o njemu. Skoro sam cuo da je vlasnik umro i da ga prodaju. A drugi je takodje drzavni, narucen u isto vreme, samo nije prepravljen, i nalazi se u Velikoj Gorici kraj Zagreba, bar se nalazio pre par godina kad sam ga ja gledao, i ima BG tablice, prodaje se i cifra je neka nerealna za to stanje, nesto kao 25000 eur

Ako misliš da ja nemam pojma - znaš kako sam uopšte došao do tog Mustanga? :lol: Drugar mi jedan reče gde ima jedan žuti Capri Mk1, sa nekom rupom na haubi, u leš stanju. Ja otrčim što sam pre mogao - a kad sam video šta je - iskrezio sam se. :D Pošto vako, baš liče. :lol:

I mene su slali da vidim neku veoma neobicnu Volgu karavan u Pancevu pre dve godine, ja odem i vidim 1961 Ford Country Sedan SW, koji se sada nalazi u Knjazevcu, postavljane su slike ranije. Ne mislim ja druze da ti nemas pojma, taman posla!!! Postujem ja svakog ko se interesuje za americka vozila:)

Ето, сад да се лепо играмо...:)
Доле у Блоку 20, где је стара окретница 65-це, стоји неки Форд седан из 80-их, мораћу да сликам кад се наканим... Тај ауто је прво стајао ту, па нестао, па се опет вратио.

Ne mislim ja druze da ti nemas pojma, taman posla!!!
Ne, ja stvarno realno nemam pojma. :D
Prvo da savladam evropljane kako valja, pa ću onda preko bare.
Videh skoro u IPS-u neku baš dobru knjigu o svim američkim putničkim automobilima, 500 strana, tvrd povez, dosta kvalitetan papir. 2800 dinara na sniženju. Zamalo da kupim, a onda sam čuo da za manje pare se od preko mogu naručiti dosta bolje stvari...

Znam nesto detalja, samo ne znam sta te konkretno interesuje.
Taj prvi je zapoceo zivot kao 1960 fleetwood 75, kupljen je za potrebe marsalata, i vrlo brzo je zbog potreba za kabrioletom takvih dimenzija za parade, poslat u Italiju, u Ghia odeljenje i napravljeno je to sto mozes videti na slikama (kabrio). Hemi je naveo da postoji 101 komad ili nesto slicno, ali auto je jedan jedini napravljen u Ghia. Pocetkom osamdesetih je prodat na licitaciji, tu u Beogradu, sada je u Holandiji, moze da se nadje na netu nesto o njemu. Skoro sam cuo da je vlasnik umro i da ga prodaju. A drugi je takodje drzavni, narucen u isto vreme, samo nije prepravljen, i nalazi se u Velikoj Gorici kraj Zagreba, bar se nalazio pre par godina kad sam ga ja gledao, i ima BG tablice, prodaje se i cifra je neka nerealna za to stanje, nesto kao 25000 eur

Steta ... al' sta da se radi ...

Sto se Mustanga tice prva serija je bila iznad vrha vrhova (mada nisam ljubitelj istih).
Ali druga , a narocito treca , pa i cetvrta serija nikako ne zasluzuju naziv koji nose .
Jedino je peta generacija uspela da izgladi stvar .
Mislim da je treca serija najdrasticniji marketinski primer zloupotrebe brenda . Ni sa cetvrtom generacijom se nisu opametili . Mogli su lepo da im daju druge nazive , i da sacekaju neko bolje i dostojnije dizajnersko resenje .

Back