Urošu Mišiću 5,5 godina. Konačna presuda

''Sudije Apelacionog suda su naknadno utvrdile da Mišić nije imao nameru da ubije Trajkovića guranjem baklje u usta, kako se navodi u optužnici, jer žandar nema povrede na licu ni na rukama od upaljene baklje''

E sad, živo me interesuje šta je onda hteo tom bakljom... da mu popravi obrve?
I taj žandar je trebalo hrabro da sačeka da mu se ta baklja ugura u facu, a ne da se izmiče i brani...

''Sudije Apelacionog suda su naknadno utvrdile da Mišić nije imao nameru da ubije Trajkovića guranjem baklje u usta, kako se navodi u optužnici, jer žandar nema povrede na licu ni na rukama od upaljene baklje''

I taj žandar je trebalo hrabro da sačeka da mu se ta baklja ugura u facu, a ne da se izmiče i brani...

Verovatno nije ni imao u vidu posledice takvog čina. Budimo relani, sigurno nije imao nameru da ga ubije, ali nije imao na umu ništa dobro. S jedne strane mi je nepravedno da dobije tako malu kaznu za takav čin, kao što je peći drugog čoveka bakljom, a opet, ej bre, koliko je tih pet godina života. Mnogo bre.

Verovatno nije ni imao u vidu posledice takvog čina. Budimo relani, sigurno nije imao nameru da ga ubije, ali nije imao na umu ništa dobro. S jedne strane mi je nepravedno da dobije tako malu kaznu za takav čin, kao što je peći drugog čoveka bakljom, a opet, ej bre, koliko je tih pet godina života. Mnogo bre.

Te je kazna i trebalo da bude ugledni primer nekom budućem Urošu da će svoj život ostaviti u CZ ako barem jednom ne razmisli pre negoli gurne baklju nekome u lice.
Dakle, ako razmisli, i ne gurne je, nikom ništa, provući će se sa nekom prekršajnom, a i to ako neko bude hteo da se zamlaćuje time ko je sve palio baklje tog popodneva na Marakani.
Ako razmisli, pa je gurne, pljas deset godina, hvala i do viđenja. Kako zašto? Pa zato što tako stoji u zakonu, pa kad je mogao Uroš, možeš i ti.
Prosto, da zna šta ga čeka. Ako gram u glavi ima.

http://www.smedia.rs/sport/vest/45767/

Što se mene tiče, s jedne strane, malo je. Pokušao je da uboje čoveka, iako možda nesvestan posledica svog postupka. Sa druge strane kad pogledam, šta sam ja uradio poslednjih 5 godina mog života... Mnogo je to vremena protraćiti iza rešetaka zarad lude glave.

МНОГО ЈЕ, наравно! Суд у овој пропалој земљи не треба да изиграва ПЕДАГОГА, нити ЧУВАРА КАЗНЕНО-ПОПРАВНОГ ДОМА - Суд у овој земљи ТРЕБА ДА СУДИ ПО ЗАКОНУ ПОШТУЈУЋИ ДОСАДАШЊУ ПРАКСУ, а не да упада у медијску хистерију и да сходно хистерији доноси пресуде.

Па онда - ИЗВОЛ'ТЕ, МОЛИМ ЛЕПО, ПА ПОГЛЕДАЈТЕ ПРЕСУДЕ СУДА У ОВОЈ ЗЕМЉИ ЗА СЛИЧНО ДЕЛО (ИЗУЗИМАЈУЋИ СРБЕ)... уосталом ПОГЛЕДАЈТЕ ПРЕСУДЕ НАШЕГ СУДСТВА ЗА УБИСТВО (ИЗУЗИМАЈУЋИ СРБЕ) ... па ћете установити да је казна НЕНОРМАЛНО ВИСОКА.

Једноставно ТРЕБА НАПРАВИТИ АНАЛИЗУ ДОСАДАШЊИХ ПРЕСУДА И СВЕ ЋЕ БИТИ ЈАСНО.

МНОГО ЈЕ, наравно! Суд у овој пропалој земљи не треба да изиграва ПЕДАГОГА, нити ЧУВАРА КАЗНЕНО-ПОПРАВНОГ ДОМА - Суд у овој земљи ТРЕБА ДА СУДИ ПО ЗАКОНУ ПОШТУЈУЋИ ДОСАДАШЊУ ПРАКСУ, а не да упада у медијску хистерију и да сходно хистерији доноси пресуде.

Па онда - ИЗВОЛ'ТЕ, МОЛИМ ЛЕПО, ПА ПОГЛЕДАЈТЕ ПРЕСУДЕ СУДА У ОВОЈ ЗЕМЉИ ЗА СЛИЧНО ДЕЛО (ИЗУЗИМАЈУЋИ СРБЕ)... уосталом ПОГЛЕДАЈТЕ ПРЕСУДЕ НАШЕГ СУДСТВА ЗА УБИСТВО (ИЗУЗИМАЈУЋИ СРБЕ) ... па ћете установити да је казна НЕНОРМАЛНО ВИСОКА.

Једноставно ТРЕБА НАПРАВИТИ АНАЛИЗУ ДОСАДАШЊИХ ПРЕСУДА И СВЕ ЋЕ БИТИ ЈАСНО.

kako mnogo :evil: jel ivan bogdanov za ona klješta u genovi dobio 3 godine, a puno beznačajnije djelo. a u italiji je europa

kako mnogo :evil: jel ivan bogdanov za ona klješta u genovi dobio 3 godine, a puno beznačajnije djelo. a u italiji je europa

Твој усташки суд вашим "бранитељима" НИ ЗА ТЕШКЕ ЗЛОЧИНЕ ВИШЕ УБИСТАВА НЕ ДОНОСИ ОВАКВУ ПРЕСУДУ.

Ја сам тражио ПОРЕЂЕЊЕ ПРЕСУДА ЗА СЛИЧНО ДЕЛО ОВДЕ КОД НАС А МОЖЕ И У ИТАЛИЈИ ИЗУЗИМАЈУЋИ СРБЕ... - а овај лик у Италији је ТАКОЂЕ СРБИН...

Ne, naprotiv, utvrdjeno je da nije pokusao da ga ubije i da nije bilo nikakvog guranja baklje u usta, kako je tuzilastvo izmislilo. 5 godina je adekvatna, iako i dalje stroga, kazna za napad na sluzbeno lice.

jedna je stvar udariti bakljom nekog po temenu, a sasvim druga je navod tuzilastva da ju je gurnuo u usta. jedno je obican napad, a ovo drugo je pokusaj ubistva. jel' ti sad jasnije?

Mislim da jeste ali u svetlu slabe kaznene politike prema policajcima sudija je uzeo u obzir i društveni uticaj presude.

Back