Uroš Drenović

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i jos zapeva "ide tito preko romanije" :mrgreen:

иначе прока нам је открио оно што смо и претпостављали...да се о фотографијама ништа не зна, постоје само неозбиљни потписи из доба комунизма који ништа не значе...

Збирка фотографија не располаже другим информацијама у вези са
поменутим артефактом.

хвала проко, иде репутација за труд! :)

:mrgreen:

Poslednja izmena:
tačno, zborka ne raspolaže DRUGIM informacijama nego samo sa onim pod kojim se predmatna slika izdajnika srpskog drenovića sa ustašama i vodi u muzeju

dakle, slika je označena u skladu sa informacijama koje poseduje muzej i druge informacije o slici muzej ne poseduje

- - - - - - - - - -

a ti opet progutao i udicu i olovo ;)

- - - - - - - - - -

Ја слике у том тексту из Преса не видим, видим само потписе које је ставила редакција а не Самарџић, вероватно зато што је текст стар 10 година.
Наравно да није, Дреновић је код Самарџића на оној слици где стоји испред зграде, и каже да је сликано у Бања Луци 1942 и тај састанак објашњава, војни музеј каже да је Неретва 1943 за ту слику са столом и Дреновића нигде не спомиње, а Самарџић не каже ништа о тој слици.
Време и место је најбитније од свега и зато нам кажи где је то сликано и када иначе нема смисла са тобом дискутовати а мораће и тема под кључ јер ти одбијаш сваку расправу.
Одржао се састанак Дреновића и локалних домобранских власти у Бања Луци 1942 године, за то знамо, и то није издаја нити је Дреновић због тога издајник, зато ће убудуће све квалификације везане за Дреновића тог типа бити обрисане, не знаш ни где и када су сликане фотографије а некога ћеш да називаш издајником.
На Неретви сем тога не знам да ли је икада Дреновић и био уопште.
Такође ако су обе слике са истог састанка онда нам реци где су остали који су се сликали испред зграде са Дреновићем на другој фотографији?

Ево ми питали тебе за једну обичну слику где је и када је сликана и ништа више, и ти нам дајеш нека немушта објашњења, три локације и два датума!!????Шта рећи.
Једини који уништава овај пдф својим неумесним и невероватним изјавама је управо твоја маленкост.

Дакле нема Дреновића нигде на тој фотографији по војном музеју.
Хвала.

netačno, na slici je drenović prema informacijama koje muzej poseduje i druge informacije o slici muzej nema

opet pišeš šta ti milo, umesto d apoštuješ stav profesionalnih istoričara vojnog muzeja srbije

:hahaha:

значи нема других информација осим неозбиљних потписа из доба комунизма...ништа конкретно? ко, кад, где...добро :D

хвала проко, што нам овде расветљаваш многе ствари :ok:

p.s. ovaj pdf unižava krečenje istorije od vas pojedinaca, kojima nije autoritet ni pofesionalni istoričari svih muzeja srbije nego vam je autoritet pisac ustaške istorije bojan dimitrijević i ekonomista nadriistoričar samardžič

- - - - - - - - - -

:hahaha:

значи нема других информација осим неозбиљних потписа из доба комунизма...ништа конкретно?

браво проко, што на м овде расветљаваш многе ствари :ok:

jok, fale nam OZBILJI potpisi gubitnika, onih koji su bežali sa fašistima i nacistima u istoj koloni pred pobednicima partizanima ;)

p.s. ovaj pdf unižava krečenje istorije od vas pojedinaca, kojima nije autoritet ni pofesionalni istoričari svih muzeja srbije nego vam je autoritet pisac ustaške istorije bojan dimitrijević i ekonomista nadriistoričar samardžič

- - - - - - - - - -

jok, fale nam OZBILJI potpisi gubitnika, onih koji su bežali sa fašistima i nacistima u istoj koloni pred pobednicima partizanima ;)

ок, тако сам и мислио...значи једно велико НИШТА :D

знали смо ми то и без тебе...али хвала што си се потрудио да нам то и докажеш...добре ствари си урадио овде на форуму :ok:

Него прокане, јел си размишљао да посетиш Мркоњић град и објасниш Србима какав је "издајник" био Дреновић? :hahaha:

чек, па ко је овде победник? :hahaha:

attachment.php

прођеш лепо улицом Уроша Дреновића па уђеш у Цара Душана...а проки? :D

tačno, zborka ne raspolaže DRUGIM informacijama nego samo sa onim pod kojim se predmatna slika izdajnika srpskog drenovića sa ustašama i vodi u muzeju

dakle, slika je označena u skladu sa informacijama koje poseduje muzej i druge informacije o slici muzej ne poseduje

netačno, na slici je drenović prema informacijama koje muzej poseduje i druge informacije o slici muzej nema

opet pišeš šta ti milo, umesto d apoštuješ stav profesionalnih istoričara vojnog muzeja srbije

a sta tamo pise :

Inv.br 8151

Četnici , ustaše i domobrani u Hercegovini ,
za vreme bitke na Neretvi , 1943. nazdravljaju jedni drugima.

Vojni muzej JNA , broj 5010 . Fotokopirano u MRNJ , sig.neg. A-855/34

ajd sad da nam pokazes gde ovde pise DRENOVIĆ

Poslednja izmena od moderatora:
prokice prosto pitanje,

gde u opisu koji je dao muzej pise DRENOVIĆ

Inv.br 8151

- - - - - - - - - -

osim toga ti si postavio link na kojem nema fotografija
a i ona koju si ti postavio je falsifikat

ne smeta meni taj clanak, jer tamo nema nista sto bi trebalo bilo kome da smeta,
nego ukazujem na to da si u svojoj mrznji prema svemu srpskom tamo postavio fotku koje nema tj koja je falsifikat ,
bas kao sto su ti tvoji prijatelji iz muzeja i odgovorili samo sto ti opet u toj mrznji neces da priznas.

Inv.br 8151

dakle , ajmo iz pocetka , uvelicao sam ti maksimalno tekst iz muzeja,
gde ovde pise DRENOVIĆ

Хм... из тога што је Самарџић написао се не може дефинитивно закључити да је сам Дреновић на тим фотографијама.

Проко, обрисана ти је порука. И почећу да ти бришем све наредне поруке где на питање одговараш питањима, иронијом, смајлијима, избегавањем да ставиш знаке навода на реченице и потпишеш њихове ауторе, користиш контралогичке аргументе и слично.

Да ли ти мислиш да људи немају паметнија посла него да се овде завитлавју са тим "кока-кола" тинејџерским фазонима? Ја, које везе благе са Дреновићем немам, већ 5 страна не могу да провалим шта ти покушаваш да кажеш. Или пиши нормално, или се доводи у ред.

Проко, обрисана ти је порука. И почећу да ти бришем све наредне поруке где на питање одговараш питањима, иронијом, смајлијима, избегавањем да ставиш знаке навода на реченице и потпишеш њихове ауторе, користиш контралогичке аргументе и слично.

Да ли ти мислиш да људи немају паметнија посла него да се овде завитлавју са тим "кока-кола" тинејџерским фазонима? Ја, које везе благе са Дреновићем немам, већ 5 страна не могу да провалим шта ти покушаваш да кажеш. Или пиши нормално, или се доводи у ред.

Kako su nastajale zajedničke fotografijeustaša i četnika?
Preciznije,
reč je o dvema fotografijama koje su ranije preštampavane iz knjige u knjigu, a danas se stalnoobjavljuju na internetu pa se stiče utisak da ih je bezbroj.

Na obema je rezervni poručnik vojvoda Uroš Drenović, komandant Četničkog odreda „Kočić"
, s nekolicinom hrvatskih domobrana, s timšto se u oba slučaja na slikama pojavljuje po jedan ustaša, prepoznatljiv pocrnoj uniformi.

Autor: Piše: Miloslav Samardžić
http://www.pressonline.rs/zabava/life-style/55089/prijateljski-pozdrav-velikih-neprijatelja.html

- - - - - - - - - -

Хм... из тога што је Самарџић написао се не може дефинитивно закључити да је сам Дреновић на тим фотографијама.

Da li je sad dovoljno jasno?

Na obema je rezervni poručnik vojvoda Uroš Drenović, komandant Četničkog odreda „Kočić", s nekolicinom hrvatskih domobrana, s timšto se u oba slučaja na slikama pojavljuje po jedan ustaša, prepoznatljiv pocrnoj uniformi.
Da li je sad dovoljno jasno?
da li je tebi jasno da

1. na TVOM LINKU nema fotografija

2. na fotografiji koju si TI postavio kao dokaz , nije drenovic

3. da ti sada pricas o DATUMU i LOKACIJI koji ne odgovara ONOME STO SI PREDHODNO TVRDIO tj NERETVA 1943

znaci 0 1 2 dana od pocetka agonije.
ti se jos nisi odlucio koja je tvoja verzija :rotf:

verzija broj jedan
Mrkonjić Grad 27. april 1942.

verzija broj dva
na Neretvi , 1943.

verzija broj tri
u Banjaluci 1942. godine

ako smes da kaze s onda reci KOJI JE TVOJ KONACNI ODGOVOR COVECEEEEEEEEE :dash::dash:

Не интересују ме сви на свету већ тај војни музеј, где кажу да је на слици Дреновић?

dakle drugar, spremi 500 dindži i dobićeš overenu sliku sa sve posvetom ;)

- - - - - - - - - -

današnji mali:

- - - - - - - - - -

Поштовани,

У вези са вашом молбом да Вам се проследи фотографија под инв.бр.5010,
обавештавамо Вас да се услуге наплаћују. У складу са важећим ценовником
услуга Војног музеја, скен фотографије /600дпи/ износи 500,00 динара.
Свака кориштена фотографија мора бити уредно потписана као власништво
Војног музеја. Збирку фотографија обрађује кустос ........ са .....
можете прецизирати детаље у вези са захтевом.

--
С поштовањем,
пуковник
..........
Министарство одбране
Сектор за људске ресурсе
Управа за традицију, стандард и ветеране
Војни музеј
Београд, Калемегдан бб

- - - - - - - - - -

da li je moguće da vas zaistinu istorija naše zemlje ne interesuje, pa vam je vama par ovde, lakše oponirati i negirati umesto da protegnete noge i posetite neki od muzeja republike srbije?

gde vam je istraživački žar?

zašto je lakše guglovati nego prošetati do muzeja?

- - - - - - - - - -

ja imam 500 dinara, a vi?

Мени није битно коришћење. Ја сам само питао како уопште изгледа Дреновић, јер очигледно и око тога постоје недоумице.
Има ли ико Paint да га уоквири црвеном бојом на сликама и обележи бројевима, па бар око тога да се договоримо?

Back