uputstva za zivot

• Začetnik teme Začetnik teme prsho
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uputstva za život servirana u novinama, na televiziji, na internetu, u filmovima....
pridrzavate ih se ili pak postujete ono sto ste nauceni od malena

Uputstva za život i življenje života ne postoje, generalna nikako, individualno ako to posmaatramo, postoje instrukcije kako da se neko suoči sa problemom, izmetaboliše ga, preduzme nešto-pojednostavljeno rečeno.

samo od caleta i keve pod uslovom da su dobronamerni i nisu idioti ostali iskljucivo neka korist ili sablon da ti prodaju vest knjigu naplate predavanje itd. i ti ces tako u projektovanom kalupu biti jedinstvena ma kako da ne

jeste da te citiram, a nisi se meni u ovom citatu obratio, nego htedoh reći zašto to radim: roditelji /ako uzmemo u obzir da su dobronamerni i daju neke dobronamerne smernice sopstvenom potomku/ su ok, ali i oni su samo ljudska bića, koja su lutala od nemila do nedraga, preispitivali su se, menjali mišljenja, nisu bogovi, nisu svemoćni, tako da to što tvrdiš ne važi.
Nekada iz najboljne namere /njihova vizura/ čine pogrešne korake, dešava se da saveti ne prate priču koju su u rl potvrdili praksom, veoma je kompleksno.
I kao najbitnije, osoba koja bi načelno trebala biti zrela po godinama života, dešava se da nije, bilo da je u pitanju roditelj ili dete, te neko ko čita temu..

jeste da te citiram, a nisi se meni u ovom citatu obratio, nego htedoh reći zašto to radim: roditelji /ako uzmemo u obzir da su dobronamerni i daju neke dobronamerne smernice sopstvenom potomku/ su ok, ali i oni su samo ljudska bića, koja su lutala od nemila do nedraga, preispitivali su se, menjali mišljenja, nisu bogovi, nisu svemoćni, tako da to što tvrdiš ne važi.
Nekada iz najboljne namere /njihova vizura/ čine pogrešne korake, dešava se da saveti ne prate priču koju su u rl potvrdili praksom, veoma je kompleksno.
I kao najbitnije, osoba koja bi načelno trebala biti zrela po godinama života, dešava se da nije, bilo da je u pitanju roditelj ili dete, te neko ko čita temu..

jedva čekam nekog iskustvenog forumaša da podari svoje ok mišljenje i repliku na ovaj komentar, poput: "sram te bilo tako o roditeljima"; "roditelji ne greše, šta ti pričaš"; "savet je divna stvar, puna ljubavi, razuma i podržavanja"

da al nece ti naplatiti savet i ocekivati neku zaradu od tebe osim ako nisu kompleksasi koji preko dece ostvaruju svoje neostvarene sanse a takvih je dosta ipak

- - - - - - - - - -

Nisam bas razumela

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока

skapiraces kad ostanes izolovana u matorijim godinama a ne tim sad gde je cak primamljivo biti rebel zbog nekog stila ko ostane do kraja takav skapirace pravo znacenje reci odbacena individua

pešo brate čoveče, da li je poenta teme u naplaćivanju?!

- - - - - - - - - -

ti furaš fazon mama-tata besplatni saveti..

naravno jer rade dzaba mozda ovi how to i ostali instant advajzeri
izvini ako namaknes neku vecu kintu konsalting frikovi ce ti uzmu procenat a keva cale jok...btw na kraju svake advajs terapije je uredno ispostavljen racun iako ti u prvi mah ne deluje tako...

Mislim, dobro je priznati kad nešto ne znaš. Nego, treba li ti savet kako da se iščupaš iz košmara?

daj! mada verovatno je već bio pa nije pomoglo mislim meni al piši ako oćeš možda je u prazno

- - - - - - - - - -

hehe i to ima račun, sad bih ja ovde možda obrisala poruku :think: ali sam to već uradila i to je nebitno, možda karmički nije

i kasno je

u stvari plaća se vremenom ako ništa

Poslednja izmena:
Mislim, dobro je priznati kad nešto ne znaš. Nego, treba li ti savet kako da se iščupaš iz košmara?

Prvo sebi priznati da nesto ne znas, onda se distancirati od svih uticaja narocito generalnih saveta za konkretne probleme,
zatim probati sa psihologom da se prica, mada mislim da ih nema bas zainteresovanih, ali kroz pricu covek sam shvati neke
svoje zablude i greske, a onda se sto vise druziti sa ljudima u koje imamo poverenje bez uplitanja njih u nase probleme dok nismo spremni
i tek onda poceti sa druzenjem prema svojim trenutnim raspolozenjima. Ovo je kao procedura ne kao konkretan savet.

daj! mada verovatno je već bio pa nije pomoglo mislim meni al piši ako oćeš možda je u prazno- - - - - - - - - -hehe i to ima račun, sad bih ja ovde možda obrisala poruku :think: ali sam to već uradila i to je nebitno, možda karmički nijei kasno jeu stvari plaća se vremenom ako ništa

Samo kaži Hiro za koju ti oblast treba savet. Da vidimo šta možemo da uradimo. :zag:

Prvo sebi priznati da nesto ne znas, onda se distancirati od svih uticaja narocito generalnih saveta za konkretne probleme,
zatim probati sa psihologom da se prica, mada mislim da ih nema bas zainteresovanih, ali kroz pricu covek sam shvati neke
svoje zablude i greske, a onda se sto vise druziti sa ljudima u koje imamo poverenje bez uplitanja njih u nase probleme dok nismo spremni
i tek onda poceti sa druzenjem prema svojim trenutnim raspolozenjima. Ovo je kao procedura ne kao konkretan savet.

Priznati sebi da ne znaš je najteže. Sumorno je, deprimirajuće, gorko, teško. Pošto shvatiš gde si, sledi traženje uporišta. Stručna pomoć je sasvim u redu, samo je osim očaja potrebna i rešenost. I objektivna je, za razliku od onih emotivnih ispada koja su izvesna od strane svih koji te baš vole, mada je to nekako toplije i udobnije. Druženje za početak treba odložiti za neka bolja vremena. Dok se ozbiljno ne izrazgovaraš sa sobom, teško da ima mrdanja iz rupe. Onda sledi lagano opuštanje. I najvažnije - biti sa onima kojima veruješ i za koje znaš da su prema tebi iskreniji no ti prema sebi samom.
I da, ovo nije savet, samo individualni pristup aporiji.

wake-up-neo-9814899.png

There is no spoon...

Back