ups,upomoc muz je ljubomoran bez razloga

ja bih pobegla glavom bez obzira, ne bih se upustala u koncentricne krugove bolesnog, iskrivljenog poimanja stvarnosti...Prvo dokazujes da nisi ovo ili ono, onda, da bi izbegla prebacivanja, eliminises jedan po jedan "izazov" - kad izadjete gledas samo u pikslu, na pijaci kupujes samo od zenskog sveta, u autobusu piljis samo u sopsteve cipele, onda prestanas i da izlazis, redje se javljas na telefon, kad ti komsija, ne daj Boze, kaze "dobar dan" pretrnes sta muz moze da pomisli... -dok se ne pretvoris u zastrasenu neuroticnu krpu. Kome to treba!?
Ako taj nece odmah, bez oklevanja i izgovora, da potrazi pomoc strucnjka - veza bi trebalo da bude okoncana. Nema tog straha od samoce( ili sta vec sve rukovodi ljudima da "trpe") koji bi mogao da me prisili na zivot u takvoj vezi.
Pitam se da li je tema postavljena delimicno i zato da bi taj procitao kako "nikada nisi, niti bi" prevarila? Sve se nesto nadam da nisi uletela u "dokazni postupak", jer to je, po meni, vec faza teskog poremecaja odnosa.
I, konacno, zasto bi bilo cija deca morala da zive u takvoj stvarnosti?

topmodelsica:
"Skromna sam i ne doterujem se".... Ljubomora nema veze sa tim. Ljubomora nema veze ni sa cim. To ti je kao seks. Kakav seks takva je i ljubomora. Sve je to bez veze. Jao Boze ja vise ne mogu da iskuliram glupe ljude, a vecina su mnogo gluplji od mene, visestruko. Vise nikad necu moci biti obicna devojka.Osecam da ce ovo da shvate kao sto su shvatili 'Mozak je polni organ", to jest, nisu shvatili.

e sad nevezano za temu - meni se topmodelsica NEVIDJENO dopada. Prosto mi je socioloski fenomen, prototip savremene moderne urbane devojke.
Mozda nije u redu sto sam napisala u trecem licu jednine?
Ispravljam se: Topmodelsice, sjajna si!

to je trebalo odmah na pocetku da pokusas da korigujes. u njegovim godinama pitanje je i da li on moze da se promeni. ja bih na tvom mestu potrazila pomoc nekog psihologa, pa ako moze tim bolje, a ako ne...ili ces da ga trpis takvog, ili ides dalje sama. kompromisa tu ne moze da bude, ali vredi pokusati pre razlaza da nesto promenis uz pomoc sa strane

dragoslava:
Ne znam neću da budem gruba prema tebi,ali ja smatram da je to velika jako razlika medju vama i da je on zato toliko ljubomoran.Koliko ti imaš godina?
moj muž je stariji 14 godina i nikad nisam imala probleme na tu temu. naprotiv. baš se slažemo na angro.mislim da ljubomora nema veze sa godinama, nego sa temperamentom i sredinom u kooj je tip odrastao. u svakom slučaju, sve najgore o takvima.

Znači, kad se sve sabere i oduzme, vi nju savetujete da prevari muža?
blahblah.gif

Baš ste zlobni.
smiley_crazy.gif

Zasto bla-bla?
Ne mora da bude pravilo da (konkretno, prilicna!) razlika u godinama obavezno rezultira ljubomorom, ali je vrlo cesto tako. Naravno, nije to jedini razlog. Stvar je u karakteru, a ne samo godinama, ljubomorne osobe... Ne kazem da je u ovom slucaju bas to razlog, ali moze da bude jedan od....
Ja se ne bih upustala u cepanje dlake na cetvoro nekom kvazipsiholoskom analizom (te je l' projekcija, te je l' strah od starenja, itd...), nego bih potrazila pomoc strucnjaka. A ako ne bi urodilo plodom - good bye! To ovako, teoretski.
U praksi (hipoteticki, da sam ja ta sto sedi u takvom braku :( ), ne bih imala strpljenja za "lecenje" - da me gusi 12 godina skoro svakodnevno pa da onda idemo da trazimo pomoc... Pih, verovatno bih posle toliko godina ili bila u sanatorijumu (odvela me familija :) ) ili bih ga s krikom japanskog ratnika sutnula nogom u guz**u da preleti pola sokaka, najmanje! Čičekanja jedan "zabavni, šarmantan..."! (sta vec postavljacica napisa o njemu :evil: )

rdeki:
Mislim da je psihičko zlostavljanje već dovoljno strašno.
Ne znaš šta je gore psihičko zlostavljanje ili fizičko.
Ja sam doživela fizičko zlostavljanje i trpelo jedno vreme,pa je došlo do toga da su mi svakakve misli počele da padaju na pamet.To me je trglo,pa sam jednostavno otišla da ne bi na kraju robijala zbog jedne budale.On to zna.
Zahvaljujući njemu postala sam osoba kakva sam sad.
Ne mogu da shvatim žene koje to sve trpe i negiraju ako imaju taj problem u braku.Obično im je odgovor da nemaju gde da odu i da moraju da trpe.

kazu neki psihijatri, psiholozi da iza ljubomore zapravo stoji nesvesna zelja da on sam prevari partnera, pa se ta zelja tako kao opravdava i zamaskira. kao neka projekcija, sad ti je on skroz skrenuo paznju, pa ti tako neshto ne pada na pamet sigurno, za svaki sluchaj vidi da nema mozda istine u ovome, svashta te doce znaju.

Osim ako nije u pitanju sumanuta psihoza u pitanju! :lol:
Jbt. sto je to uzasno...kako god, ljubomora je strasna stvar.
Ja je ne trpim ni u mrvicama.
Ali, naravno, ne bih znala da nisam imala takvo ''divno'' iskustvo...osecaj kao da si zatvorn u nekom kavezu...sve kao mozes, a ustvari nista ne mozes....ejjjj, ovaj moj ex je isao samnom i na kafenisanje s mojim drugaricama, a sve pod izgovorom ''ne bih da budemo razdvojeni...'' :shock: ....doveo me je bio u stanje da su mi se ruke tresle od nervoze, nisam mogla dva prosta broja da saberem usled nedostatka koncentracije...jezzza...sva sreca pa ga se resih na vreme....

zorab:
ja bih pobegla glavom bez obzira, ne bih se upustala u koncentricne krugove bolesnog, iskrivljenog poimanja stvarnosti...Prvo dokazujes da nisi ovo ili ono, onda, da bi izbegla prebacivanja, eliminises jedan po jedan "izazov" - kad izadjete gledas samo u pikslu, na pijaci kupujes samo od zenskog sveta, u autobusu piljis samo u sopsteve cipele, onda prestanas i da izlazis, redje se javljas na telefon, kad ti komsija, ne daj Boze, kaze "dobar dan" pretrnes sta muz moze da pomisli... -dok se ne pretvoris u zastrasenu neuroticnu krpu. Kome to treba!?
Ako taj nece odmah, bez oklevanja i izgovora, da potrazi pomoc strucnjka - veza bi trebalo da bude okoncana. Nema tog straha od samoce( ili sta vec sve rukovodi ljudima da "trpe") koji bi mogao da me prisili na zivot u takvoj vezi.
Pitam se da li je tema postavljena delimicno i zato da bi taj procitao kako "nikada nisi, niti bi" prevarila? Sve se nesto nadam da nisi uletela u "dokazni postupak", jer to je, po meni, vec faza teskog poremecaja odnosa.
I, konacno, zasto bi bilo cija deca morala da zive u takvoj stvarnosti?
drag. zorab lepo je sto pokusavas da citas izmedju redova,ali ovu temu nisam postavila da bi se opravdala muzu kad bude procitao ovo,iz prostog razloga sto bi on bio ljubomoran cak i kad bi znao da se ja ovde sada dopisujem sa raznim ljudima.on ima glupo misljenje, da ljudi na forumima zakazuju medjusobna vidjenja. . . naravno ima i toga, ali se ja nalazim na forumu-temi koja nije za to.inace,hvala ti,pogodila si kako izgleda ponasanje zene,ciji je muz bolesno ljubomoran. da li si tako nesto i ti dozivljavala,ili se bavis psihologijom licnosti? a mozda si ti samo jedna vrlo inteligentna osoba. hvala ti jos jednom!

Back