Upropastio joj/mu zivot??? Zasto?

Zanimljiva pitanja, a odgovor je univerzalan. Treba imati jednu zenu, a moze i visez:lol: Nas su od malena odgajali kao tipa, nadjes neku koja je tvoja srodna dusa ti je ozenis i imate decu i zivite zajedno do kraja zivota...ko bajkaz:lol: ja sam do skoro mislio da moze to tako, a sad jok. Nadjes jednu, pa drugu, pa trecu, pa cetvrtu, pa petu, pa pedeset petuz:lol: i sta si uradio, to je, bar da si napravio neko dete usput i umres ko covek u starackom gde si placao sestre za onu rabotu.z:lol: To je danasnji moderan i ubrzan zivot, svi smo mi zeljni ljubavi i zelimo da nas neko voli, ali nas mnoge razocaraju pa menjamo strategije u hodu da bi ostali normalni kolko tolkoz:lol:

Mislim da je jedan od problema bas upravo u tome sto gresimo u jednome. Ne treba mi da zelimo da nas neko voli. Mi treba da zelimo samo da imamo nesto sto volimo. Ako mi ostanemo pri tome da zelimo da nas neko voli tek tada cekamo neciju ''milost''. I onda naravno sve zavisi o nekom drugom a ne vise od nas samih.

Mislim da je jedan od problema bas upravo u tome sto gresimo u jednome. Ne treba mi da zelimo da nas neko voli. Mi treba da zelimo samo da imamo nesto sto volimo. Ako mi ostanemo pri tome da zelimo da nas neko voli tek tada cekamo neciju ''milost''. I onda naravno sve zavisi o nekom drugom a ne vise od nas samih.

Ja mislim da mi precenjujemo ljubav, ljubav je samo serum koj po prirodi treba da odvede do sexa, a covek mnogo ocekuje od te ljubavi....

Ja mislim da mi precenjujemo ljubav, ljubav je samo serum koj po prirodi treba da odvede do sexa, a covek mnogo ocekuje od te ljubavi....

U suštini je tako, sve se na kraju svodi na seks i produženje vrste, samo smo mi to fino upakirali u pojam ljubavi, a onda se fino zapletemo u istom tom pojmu, jer što da bude jednostavno kad može biti komplicirano.

Posesivnost detected. Dzabe sva ljubav ovog sveta ako nije uzvracena ;), ili ako se to vremenom promeni.

Slazem se. Po meni sve te zelje koje imamo vode od istog instinkta. Sto u biti zelimo je prezivjeti, uzivati, razmnoziti se itd.

- - - - - - - - - -

Posesivnost prepoznata :) :) :) Iako sam uvjek tvrdila da ne bi mogla da patim dan za nekim koji mi ne uzvrati ljubav ne mogu da to kazem sa sigurnoscu jer nikada nisam iskusila isto. Dosta njih je reklo da ne razumijem kako to funcionise i da se bas kao ova zena na pocetku teme osjecaju unisteno...

Posesivnost detected. Dzabe sva ljubav ovog sveta ako nije uzvracena ;), ili ako se to vremenom promeni.

Prica mi jedna frizerka kod koje sam se sisao kako ju je napustio muz nakon 22 godine braka i otisao sa 13 godina mladjom i kako vec ima odraslog sina od 22 godine koji je na tatu :mrgreen: i ima po par devojaka istovremeno. :per:

Zena od 40+ koja mi je delovala totalno razocarano, a verovatno je dugo bila slomljena nakon toga itd.

E sada meni nije jasno zasto sve u zivotu mora da nam zavisi od jedne jedine osobe koju odaberemo???

1. Zasto moramo ziveti sa nekom zenom/muskarcem i posvetiti mu/joj celi zivot?

2. Na primer, mozemo imati dete sa nekim i odgajati dete zajedno tipa 6-7 dana dete kod mene pa kod tebe dok je malo, a najvise kod babe i dede.

3. Sa moje tacke gledista cak ni varanje ne bi trebalo da postoji i bude problem. Znam da je dete moje, a ti se kresi sa kim hoces, nije problem, i ja cu isto tako ako mi odgovara.

4. Zasto je potrebno vezati nekog i biti sa nekim "u vezi"?

5. Zasto su ljudi slomljeni nakon pucanja braka??

1. Ne moramo.
2. Možemo, ali je potpuno nenormalno :lol:
3. Postoji nešto što se zove ljubav i emocije ... neki to imamo neki to nemate i to je takodje ok
4. Zato što svako ko može treba da ima nekoga bliskog pored sebe - NE NIJE NEOPHODNO - stvar izbora
5. Neki od nas smo tužni kada polomimo stvar koju smo kupili, tako da razumećeš da mo još više tužni kada pukne nešto u šta smo uložili mnogo više od nekog papira na kome su brojevi, slika i poneki žig ...

1. Ne moramo.
2. Možemo, ali je potpuno nenormalno :lol:
3. Postoji nešto što se zove ljubav i emocije ... neki to imamo neki to nemate i to je takodje ok
4. Zato što svako ko može treba da ima nekoga bliskog pored sebe - NE NIJE NEOPHODNO - stvar izbora
5. Neki od nas smo tužni kada polomimo stvar koju smo kupili, tako da razumećeš da mo još više tužni kada pukne nešto u šta smo uložili mnogo više od nekog papira na kome su brojevi, slika i poneki žig ...

Ta ljubav ne traje dugo. Jedan forumas je napisao da su ljudi nakon 10 i kusur godina ili cak mnogo manje kao brat i sestra. Nema tu te ljubavi. To je jedna velika laz.

Ta ljubav ne traje dugo. Jedan forumas je napisao da su ljudi nakon 10 i kusur godina ili cak mnogo manje kao brat i sestra. Nema tu te ljubavi. To je jedna velika laz.

Pa i brat i sestra bi trebalo da se vole, ali na malo drugaciji nacin. Brat i sestra ne bi trebalo da vode ljubav, ali nema razloga da ovi posle 10 i kusur ne zadovolje i fizicku potrebu. Sex je sjajna stvar, ali ako je to jedino sto vezuje neki par onda je ta veza osudjena na propast...
Ja inace o svemu ovome pojma nemam, ali misljenja sam da razliciti ljudi, u razlicitim periodima života imaju i različite prioritete i potrebe. Prosto ne razumem čemu ove neke stvari u nama, a koje ne moraju uvek imati sexualnu konotciju, ako su nam nepotrebne :zroll:

I ljubav ima svoje faze i intenzitete. Normalno je da dolazi do promene, što ne znači da ljubav nestaje. Takođe, ne investira se samo ljubav u brak.
To što si nabrojao se uopšte ne mora, vezivanje je doborvoljno, raskid takođe.
A to "upropastiti život" je preuveličana fraza, ne misli se bukvalno, ali je još bitnije da je prolazno i da se život nastavlja. Vidiš da žena uredno šiša, a možda je navikla da ćaska sa mušterijom o svom privatnom životu. Možda je samo razočarana što je sin na tatu, a za tatu je boli patka. :lol:

Posle 22 godine braka oni su vise kao brat i sestra nego kao muz i zena.Njoj je samo povredjena sujeta i razocarana je.Proci ce je to brzo.Kao i u svim slicnim slucajevima.

ovo je tacno, cim neko postane neizostavno "tvoj", vise tvoj nego svoj, to predje u neki familijarni odnos, postanete obadvoje samo segmenti porodice, nesto sto se podrazumeva.
greska je sto covek temelji sav svoj svet na toj vezi, zajednici.
partnerski odnos je mnogo zanimljiviji kada predstavlja komunikaciju DVA UNIVERZUMA a ne jedan univerzum koji se pretace sa jedne na drugu stranu po principu spojenih sudova.
treba uzivati u svemu tome i biti predan ali biti i spreman da ce jednom svemu tome doci kraj ako nista a ono kad se krene umirati

Pa i brat i sestra bi trebalo da se vole, ali na malo drugaciji nacin. Brat i sestra ne bi trebalo da vode ljubav, ali nema razloga da ovi posle 10 i kusur ne zadovolje i fizicku potrebu. Sex je sjajna stvar, ali ako je to jedino sto vezuje neki par onda je ta veza osudjena na propast...
Ja inace o svemu ovome pojma nemam, ali misljenja sam da razliciti ljudi, u razlicitim periodima života imaju i različite prioritete i potrebe. Prosto ne razumem čemu ove neke stvari u nama, a koje ne moraju uvek imati sexualnu konotciju, ako su nam nepotrebne :zroll:
Brakovi previse cesto teze raspadu i to je skoro pa normalno. Veza i samo to vezivanje moze biti pogresno. Pogledaj ovu temu http://forum.krstarica.com/showthread.php/713332-Ajme.
I ljubav ima svoje faze i intenzitete. Normalno je da dolazi do promene, što ne znači da ljubav nestaje. Takođe, ne investira se samo ljubav u brak.
To što si nabrojao se uopšte ne mora, vezivanje je doborvoljno, raskid takođe.
A to "upropastiti život" je preuveličana fraza, ne misli se bukvalno, ali je još bitnije da je prolazno i da se život nastavlja. Vidiš da žena uredno šiša, a možda je navikla da ćaska sa mušterijom o svom privatnom životu. Možda je samo razočarana što je sin na tatu, a za tatu je boli patka. :lol:
Nije mi tako delovalo. Pa sta znam, jeste upropascen zivot ako neko ode u depresiju ili alkoholizam, a ima toga.
ovo je tacno, cim neko postane neizostavno "tvoj", vise tvoj nego svoj, to predje u neki familijarni odnos, postanete obadvoje samo segmenti porodice, nesto sto se podrazumeva.
greska je sto covek temelji sav svoj svet na toj vezi, zajednici.
partnerski odnos je mnogo zanimljiviji kada predstavlja komunikaciju DVA UNIVERZUMA a ne jedan univerzum koji se pretace sa jedne na drugu stranu po principu spojenih sudova.
treba uzivati u svemu tome i biti predan ali biti i spreman da ce jednom svemu tome doci kraj ako nista a ono kad se krene umirati
E bas to. Naglasak treba da bude na individualizmu.

Prica mi jedna frizerka kod koje sam se sisao kako ju je napustio muz nakon 22 godine braka i otisao sa 13 godina mladjom i kako vec ima odraslog sina od 22 godine koji je na tatu :mrgreen: i ima po par devojaka istovremeno. :per:

Zena od 40+ koja mi je delovala totalno razocarano, a verovatno je dugo bila slomljena nakon toga itd.

E sada meni nije jasno zasto sve u zivotu mora da nam zavisi od jedne jedine osobe koju odaberemo???

Zasto moramo ziveti sa nekom zenom/muskarcem i posvetiti mu/joj celi zivot?

Na primer, mozemo imati dete sa nekim i odgajati dete zajedno tipa 6-7 dana dete kod mene pa kod tebe dok je malo, a najvise kod babe i dede.

Sa moje tacke gledista cak ni varanje ne bi trebalo da postoji i bude problem. Znam da je dete moje, a ti se kresi sa kim hoces, nije problem, i ja cu isto tako ako mi odgovara.

Zasto je potrebno vezati nekog i biti sa nekim "u vezi"?

Zasto su ljudi slomljeni nakon pucanja braka??

Ma to je sve stvar prilike ili odlucnosti osobe da juri za prilikama.

Na primer, mozemo imati dete sa nekim i odgajati dete zajedno tipa 6-7 dana dete kod mene pa kod tebe dok je malo, a najvise kod babe i dede.

Sa moje tacke gledista cak ni varanje ne bi trebalo da postoji i bude problem. Znam da je dete moje, a ti se kresi sa kim hoces, nije problem, i ja cu isto tako ako mi odgovara.

Ne podredjujem se nikom niti dopustam da od bilo koga zavisim
Onda i nema preteranog vezivanja mada svaki raskid mi tesko padne prvih par dana

A nisu svi slomljeni. Necija je sudbina takva. Isto kao kad neko ostane bez posla i to dobrog jer je uprskao stvar, pa ubrzo nadje dobar posao i to cesto bolji nego sto zasluzuje - sta takav covek ima razloga da bude razocaran? A isto imas di se neko upropasti od truda i postenja pa nejebbe - onda nije cudo da neko prolupa. A tako ti je i u ljubavi, neko ima srece vise neko manje, a neko nikako.

Kazu "bolje se roditi bez kurrca nego bez srece, jer ako imas srece ****** ce da ti izraste"

Pa sta znam, jeste upropascen zivot ako neko ode u depresiju ili alkoholizam, a ima toga.

Pa da, ali taj drugi može da bude samo okidač, jer su ljudi sami kreatori svog života - iliti, sami sebi upropašćuju život.
I, btw, i depresija i alkoholizam su izlečivi, tako da je i ta upropašćenost relativna.
Prosto, život nije svima ravna linija, onaj ko živi, to najbolje zna, a ostali mogu da se dosađuju bez straha da će biti upropašćeni. ;)

To je zato sto mozak zene skroz drugacije funkcionise,to negde ima lepo i objasnjeno u strucnoj literaturi.
Prevedeno na jezik koji ovde vecina razume ali ga iz nekog *ebenog razloga ne upotrebljava,znaci da picovani
zive dva puta brze, a sto je bitnije i dva puta pametnije.Jakog su senzibiliteta,opazaju bolje i reaguju brze,intuicija ih
vodi skoro nepogresivo,tako da su uvek u maloj ali konstantnoj prednosti.Jednom recju,nabace ti svoja pravila,uvuku te u
kanalisan tok dogadjaja i onda te veslaju,uvek svesno odlazuci trenutak tvog otreznjenja.
Kod nekih se on nikad ne desi i to je ono sto je poznato kao srecan brak.
E,ako pocnes da opazas svet oko sebe,pokazes interes za nesto drugo(ili to ona samo nanjusi)onda pocinju problemi,
jer ona ne razume da bi ti po*ebao jos nesto osim nje,ona nikad nije ni pomislila da promeni petala(taj deo najvise volim),msm kenjaritje
do svitanja...drznuo si se da joj uzmes nesto,u sta ona i nije ulozila velki trud(jer si ti bio tako predidiv)ali je ulozila vreme,koje ne moze da vrati
a ti kao sumanut zadizes suknjice po kraju.Moga bih jos da njamke na ovu temu,al cu da varim sad malo..msm koliko imam:)
ako je nekom od pomoci..super

Back