Upropastio joj/mu zivot??? Zasto?

Smoriša

Ističe se
Banovan
Poruka
2.553
Prica mi jedna frizerka kod koje sam se sisao kako ju je napustio muz nakon 22 godine braka i otisao sa 13 godina mladjom i kako vec ima odraslog sina od 22 godine koji je na tatu :mrgreen: i ima po par devojaka istovremeno. :per:

Zena od 40+ koja mi je delovala totalno razocarano, a verovatno je dugo bila slomljena nakon toga itd.

E sada meni nije jasno zasto sve u zivotu mora da nam zavisi od jedne jedine osobe koju odaberemo???

Zasto moramo ziveti sa nekom zenom/muskarcem i posvetiti mu/joj celi zivot?

Na primer, mozemo imati dete sa nekim i odgajati dete zajedno tipa 6-7 dana dete kod mene pa kod tebe dok je malo, a najvise kod babe i dede.

Sa moje tacke gledista cak ni varanje ne bi trebalo da postoji i bude problem. Znam da je dete moje, a ti se kresi sa kim hoces, nije problem, i ja cu isto tako ako mi odgovara.

Zasto je potrebno vezati nekog i biti sa nekim "u vezi"?

Zasto su ljudi slomljeni nakon pucanja braka??

Prica mi jedna frizerka kod koje sam se sisao kako ju je napustio muz nakon 22 godine braka i otisao sa 13 godina mladjom i kako vec ima odraslog sina od 22 godine koji je na tatu :mrgreen: i ima po par devojaka istovremeno. :per:

Zena od 40+ koja mi je delovala totalno razocarano, a verovatno je dugo bila slomljena nakon toga itd.

E sada meni nije jasno zasto sve u zivotu mora da nam zavisi od jedne jedine osobe koju odaberemo???

Na primer, mozemo imati dete sa nekim i odgajati dete zajedno tipa 6-7 dana dete kod mene pa kod tebe dok je malo, a najvise kod babe i dede.

Sa moje tacke gledista cak ni varanje ne bi trebalo da postoji i bude problem. Znam da je dete moje, a ti se kresi sa kim hoces, nije problem, i ja cu isto tako ako mi odgovara.

ozbiljno???ozbiljno??:zroll:

čim postavljaš ovakva pitanja nisi nikada osjetio potrebu da sa nekim dijeliš život;
jesi nekada volio?

ili misliš da, zbog straha od mogućnosti da ti neko to uradi radije se ne bi ni trebalo vezati ni pokušavati tako nešto?

- - - - - - - - - -

Ozbiljno. Razvode se na svakom cosku. Cemu sva ta komedija?

komedija je to što je žena bila skrhana ili to što su uopšte bili u braku?

čim postavljaš ovakva pitanja nisi nikada osjetio potrebu da sa nekim dijeliš život;
jesi nekada volio?

ili misliš da, zbog straha od mogućnosti da ti neko to uradi radije se ne bi ni trebalo vezati ni pokušavati tako nešto?

- - - - - - - - - -

Moj licni zivot nije bitan za ovu raspravu.
Okej, ljubav i sve to, ali ljubav se potrosi ko od sale u mnogim slucajevima.

- - - - - - - - - -

Nemoj me shvatati bukvalno. Ja ne volim raspadnuta stanja i zbog toga sam to tako nazvao.

Veliki broj ljudi su emotivni tamponi koji nisu sposobni sa sami generisu svoje pozitivne emocije pa ocajnicki traze nekog da to radi umesto njih.
Ne moras ti da slepo pratis socijalne norme ako ti ne odgovaraju. Mnogi ce ti verovatno prebacivati zbog toga ali ako imas dovoljno samopouzdanja u svoje odluke neces se mnogo obazirati na to.

Moj licni zivot nije bitan za ovu raspravu.
Okej, ljubav i sve to, ali ljubav se potrosi ko od sale u mnogim slucajevima.

- - - - - - - - - -

Nemoj me shvatati bukvalno. Ja ne volim raspadnuta stanja i zbog toga sam to tako nazvao.

ne volim ni ja raspadnuta stanja
ali život nosi rizik da se stvari neće odvijati onako kako bi mi željeli ili kako planiramo; to ipak ne znači da ga ne treba živjeti
daš sve od sebe, budeš pametan na vrijeme; trudiš se u procesu; i nadaš da ćeš imati sreće i da će sve ispasti dobro
kada ne ispadne, pokupiš ostatke, naučiš lekciju i sanjaš nove snove, težiš novim ciljevima/željama

kloni se tih bizarnih ideja nikud te to ne vodi, tezi serijskoj monogamiji odnosno da imas sto manje veza. ostatak zivota ti je rad. ove sve konstrukcije to ce da ti se srusi pre ili kasnije. oni sto zive bizarno ili promiskuitetno ili ovako ili onako oni se ne pitaju nego zive
onda ono sto ostane to je zabava neka
u stvari glupo je savetovati ne moze svako da ubode tako ali tako nekako bi trebalo. i veze su prilicno posao a manje neka sreca pala s neba

Veliki broj ljudi su emotivni tamponi koji nisu sposobni sa sami generisu svoje pozitivne emocije pa ocajnicki traze nekog da to radi umesto njih.
Ne moras ti da slepo pratis socijalne norme ako ti ne odgovaraju. Mnogi ce ti verovatno prebacivati zbog toga ali ako imas dovoljno samopouzdanja u svoje odluke neces se mnogo obazirati na to.

postoje tri različita nivoa na kojem dvoje mogu bazirati svoju vezu: codependent, independent, inter-dependent
veza bazirana na zavisnosti ne može biti srećna veza, a to je ono što si ti opisao u svom postu
valjda je fora postati ostvarena, zdrava individua koja prevazilazi svoje mane; ali to ne znači da čovjek treba biti sam samo da bi izbjegao mogući raspad i komplikacije

a i bol se prevaziđe; sve prođe :)

na psiho sajtovima je sreca i radost ali praksa je nesto drugo. pazi sta radis. ako oces da imas te hipi komune probaj ali imas zaebane ljude koji mogu da ti razhebu glavu dok si rekao keks. kad to znas gledaj da zivis tako da ne mogu da te razhebu

heh

Poslednja izmena:
Znaci sporazumom o zajednickom vrsenju roditeljskog prava mogu se regulisati odnosi izmedju roditelja koji ne zive zajedno.
Zajedničko vršenje roditeljskog prava

Član 75.

(1) Roditelji roditeljsko pravo vrše zajednički i sporazumno kada vode zajednički život.

(2) Roditelji roditeljsko pravo vrše zajednički i sporazumno i kada ne vode zajednički život ako zaključe sporazum o zajedničkom vršenju roditeljskog prava i ako sud proceni da je taj sporazum u najboljem interesu deteta.

Sporazum o zajedničkom vršenju roditeljskog prava

Član 76.

(1) Sporazumom o zajedničkom vršenju roditeljskog prava roditelji deteta pismeno se saglašavaju da će roditeljska prava i dužnosti obavljati zajenički, međusobnim sporazumevanjem, koje mora biti u najboljem interesu deteta.

(2 ) Sastavni deo sporazuma o zajedničkom vršenju roditeljskog prava jeste i sporazum o tome šta će se smatrati prebivalištem deteta.

Samostalno vršenje roditeljskog prava

Član 77.

(1) Jedan roditelj sam vrši roditeljsko pravo kada je drugi roditelj nepoznat, ili je umro, ili je potpuno lišen roditeljskog prava odnosno poslovne sposobnosti.

(2) Jedan roditelj sam vrši roditeljsko pravo kada samo on živi sa detetom, a sud još nije doneo odluku o vršenju roditeljskog prava.

(3) Jedan roditelj sam vrši roditeljsko pravo na osnovu odluke suda kada roditelji ne vode zajednički život, a nisu zaključili sporazum o vršenju roditeljskog prava.

(4) Jedan roditelj sam vrši roditeljsko pravo na osnovu odluke suda kada roditelji ne vode zajednički život, a zaključili su sporazum o zajedničkom ili samostalnom vršenju roditeljskog prava, ali sud proceni da taj sporazum nije u najboljem interesu deteta.

(5) Jedan roditelj sam vrši roditeljsko pravo na osnovu odluke suda kada roditelji ne vode zajednički život ako zaključe sporazum o samostalnom vršenju roditeljskog prava i ako sud proceni da je taj sporazum u najboljem interesu deteta.

Sporazum o samostalnom vršenju roditeljskog prava

Član 78.

(1) Sporazum o samostalnom vršenju roditeljskog prava obuhvata sporazum roditelja o poveravanju zajedničkog deteta jednom roditelju, sporazum o visini doprinosa za izdržavanje deteta od drugog roditelja i sporazum o načinu održavanja ličnih odnosa deteta sa drugim roditeljem.

(2) Sporazumom o samostalnom vršenju roditeljskog prava prenosi se vršenje roditeljskog prava na onog roditelja kome je dete povereno.

(3) Roditelj koji ne vrši roditeljsko pravo ima pravo i dužnost da izdržava dete, da sa detetom održava lične odnose i da o pitanjima koja bitno utiču na život deteta odlučuje zajednički i sporazumno sa roditeljem koji vrši roditeljsko pravo.

(4) Pitanjima koja bitno utiču na život deteta, u smislu ovog zakona, smatraju se naročito: obrazovanje deteta, preduzimanje većih medicinskih zahvata nad detetom, promena prebivališta deteta i raspolaganje imovinom deteta velike vrednosti.

Zar vam ne deluje da je ovaj Sporazum o zajednickom vrsenju roditeljskog prava nekako najsigurnija i najpostenija opcija koja postoji i da se ovim resavaju naknadni problemi poput "osvete preko dece" itd.
Ovim pitanjem se resava i eventualni problem placanja alimentacije.

Zar vam ne deluje da je ovaj Sporazum o zajednickom vrsenju roditeljskog prava nekako najsigurnija i najpostenija opcija koja postoji i da se ovim resavaju naknadni problemi poput "osvete preko dece" itd.
Ovim pitanjem se resava i eventualni problem placanja alimentacije.

ok, ako bi se tako osjećao sigurnijim

ali sjeban je to pogled na stvari :/

- - - - - - - - - -

na psiho sajtovima je sreca i radost ali praksa je nesto drugo. pazi sta radis. ako oces da imas te hipi komune probaj ali imas zaebane ljude koji mogu da ti razhebu glavu dok si rekao keks. kad to znas gledaj da zivis tako da ne mogu da te razhebu

heh

ne znam za te hipi komune i odakle to
a da postoje uvrnuti i poremećeni ljudi aka 'zajebani koji mogu da ti razvale glavu', to je tačno; bilo da si to mislila u psihološkom smislu ili bukvalno fizički da ti razvale glavu
njima je mjesto u institucijama, ali šta ćeš

ok, ako bi se tako osjećao sigurnijim

ali sjeban je to pogled na stvari :/

Nije stvar u sigurnosti vec u pogresnom mentalitetu. Sa moje tacke gledista brak moze biti problem sam po sebi.
Pogledaj ovu temu na primer.:roll: http://forum.krstarica.com/showthread.php/713332-Ajme
Zaista nikada ne bih zeleo da neko koga sam najvise priblizio sebi ima o meni ovakvo misljenje.:(
"Vezivanje" moze da znaci i vezati nekog, a i sebe, a razlozi mogu biti razni i cesto su samo neki interesi u pitanju.
Ovim se ti interesi gube. Dodji kad hoces, idi kad hoces, svako ima svoju imovinu i problemi ne postoje.

Prvo smo prijatelji, a onda sve ostalo. Imamo sporazum o deci, a ako ti se neko drugi svidi sto se mene tice slobodno, samo nemoj meni da preneses neku bolest.:lol:

Meni to uopste nije sjeban pogled na stvari vec nekako najprirodniji i najnormalniji.

Zasto je potrebna imati to VLASNISTVO nad muskarcem/zenom???

ne znam za te hipi komune i odakle to
a da postoje uvrnuti i poremećeni ljudi aka 'zajebani koji mogu da ti razvale glavu', to je tačno; bilo da si to mislila u psihološkom smislu ili bukvalno fizički da ti razvale glavu
njima je mjesto u institucijama, ali šta ćeš

od njih se zavrsi u institucijama ako ne znas sta radis, a ne znam mozda nekad i onda

- - - - - - - - - -

Nije stvar u sigurnosti vec u pogresnom mentalitetu. Sa moje tacke gledista brak moze biti problem sam po sebi.
Pogledaj ovu temu na primer.:roll: http://forum.krstarica.com/showthread.php/713332-Ajme
Zaista nikada ne bih zeleo da neko koga sam najvise priblizio sebi ima o meni ovakvo misljenje.:(
"Vezivanje" moze da znaci i vezati nekog, a i sebe, a razlozi mogu biti razni i cesto su samo neki interesi u pitanju.
Ovim se ti interesi gube. Dodji kad hoces, idi kad hoces, svako ima svoju imovinu i problemi ne postoje.

Prvo smo prijatelji, a onda sve ostalo. Imamo sporazum o deci, a ako ti se neko drugi svidi sto se mene tice slobodno, samo nemoj meni da preneses neku bolest.:lol:

Meni to uopste nije sjeban pogled na stvari vec nekako najprirodniji i najnormalniji.

nije brate ali romeo i julija su par, nije romeo setao osam zena

- - - - - - - - - -

haaahh veceras sam slabic : )))))

nisam mogla pročitati do kraja post iz linka :D

ok je to, ako tebi tako odgovara i ako si tako srećan, nađi tako nešto
ne treba ti dozvola sredine niti bilo čija saglasnost za to

a šta znam za to vlasništvo, meni je potrebna monogamna veza ali to ne znači da imam vlasništvo nad nekim za do kraja života ili bilo kakvu garanciju

- - - - - - - - - -

od njih se zavrsi u institucijama ako ne znas sta radis, a ne znam mozda nekad i onda
)

jesi doživjela tako nešto?

Back