buudala
Stara legenda
- Poruka
- 79.131
I decu ,tek rodjenu, odvode na obrezivanje, krshtavaju?
Sta je to ako nije magijska radnja?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I decu ,tek rodjenu, odvode na obrezivanje, krshtavaju?
A , ako ti nije problem , reci nam svoje mishljenje o svrsi krshtavanja, naravno nemagijskom aspektu.
Men se chini da je jedini nemagijski razlog za taj nemio chin da se gladna rodbina nakrka prasetine i jagnjetine a popa uzme tri zidarske dnevnice za po sata "posredovanja" izmedju tvog deteta i njegovog tvorca.
Jes , a neko i ne shvata uopshte vec guta shta mu popa gurne pred usta .
A za to nasilje nad maloletnim detetom bi po mom mishljenju trebalo da odgovara svaki nesavesni roditelj kao i kad bi dalekobilo u skladu sa isto tako zakonitom slobodom veroispovesti pripadnicima neke zamishljene sekte dozvolili da decu uclane u politicku partiju, koju roditelji im, preferiraju..
ja slusam samo cistu Boziju rec a ne sta ce mi popa reci pa makar me ubili ako mi kaze nesto da uradim dto znam da je protiv vere i sto je zlo ja to necu uciniti
u pravoslavlju imate 2 ,,vode'' jedni koji slusaju svece i svestenike koji citaju druge knjige
i oni kao ja sto stvarno sluze Bogu i slusaju njegovu rec npr citaju Bibliju a ne neke druge knjige..
ti pravis paralelu izmedju politicke partije i religije? svasta
religija je nesto sto je mnogo starije od bilo koje politicke partije u srbiji. religija je nesto sto se nasledjuje od predaka. misljenja o religiji, ponavljam i podvlacim se izuzetno razlikuju, tako da nemas prava da mi sudis po tom osnovu. niti ja krstenje smatram nekim vidom nasilja. a ti svoju decu, vaspitavaj kako ti mislis da treba. ako ih nisi krstio (sa sve pomenutim terevenkama iz prethodnih postova) a ti nemoj. niko ti ne brani.
1.Nikako paralelu, vec poredjenje manipulacije maloletnim detetom.
2.Krshtava svestenik a ne roditelj
3.Sve skupa jeste magijska radnja a to sto ti i mnogobrojni tebi slicni(ne osudjujem nikog) to dozivljavate kao deo tradicije ,takodje govori dovoljno.
PS ni africki narodi koji devojcicama odsecaju klitorise parcetom razbijene flashe to ne smatraju nasiljem vec tradicijom.
Ne zelim da vredjam ni tebe ni icija osecanja a drasticne primere uzimam jer si me ladno izignorisala kad sam manipulaciju verskim poredio sa manipulacijom politickim osecanjima-ubedjenjima.
zato sto je taj dokumentarni film pokazao dosta istine dobro ima u njemu i lazi koje prepoznam jako lako...
A krstimo se da bi bili dostojni Hristu jer Isus je rekao da svako ko nije krsten nije dostojan njega(nisam siguran) zbog toga sto mi je to rekao svestenika u bibliji mislim da se tako nesto spominje u ,,metafori'' ili kako vec stiska figura(neki rog)
Koji ljubi oca ili mater vecma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kcer vecma nego mene , nije mene dostojan... I koji ne uzme krsta svojega i ne podje za mnom, nije mene dostojan. .
Isus Matej glava 10..
niti ja krstenje smatram nekim vidom nasilja. a ti svoju decu, vaspitavaj kako ti mislis da treba. ako ih nisi krstio (sa sve pomenutim terevenkama iz prethodnih postova) a ti nemoj. niko ti ne brani.
Ne zelim da vredjam ni tebe ni icija osecanja a drasticne primere uzimam jer si me ladno izignorisala kad sam manipulaciju verskim poredio sa manipulacijom politickim osecanjima-ubedjenjima.
1.Paralela i poredjenje nije uvek isto.
Nekad se poredjenjem ukazuje na razlike a nekad na slicnosti.
Paralela kako si ti upotrebila ovaj izraz upucuje na poistovecivanje (partije i religije) a ja to nisam radio.Upravo sam zeleo da ukazem na to kako bi sa odvratnoscu gledali na uclanjavanje sestonedeljne bebe u na primer SKOJ ili SRS (izvinite skojevci i radikali ovo je samo primer).
2.
3. Sve je magijsko osim kesha i prasetine.
4.Unapred sam se izvinio zbog uzimanja drasticnih primera i ne blatim religiju (nijednu),sem ako blacenje nije navodjenje stvari kojima se blati ona sama.
Milice ne pijem vec dva meseca a i ono ranije je bilo vishe shala, diskvalifikuj moj pogled na temu nekim drugim oruzjem
PS
Moze i da sam buudala, prihvatam
Ionako nisam normalan u odnosu na .... "normalne"
Magija (mađija) je riječ grčkog porijekla i znači čarolija, čarobnjaštvo. Po vjerovanju otprilike predstavlja činjenje čuda od strane smrtnih bića korišćenjem natprirodnih sila u te svrhe ili uz pomoć natprirodnih bića.
Re: Upozorenja
--------------------------------------------------------------------------------
Citat:
Original postavio buudala
1.Paralela i poredjenje nije uvek isto.
Nekad se poredjenjem ukazuje na razlike a nekad na slicnosti.
Paralela kako si ti upotrebila ovaj izraz upucuje na poistovecivanje (partije i religije) a ja to nisam radio.Upravo sam zeleo da ukazem na to kako bi sa odvratnoscu gledali na uclanjavanje sestonedeljne bebe u na primer SKOJ ili SRS (izvinite skojevci i radikali ovo je samo primer).
2.
3. Sve je magijsko osim kesha i prasetine.
4.Unapred sam se izvinio zbog uzimanja drasticnih primera i ne blatim religiju (nijednu),sem ako blacenje nije navodjenje stvari kojima se blati ona sama.
Milice ne pijem vec dva meseca a i ono ranije je bilo vishe shala, diskvalifikuj moj pogled na temu nekim drugim oruzjem
PS
Moze i da sam buudala, prihvatam
Ionako nisam normalan u odnosu na .... "normalne"
nema potrebe da te ja diskvalifikujem, na kraju ti to uvek uradis sam.
da li ti znas sta je magija?
Citat:
Magija (mađija) je riječ grčkog porijekla i znači čarolija, čarobnjaštvo. Po vjerovanju otprilike predstavlja činjenje čuda od strane smrtnih bića korišćenjem natprirodnih sila u te svrhe ili uz pomoć natprirodnih bića.
e sad mi objasni, kakva se to carolija javlja prilikom krstenja?
dalje, i sama znam da paralela i poredjenje nisu uvek isto, ali sam isto tako navela da u ovom slucaju jesu. nacin na koji se ti izrazavas slobodno se moze nazvati i paralelom. bar sto se prethodnih postova tice.
Neko je previše gledao Harija Potera,Narnijske Hronike i Gospodara of the prstens...