Upozorenja

A da proverish ti tu tvoju tvrdnju kod nekog kome verujesh ,npr kod one tvoje drugarice policajke?
A za drugi deo recenice, mozda i budes progledala ako reshish da otvorish ochi:bye:

A , ako ti nije problem , reci nam svoje mishljenje o svrsi krshtavanja, naravno nemagijskom aspektu.

Men se chini da je jedini nemagijski razlog za taj nemio chin da se gladna rodbina nakrka prasetine i jagnjetine a popa uzme tri zidarske dnevnice za po sata "posredovanja" izmedju tvog deteta i njegovog tvorca.

ja to neznam, ali pravi Hrist ce doci jer iluminatineznam zasto nose te kape i zasto slave slave modnosno slave svece mesto Boga....,zasto farbaju jaja kad se zna da je paganski obicaj ja to neznam....neznam. ali znam da ce Hrist doci(ne klonirani) jer ta krv koja je u tom zezlu(sta je vec) uopste nije krv nego jedna masa dokazano je...........

I kako ce nastati ta nova vera koju ce sprovesti iluminati, kada ce .. kada ce Hrist pobediti satanu? ustvari videcemo... posto ce Gospod decu i Vernike skloniti da ne gledaju ono sto ce se desiti u samom zadnjem vremenu i stvorice novu zemlju za nas...i videcemo ako ljudi budu odjednomn nestajali znacemo da smo ostavljeni....

A , ako ti nije problem , reci nam svoje mishljenje o svrsi krshtavanja, naravno nemagijskom aspektu.

Men se chini da je jedini nemagijski razlog za taj nemio chin da se gladna rodbina nakrka prasetine i jagnjetine a popa uzme tri zidarske dnevnice za po sata "posredovanja" izmedju tvog deteta i njegovog tvorca.

sve zavisi kakav si covek.
ako si brdjanin naravno je da ces za krstenje deteta podici sator (i to za prvi rodjendan da se sve lepo podudari), zvati masnu pevaljku da djuska po stolu, zvati svu znanu i neznanu rodbinu (pogotovo ako je dete musko), a sve to zaliti sa potocima piva i vinjaka, sa prasetinom i jagnjetinom (a ponegde i volom) sa raznja uz obavezno pucanje iz sve artiljerije sto je krijes po kuci. popu ces naravno da tutnes 100 jevrica u dzep da mu se nadje. za to posredovanje sto ti rece.
elem, posle krstenja moje dece, gde su prisutni bili bake i deke, kum i mi roditelji, otisli smo oba puta na rucak u jedan prelepi restoran u zemunu na keju (da ne reklamiram) da bi obelezili jednu veoma znacajnu stvar u zivotima nase dece - krstenje. po mom misljenju krstenje nije nikakav magijski ritual, vec nesto lepo i cisto, nesto posebno :)
religiju u principu svako shvata drugacije.

Jes , a neko i ne shvata uopshte vec guta shta mu popa gurne pred usta .

A za to nasilje nad maloletnim detetom bi po mom mishljenju trebalo da odgovara svaki nesavesni roditelj kao i kad bi dalekobilo u skladu sa isto tako zakonitom slobodom veroispovesti pripadnicima neke zamishljene sekte dozvolili da decu uclane u politicku partiju, koju roditelji im, preferiraju..

ja slusam samo cistu Boziju rec a ne sta ce mi popa reci pa makar me ubili ako mi kaze nesto da uradim dto znam da je protiv vere i sto je zlo ja to necu uciniti

u pravoslavlju imate 2 ,,vode'' jedni koji slusaju svece i svestenike koji citaju druge knjige

i oni kao ja sto stvarno sluze Bogu i slusaju njegovu rec npr citaju Bibliju a ne neke druge knjige..

Jes , a neko i ne shvata uopshte vec guta shta mu popa gurne pred usta .

A za to nasilje nad maloletnim detetom bi po mom mishljenju trebalo da odgovara svaki nesavesni roditelj kao i kad bi dalekobilo u skladu sa isto tako zakonitom slobodom veroispovesti pripadnicima neke zamishljene sekte dozvolili da decu uclane u politicku partiju, koju roditelji im, preferiraju..

ti pravis paralelu izmedju politicke partije i religije? svasta :roll:
religija je nesto sto je mnogo starije od bilo koje politicke partije u srbiji. religija je nesto sto se nasledjuje od predaka. misljenja o religiji, ponavljam i podvlacim se izuzetno razlikuju, tako da nemas prava da mi sudis po tom osnovu. niti ja krstenje smatram nekim vidom nasilja. a ti svoju decu, vaspitavaj kako ti mislis da treba. ako ih nisi krstio (sa sve pomenutim terevenkama iz prethodnih postova) a ti nemoj. niko ti ne brani.

ja slusam samo cistu Boziju rec a ne sta ce mi popa reci pa makar me ubili ako mi kaze nesto da uradim dto znam da je protiv vere i sto je zlo ja to necu uciniti

u pravoslavlju imate 2 ,,vode'' jedni koji slusaju svece i svestenike koji citaju druge knjige

i oni kao ja sto stvarno sluze Bogu i slusaju njegovu rec npr citaju Bibliju a ne neke druge knjige..

ali zato gledas filmove :)

ti pravis paralelu izmedju politicke partije i religije? svasta :roll:
religija je nesto sto je mnogo starije od bilo koje politicke partije u srbiji. religija je nesto sto se nasledjuje od predaka. misljenja o religiji, ponavljam i podvlacim se izuzetno razlikuju, tako da nemas prava da mi sudis po tom osnovu. niti ja krstenje smatram nekim vidom nasilja. a ti svoju decu, vaspitavaj kako ti mislis da treba. ako ih nisi krstio (sa sve pomenutim terevenkama iz prethodnih postova) a ti nemoj. niko ti ne brani.

1.Nikako paralelu, vec poredjenje manipulacije maloletnim detetom.
2.Krshtava svestenik a ne roditelj:rtfm:
3.Sve skupa jeste magijska radnja a to sto ti i mnogobrojni tebi slicni(ne osudjujem nikog) to dozivljavate kao deo tradicije ,takodje govori dovoljno.

PS ni africki narodi koji devojcicama odsecaju klitorise parcetom razbijene flashe to ne smatraju nasiljem vec tradicijom.
Ne zelim da vredjam ni tebe ni icija osecanja a drasticne primere uzimam jer si me ladno izignorisala kad sam manipulaciju verskim poredio sa manipulacijom politickim osecanjima-ubedjenjima.

1.Nikako paralelu, vec poredjenje manipulacije maloletnim detetom.
2.Krshtava svestenik a ne roditelj:rtfm:
3.Sve skupa jeste magijska radnja a to sto ti i mnogobrojni tebi slicni(ne osudjujem nikog) to dozivljavate kao deo tradicije ,takodje govori dovoljno.

PS ni africki narodi koji devojcicama odsecaju klitorise parcetom razbijene flashe to ne smatraju nasiljem vec tradicijom.
Ne zelim da vredjam ni tebe ni icija osecanja a drasticne primere uzimam jer si me ladno izignorisala kad sam manipulaciju verskim poredio sa manipulacijom politickim osecanjima-ubedjenjima.

ja ne znam cime si ti izmanipulisan, ali mislim da je u pitanju alkohol.
1. paaralela - poredjenje u ovoj raspravi je jedno te isto.
2. nigde nisam rekla da krstava roditelj a ne svestenik :rtfm:
3. sve skupa nije magijska radnja jer nema nicega magicnog u tome!!!

ps. u hriscanskoj veri nema nikakvih sakacenja niti brutalnosti u cinu krstenja kao sto ih ima u africkim plemenima. ne mogu da verujem da opet pravis tako nenormalna i drasticna poredjenja!!!
mislim da nemas prava da blatis ni hriscansku religiju niti ni jednu drugu! ako si ateista samo izvoli - budi, niko ti to ne brani. nisam verski fanatik, postujem svacije ako je u granicama zdravog razuma, ali ovo sto ti pises je najobicnija nebuloza. kad se otreznis javi se :)

zato sto je taj dokumentarni film pokazao dosta istine dobro ima u njemu i lazi koje prepoznam jako lako...
A krstimo se da bi bili dostojni Hristu jer Isus je rekao da svako ko nije krsten nije dostojan njega(nisam siguran) zbog toga sto mi je to rekao svestenika u bibliji mislim da se tako nesto spominje u ,,metafori'' ili kako vec stiska figura(neki rog)

zato sto je taj dokumentarni film pokazao dosta istine dobro ima u njemu i lazi koje prepoznam jako lako...
A krstimo se da bi bili dostojni Hristu jer Isus je rekao da svako ko nije krsten nije dostojan njega(nisam siguran) zbog toga sto mi je to rekao svestenika u bibliji mislim da se tako nesto spominje u ,,metafori'' ili kako vec stiska figura(neki rog)

Mislis na ovo?
Koji ljubi oca ili mater vecma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kcer vecma nego mene , nije mene dostojan... I koji ne uzme krsta svojega i ne podje za mnom, nije mene dostojan. .
Isus Matej glava 10..

Zapitaj se da li si ti dostojan?
A krstenje je simbol novoga rodjenja ..prosvetljenja sta vise. To je metafizicki cin koji ce se mozda desiti u zivotu pojedinca a mozda i ne a koji nema veze sa crkvenjackim obredima, pevanjima popova.... svetim vodicama i slicnim bezvezarijama.

Ja nisam krsten u crkvi, niti to zelim, a sveti duh i sopstvo (do koga sam stigao znanjem...ne verom) blizi su mi nego sto mozes da zamislis.

1.Paralela i poredjenje nije uvek isto.
Nekad se poredjenjem ukazuje na razlike a nekad na slicnosti.
Paralela kako si ti upotrebila ovaj izraz upucuje na poistovecivanje (partije i religije) a ja to nisam radio.Upravo sam zeleo da ukazem na to kako bi sa odvratnoscu gledali na uclanjavanje sestonedeljne bebe u na primer SKOJ ili SRS (izvinite skojevci i radikali ovo je samo primer).
2.
niti ja krstenje smatram nekim vidom nasilja. a ti svoju decu, vaspitavaj kako ti mislis da treba. ako ih nisi krstio (sa sve pomenutim terevenkama iz prethodnih postova) a ti nemoj. niko ti ne brani.

3. Sve je magijsko osim kesha i prasetine.

4.Unapred sam se izvinio zbog uzimanja drasticnih primera i ne blatim religiju (nijednu),sem ako blacenje nije navodjenje stvari kojima se blati ona sama.

Milice ne pijem vec dva meseca a i ono ranije je bilo vishe shala, diskvalifikuj moj pogled na temu nekim drugim oruzjem:bye:

PS
Moze i da sam buudala, prihvatam :bye:
Ionako nisam normalan u odnosu na .... "normalne"

Paralela kako si ti upotrebila ovaj izraz upucuje na poistovecivanje (partije i religije) a ja to nisam radio.Upravo sam zeleo da ukazem na to kako bi sa odvratnoscu gledali na uclanjavanje sestonedeljne bebe u na primer SKOJ ili SRS (izvinite skojevci i radikali ovo je samo primer).
2.

4.Unapred sam se izvinio zbog uzimanja drasticnih primera i ne blatim religiju (nijednu),sem ako blacenje nije navodjenje stvari kojima se blati ona sama.

Milice ne pijem vec dva meseca a i ono ranije je bilo vishe shala, diskvalifikuj moj pogled na temu nekim drugim oruzjem:bye:

PS
Moze i da sam buudala, prihvatam :bye:

nema potrebe da te ja diskvalifikujem, na kraju ti to uvek uradis sam.
da li ti znas sta je magija?
Magija (mađija) je riječ grčkog porijekla i znači čarolija, čarobnjaštvo. Po vjerovanju otprilike predstavlja činjenje čuda od strane smrtnih bića korišćenjem natprirodnih sila u te svrhe ili uz pomoć natprirodnih bića.

e sad mi objasni, kakva se to carolija javlja prilikom krstenja?

dalje, i sama znam da paralela i poredjenje nisu uvek isto, ali sam isto tako navela da u ovom slucaju jesu. nacin na koji se ti izrazavas slobodno se moze nazvati i paralelom. bar sto se prethodnih postova tice.

Re: Upozorenja

--------------------------------------------------------------------------------

Citat:
Original postavio buudala
2.

Milice ne pijem vec dva meseca a i ono ranije je bilo vishe shala, diskvalifikuj moj pogled na temu nekim drugim oruzjem

PS
Moze i da sam buudala, prihvatam

nema potrebe da te ja diskvalifikujem, na kraju ti to uvek uradis sam.
da li ti znas sta je magija?

Citat:
Magija (mađija) je riječ grčkog porijekla i znači čarolija, čarobnjaštvo. Po vjerovanju otprilike predstavlja činjenje čuda od strane smrtnih bića korišćenjem natprirodnih sila u te svrhe ili uz pomoć natprirodnih bića.
e sad mi objasni, kakva se to carolija javlja prilikom krstenja?

dalje, i sama znam da paralela i poredjenje nisu uvek isto, ali sam isto tako navela da u ovom slucaju jesu. nacin na koji se ti izrazavas slobodno se moze nazvati i paralelom. bar sto se prethodnih postova tice.

Ne mene Milice , moj pogled na temu :lol:

A tvoj citat o tome sta je magija ti to divno objashnjava.

evo slika :pop::amen::pop2::pop3::mazi::rostilj::zjede::jede::pivce:

vidim da u svakom postu/slici treba da bude nesto sto te asocira na zdranje i opijanje, ccccc.
i dalje te pitam sta je to magicno? carobno? koja su to magijska bica ili rituali koji pomazu svestenicima pri krstenju?

TI...... MENE da pitash:super:

Pa nisam ja vodio decu na potapanje u ladnoj vodi .Trebala si da pitash performera kom si shushnula 100 evritja.

Kazi sad lepo i ti meni, cemu sluzi ritual kom si lakomisleno podvrgnula sopstveno dete?

TI...... MENE da pitash:super:

Pa nisam ja vodio decu na potapanje u ladnoj vodi .Trebala si da pitash performera kom si shushnula 100 evritja.

Kazi sad lepo i ti meni, cemu sluzi ritual kom si lakomisleno podvrgnula sopstveno dete?

uh izvini, nisam te prepoznala svznajuci :roll:
pre svega ne mozes suditi o necemu u sta se evidentno ne razumes. deca se ne potapaju u hladnoj vodi.
performer je verovatno svestenik?
nikom nisam tutnula 100 jevrica. u crkvi gde su moja deca krstena takav cin se ne placa, ostavlja ko koliko moze, a samo krstenje po obicajima placa kum.
ne mislim da sam lakomislena po bilo cemu u zivotu, a posebno kada je rec o deci. to sto si ti ateista to je tvoj problem, ne moj. i nemam nameru da ti se na bilo koji nacin pravdam.
a ja cu ponoviti pitanje iz mog prethodnog posta :

sta je to magicno/carobno u cinu krstenja? kakve se to carolije javljaju?

Jedina misterija je zašto neke pope kod nas traže OJRE,kad mi imamo
dindže ili konvertibilne marke,ko gdje već živi.
E to je magija,OJRO in da haus...
A kum NE MORA da plati,nego da se odrekne đavola.
Ali popovi oće Golfa VI,šta ćete.

Back