Fabian Perez
Pitam se da li si dobro. Nadam se,ali ne želim da znam jer gubim u svakom slučaju.
Ako si dobro znači da sam ti malo značio i da ti ne - nedostajem ,ako ti nedostajem znači da sam pogrešio i krivo uradio .
Kako god okrenem gubim,ali nije više ni važno. Izgubio sam prvi dan kad sam te upoznao,još više kada sam te zavoleo.
Nisam ti mogao pomoći a hteo sam,nisam te uspeo spasiti iako sam želeo,ne znam,valjda ti nisam bio dovoljno dobar.
Svako od nas želi biti spašen,pitanje je samo je li našao nekoga kome će to dopustiti. Znam bar po sebi !
Nisam ni ljut ni ogorčen,prošlo je sve,prošlo je još dok je trajalo.
Ono što me je vezalo za tebe je neizmerna čežnja i ljubav . Kao i briga , želja da budeš dobro.
Ne znam više da li sam te hteo spašavati ili imati samo za sebe ? Puno toga ja ne znam,ne znam ni bi li me danas prepoznala,ne znam bi li i dalje želeo sve što sam od tebe i na tebi želeo,ne znam stvarno.
Možda sam pogrešio,možda si ti osetila tu moju preteranu zabrinutost shvativši moju ljubav kao luibomoru , možda si i bila u pravu.
Možda jednostavno nisi to htela,razumem te,ne bih ni ja.
Pogrešio sam u svemu gde se moglo pogrešiti,svaki korak mi je bio pogrešan i napravljen u krivom pravcu
Ne zameri,to sam ja i takav sam. Radim kako znam,osećam šta osećam i pokazujem na jedini način koji za mene postoji,onaj iskreni.
Šta uopše i vredi ljubav ako je ne možeš pokazati onako kako znaš , umeš i želiš.
Nema veze,prošlo je ionako dosta vremena ,puno previše ( bar meni ) da bi bilo bitno i meni i tebi. Ako ti je uopšte i bilo bitno.
Samo me još kopka,jesam li baš sve dao uzalud,jesi li barem osetila šta si mi značila i koliko sam te voleo?
Važno mi je zbog sebe,zbog onoga što jesam i onoga što pokušavam biti , postati i opstati .
Volio bih znati kako si,jesi li našla "spasitelja",jesi li se uopšte odlučila dati spasiti.
Želeo bi virnuti u tvoje misli i srce,potražiti ima li tamo znakova sreće i mira,bilo bi mi dovoljno.
Prekasno je za nas ali za tebe nije,nije ni za mene ali nekako se za to najmanje brinem.
Naučio sam živeti kako živim,osećati jako i voleti strasno,razočarati se kao i oduševiti,ništa ne primati kao konačno i preterano važno,slediti svoju sudbinu srce i ne odustajati.
Uvek sam tu kraj tebe , možda osećaš ponekad u noćima i svitanjima .
Ono tvoje : " Vezaću se za tebe mnogo , da li ti to smeta " Poćinje da mi smeta , jer ti nisi bila svesna te veze , ljubavi i mojih reči da me strah od samoga sebe ako se ja vežem za tebe !?
Ko mi je kriv i ko me je terao. Pitam se ponekad samo jesi li dobro.
Brinem se jesam li te baš ja gurnuo preko ivice . Peče me savest,a znam da ne bi trebala,nije ni tebe. Ili ja to ne znam. Nadam se da si sretna,barem onoliko koliko ljudi poput nas mogu biti sretni ,nadam se da podnosiš život kakav imaš,nadam se da te je neko spasio kada ja već nisam,nadam se da si se spasila od sebe same,to je najteže. Nadam se da će doći dan kada ću te moći pitati kako si,da će doći dan kada ću se moći radovati tvojoj sreći
Za sada to ne mogu,pa nije ni red da proveravam,ružno je i nije vreme još zatrpalo i zalečilo osećanja .
Ne želim biti sitna duša,ne želim biti niže od niskoga,s druge strane još uvijek se ne bih mogao radovati tvojoj sreći,ne zameri.
Kažu mi da sam čvrst i hrabar,kad presečem ja to muški odrežem. I jesam,ali kamo sreće da nisam nikada ni morao. Kamo sreće da je bilo drukčije,da smo imali šanse,da smo bili pametniji oboje,da smo bolji ljudi.
Nismo,zato se i ne žalim,svako dobije ono što zaslužuje,barem ponekad.
Nadam se da si nešto od mene i naučila,pa makar i kako ne treba. Ja jesam od tebe sigurno.
Nadam se da živiš ili barem preživljavaš,ne bez mene,nego sa sobom,a ja ću jednom proveriti kako si,samo da me prođe. Nadam se…
Putuj nesuđena ljubavi,neka ti je mirno more zvano život,neka te svemogući poštedi novih brodoloma i ne odustaj kada si sve ovo dosad preživela. Neka ti pronađe sigurnu luku,neka ti da ruku i povede te u mirne vode. Neka te onda podseti na sve što si prošla da bi tamo stigla,neka te podseti na mene koji sam te učio kako se voli. Njemu je to sitnica a meni će mnogo značiti…