Uporište

Ovog jutra najavljuju promenu vremena a to me potseti da se i sve drugo stalno menja..panta rei,odavno se zna I život je sav fluidan i nestvaran kao san.Misli naročito.Jedino opstaju ako se ukorene u egoizmu koji je izgleda jedino stvaran u ovom svetu(a to je zapravo glavna odlika volje) ili u veri.....inače je čovek izgubljen ,kao slamka medju vihorovi...Nema tu ništa nejasno,ko je mnogo očekivo mnogo se i razočaro.Teško onom ko nema smisla za šalu....jer sve je komedija del arte

jedno je vizija,a drugo je istina
istina kojom sad smatras nije istinom koja ce biti a ona koja ce biti je neopipljiva tebi danas vizija je pretpostavka istine i moze sadrzati njene tragove jer je prelaz iz zamisli u proces ostvarenja...to ti je nesto kao krenucemo pa se nadjemo na pola ili na cetvrtinu a mozda se i pogubimo u potpunosti pa i nestanemo jer ne mozemo ili ne zelimo nazad

istina kojom sad smatras nije istinom koja ce biti a ona koja ce biti je neopipljiva tebi danas vizija je pretpostavka istine i moze sadrzati njene tragove jer je prelaz iz zamisli u proces ostvarenja...to ti je nesto kao krenucemo pa se nadjemo na pola ili na cetvrtinu a mozda se i pogubimo u potpunosti pa i nestanemo jer ne mozemo ili ne zelimo nazad
mnogo komplikovano,a istina je uvijek jednostavna

Nemam namjeru da ti negiram blog.To je tvoje mišljenje i cijenim ga ja,samo što ja drugačije mislim.A ljubav je u srcu,gdje bi drugo bila i tu je ona vječno živa.
A srce šta je,seti se,srce je usamljeni lovac...ali ipak lovac :per:;).I pazi šta ću ti reći,dok se prirodno srce ne slomi sve što je u njemu pripada egoizmu.Tek potom može da oseti ljubav zvanu "caritas" koja spada u drugi domen...:D

u roku od 30 minuta, se smrklo, vetar,grmelo, pocela kiša, grad , i na kraju sunce
da li me je ovo promenilo? nije
osim da posle tame bude sunce
osmeh mi je na licu dok izlazim napolje

Back