Upomoooooooc smrsao sam 10 kg!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Hold It Against Me

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.191
Evo mene ponovo na pdfu zdravlje :mrgreen: (sa problemom naravno) ...U poslednje vreme dobijam "komplimente" kako sam jako mrsav (kao da ja toga nisam svestan pa treba neka budala da mi nabija komplekse zbog toga) ..Naime u poslednjih par meseci sam se okrenuo malo zdravijoj ishrani (povrce,voce,(meso-ovo bas i nije zdravo), (mleko,jogurt) puno vode,konzerviranu hranu uopste ne jedem) i poceo sam da mrsavim (ne znam ni ja zasto)..Bas sam se udesio-izgubio 10 kg..Da napomenem da sam u pubertetu (pa mi mozda kilaza varira zbog toga?)ne znam..Poceo sam u poslednje vreme da se "prezderavam",jedem na silu iako mi stomak pun kako bi dobio koji kg ali nista..Na 185 cm visine imam 63 kilograma sto kontam da nije bas u redu...Da li neko ima slican problem (ili je imao),da li to mozda ukazuje na neku bolest? Da neam mozda onu pantljicaru? :think:

Evo mene ponovo na pdfu zdravlje :mrgreen: (sa problemom naravno) ...U poslednje vreme dobijam "komplimente" kako sam jako mrsav (kao da ja toga nisam svestan pa treba neka budala da mi nabija komplekse zbog toga) ..Naime u poslednjih par meseci sam se okrenuo malo zdravijoj ishrani (povrce,voce,(meso-ovo bas i nije zdravo), (mleko,jogurt) puno vode,konzerviranu hranu uopste ne jedem) i poceo sam da mrsavim (ne znam ni ja zasto)..Bas sam se udesio-izgubio 10 kg..Da napomenem da sam u pubertetu (pa mi mozda kilaza varira zbog toga?)ne znam..Poceo sam u poslednje vreme da se "prezderavam",jedem na silu iako mi stomak pun kako bi dobio koji kg ali nista..Na 185 cm visine imam 63 kilograma sto kontam da nije bas u redu...Da li neko ima slican problem (ili je imao),da li to mozda ukazuje na neku bolest? Da neam mozda onu pantljicaru? :think:

e nesrećniče, tako je to kad živiš zdravo. Da živiš kao ja imao bi i viška jedno 10-15kg.

Zbog? Ne vidim sta moze da ti steti ako uzmes protein posle treninga.

Ja sam uspeo korekcijom ishrane, pravilnim treningom i uz dobru suplementaciju da nabacim 4 kg za 2 nedelje (koji su ostali...nisam navukao vodu i slicno). Tako da negde je problem samo treba anci gde.

Pa vidim da ima dosta ljudi koji imaju neki strah od suplementacije i poistovecuju je sa hemijom. Kolko vidim treniras 2-3 sata dnevno tako da postoji sansa da upadnes u katabolizam (ako vec nisi). Pitanje opet kolko cega unosis i kad. Posto nemas PWM kako nadoknadjujes sve sto izgubis.

Ja imam 20 god. Imam istu visinu kao i ti...a kilaza..mi se cesto mijenja....kada naprimjer radim i ucim a nista ne jedem...zna spasti na 62-63...sto stvarno nije dobro...ali ja se znam udebljati za jedan mjesec ako je naprimjer jedan raspust za 10-15 kg jer jedem a i nemam neki pritisak...pa onda imam 72-75 kg...kako god....

Znas sto je cudno...ja kada sam poceo ici u teretanu...pio sam stalno onaj "Protein-shake"i udebljao sam se brzo....

Jesi ti došao da nas zjbvaš i da se hvališ, ili da tražiš savet? :D
Ko ti je rekao da je meso nezdravo?! Nijedno posno meso nije štetno, riba, piletina, govedina, divljač... nije ni svinjsko ukoliko imaš meru. Treba da imaš meso bar u 3 obroka+još 2 obroka jaja, sir, mleko...od salate se ne goji, a u tvom slučaju ni od slatkiša, tebi trebaju proteini.
Nikako 2h treninga, 45 min maks. i to ne svaki dan. 3 do 4 puta nedeljno.

Mnogi treninzi ukljucuju male tezine. Ne znaci da ako dizes ogromne tezine treba da unosis vise. Potrazi malo o treningu i folozofiji Sarceva pa ces da vidis da covek ne prelazi 40kg. I to sto se istezes moze da se podrazumeva u trening tako da opet pravis sebi haos od tela. Lose se hranis ocigledno, previse treniras a unosis premalo resursa za telo da izgradi misicnu masu i podrzi sebe.

...više se trošiš no što unosiš...A u pubertetu si pride...

P.S. kad bi mi tetke tako...:confused:

ma blago tebi, bre, šta se žališ :aha:

Pa vidim da ima dosta ljudi koji imaju neki strah od suplementacije i poistovecuju je sa hemijom. Kolko vidim treniras 2-3 sata dnevno tako da postoji sansa da upadnes u katabolizam (ako vec nisi). Pitanje opet kolko cega unosis i kad. Posto nemas PWM kako nadoknadjujes sve sto izgubis.

Alo klinac ovo ti j najbolji odgovor na temi!

100% tacno.......I da kupis obavezno suplement.....To sto ti imas predrasude to je tvoj problem........Svako ko je nedovoljno obrazovan o nekoj oblasti cuo je neke predrasude i stereotipe a nema pojma sta je sta i zasto i kako.....

Sa tim tvojim nacinom treninga ides u bolest........Ti si zapao u katabolizam.....2 vrste treninga dnevno je i vise nego potrebno .Odakle ti mislis da se misici obnavljaju, odakle se stvara energija??? JEl mislis iz vazduha?? Jel mislis da to samo se stvori u telu???

Telo ne funkcionise principom perpetum mobile......Koliko uneses toliko imas....Ako manje uneses nego sto potrosis NIKAKO NE MOZES DOBITI KILAZU!

Zakon fizike.....Svi procesi u celom univerzumu funkcionisu ovako pa i ti......
Moras da unosis vise proteina, jer oni izgradjuju misice a ugljeni hidrati ili seceri sluze samo da bi se od njih napravila energija z fizicki rad ili se deponuju u vidu sala......

Ti ocito jedes puno UH a malo proteina i onda se Uh istrose na tvoje iscrpljujuce treninge + sto ti je metabolizam brz jer s mlad i rastes i razvijas se i dalje i onda nista ne ostane za misice i za salo.....Salo ti i ne treba ali misici ti trebaju.Znaci vise proteina...Posto nije moguce uneti optimalnu kolicinu kroz ishranu,kao ni sve vitamine i minerale (morao bi da pojedes 3 stola hrane) MORAS DA KUPIS SUPLEMENTE......

ZNACI MOZES DA KAZES Ma ne pada mi na pamet da uzimam suplementaciju IAKO NEMAS NI 1 ALI NI 1 PRAVI ARGUMENT I RAZLOG ZASTO NE VALJA I NECES!

E ONDA BUDI KAO KISNA GLISTA GRADJEN!

Manje vise sta se cuje..bitno je kad nekog iskompleksiranog vidis kako ima tikove i drma se usput gledajuci u ogledalo..onako je skracen i pun vode pa ti je jasno da nesto uzima..onda se zapitas dal zelis tebe tako da posmatraju a nema na cemu da ti zavide..mozda onima koji su tu hemiju napravili

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back