Uploviti u mirnu luku

Ja sve što radim, radim u cilju uplovljavanja u mirnu luku. Želim da, ako Bog i dobra sreća daju, zasnujem potomstvo, vaspitam ih, izvedem na put, a onda ako poživim, uzmem neku barakicu na planini sa svojom ženom, imamo mali komad zemlje za svoje potrebe, pijem vino, čitam filozofske knjige i lagano dočekam kraj...:mrgreen:

Ja sve što radim, radim u cilju uplovljavanja u mirnu luku. Želim da, ako Bog i dobra sreća daju, zasnujem potomstvo, vaspitam ih, izvedem na put, a onda ako poživim, uzmem neku barakicu na planini sa svojom ženom, imamo mali komad zemlje za svoje potrebe, pijem vino, čitam filozofske knjige i lagano dočekam kraj...:mrgreen:

kakav je to porodicni brod koji ce da ostane vezan za luku, makar i mirnu? brodica mora da plovi...pa je zaspu zeljeni maestrali, ali cesce jugo, nevere i bure, pa neki putnik moze i da sklizne sa nje. a do barakice na uzvisici treba ishodati poprilicno. hajd ovo vino i nekako. filozofske knjige su za radoznalu mladost a ne za (znas u starosti vec sve ono sto je tu napisano). a o konacnoj laganici ... najpre treba uloviti zlatnu ribicu za ispunjenje zelja.

Šta mislite da je potrebno da vam se desi u životu pa da bude prilično izvesno da ćete ostatak života provesti bez nekog značajnog stresa?
Da li ste možda to već postigli i šta je bilo ključno da dođete do tog stanja?
ili možda mislite da nećete to dostići dok ste živi nego eventualno kad umrete?:)
Možda nema smisla težiti ovome nego život posmatrati kao konstantno nadj*bavanje sa problemima i izazovima i imati neke kraće periode opuštenosti.

Ja bih se smorila bez stresa :dosadno:

Šta mislite da je potrebno da vam se desi u životu pa da bude prilično izvesno da ćete ostatak života provesti bez nekog značajnog stresa?
ili možda mislite da nećete to dostići dok ste živi nego eventualno kad umrete?:)
Možda nema smisla težiti ovome nego život posmatrati kao konstantno nadj*bavanje sa problemima i izazovima i imati neke kraće periode opuštenosti.

mene je možda smirilo što sam prošao teške horore u prošlosti.
mada možda svi manje više prođu ili prolaze neke horore,
svakom su njegovi teški,
ali ja za moje msm da su bili baš ekstremni.
ne želim ni da pričam o tome.
ništa me ne pitajte... :manikir:

sad valjda ne brinem više o puno toga...

jedino pazim na moj možda malo dugačak jezik...

Dobro, to je nešto što dođe pred kraj ali ako neko npr živi od 30-te do 60-te opušteno to je super i može se smatrati "mirnom lukom":)
Bože, Bože, kako vi mladi razmišljate!! :zcepanje:Prvo: ne možete uploviti u "mirnu luku" dok vam je mozak natopljen hormonima...tako da, ta luka ne postoji pre npr. 60. godinice života... dotle ćete sve tumačiti kroz vizuru hormona...bićete i lovac i lovina, u stresu, sa bezbroj kora od banane posutih na putu da se okliznete i što bolje tresnete.... Morate da znate da je takav život divan.... Iskoristite ga da što više naučite, a svakom svom padu se smejte od srca....E, a posle dođu godinice kada se mozak oslobodio hormona i kada se pojavila slika života puna smisla i lepote...tada se živi opušteno, sve je jasno, sve ima smisla i život je tada fenomenalan...tek tada je jasno zašto su nekada dani bili užasno zli...tek tada više nema ljutnje, već veeeelike ljubavi prema životu...to je ta "mirna luka"...E, da! Dok ste u Agonu, učite što više...trebaće vam znanje i razumevanje i za to vreme, a i za kasnije...
Uživajte u životu, budite lepi, a postaćete još lepši!

Onda ostane...
Panika! Ako ja nešto ne preduzmem, sve će otići dođavola.

:lol:

Sa mivrom vere, da sve već jeste tu i da ništa ne treba postizati, graditi
samo na tren pustiti sve. Onda je mir. I onda shvatiš da je taj mir uvek
tu, a da ti sam sebe ganjaš nekuda i time se udaljavaš od njega.

da se dosta toga uradi do 30e,putuje,kresu ribe,razni poslovi probaju,da se da svoj fizicki maximum do tad,stekne iskustvo i najbitnije neporusivo samopuzdanje,to ne moze ranije ceo zivot se nadogradjuje,onda posle da se stekne dusevni mir i nadje smisao zivota i samo taj pravac pici

Nazalost, samo oni koji imaju tu srecu da zdravi i situirani dozive penziju. A i koja je vajda da mir dosegnes tek posto te zivot sazvace.

Dakle, obogatiti se mlad i penzionisati se mlad. Imati neki posao za zanimaciju ali raditi bez pritiska, ako ti dosadi batalis.

Кад си богат имаш још више стреса, брига :mrgreen: нема мирне луке увек има неког стреса, брига који не да мира :mrgreen: а ако нема онда сами себи направимо тек да не буде мирно :mrgreen:

Back