Upala međurebarne hrskavice, koji analgetik ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.288
Bila kod lekara, konstatovana upala međurebarne hrskavice. Znam da dugo traje i da mi treba samo mirovanja, što je teško izvodljivo jer imam malo dete, ali se trudim.
Lekarka mi dala febricet, ok, pijem ga već 5 dana ali mi nikako ne ublažava bolove, ni brufen krema ni konjska mast. Šta bi još mogla da uzmem da mi ublaži bolove koji su najjači prilikom pokreta i jačeg udaha, kijanja...

Hladna fizioterapija su hladne obloge ili dvotrecinski rastvor alkohola ili krio pakovanje koje ima da se kupi u bilo kojoj apoteci.Ako ima neki specijalni vid hladne fizioterapije to je onda nesto sasvim novo,ali ne verujem da je to stiglo u Sloveniju pre nego kod nas,pa ako mozete da mi pojasnite ovu nedoumicu bas bih vam bila zahvalna.

Paracetamol je analgetik i antipiretik , nema antiinflamatorno dejstvo (protivupalno). Tebi treba neki lek iz grupe nesteroidnih antireumatika (Brufen, Diklofen, Nimulid...), ja bih dodala i par dana korstikosteroid (pronison) i nešto što možeš kupiti u apoteci -Chymoral forte...i mirovanje, naravno, tačnije pošteda od naprezanja, koliko to može...Sve jedno nedelju dana i to bi bilo to...Pozdrav...

Hladna fizioterapija su hladne obloge ili dvotrecinski rastvor alkohola ili krio pakovanje koje ima da se kupi u bilo kojoj apoteci.Ako ima neki specijalni vid hladne fizioterapije to je onda nesto sasvim novo,ali ne verujem da je to stiglo u Sloveniju pre nego kod nas,pa ako mozete da mi pojasnite ovu nedoumicu bas bih vam bila zahvalna.
Pominjao je neku terapiju ultrazvukom, led, elektroterapija, uz obavezno prisustvo terapeuta, ali je bio iskren i rekao da ni to mnogo ne pomaže, da je sam proces oporavka takav da traje i da se ne može mnogo uraditi.

Paracetamol je analgetik i antipiretik , nema antiinflamatorno dejstvo (protivupalno). Tebi treba neki lek iz grupe nesteroidnih antireumatika (Brufen, Diklofen, Nimulid...), ja bih dodala i par dana korstikosteroid (pronison) i nešto što možeš kupiti u apoteci -Chymoral forte...i mirovanje, naravno, tačnije pošteda od naprezanja, koliko to može...Sve jedno nedelju dana i to bi bilo to...Pozdrav...
Dikofenak probala, brufen takođe, ne pomažu. Prošlo je više od nedelju dana, malo se utiša, onda podignem dete da je presvučem i vrati se na staro. Nemam tu mnogo izbora oko dvogodišnjeg čeda. Za nijansu je slabiji bol, probaću još i Chymoral forte, zahvaljujem na savetu

Pominjao je neku terapiju ultrazvukom, led, elektroterapija, uz obavezno prisustvo terapeuta, ali je bio iskren i rekao da ni to mnogo ne pomaže, da je sam proces oporavka takav da traje i da se ne može mnogo uraditi.

Hvala na pojasnjenju.Sve to imate u Srbiji i slobodno idite na fizikalu ,ali u ovim slucajevima preporucuje se antidolor terapija i to TENS,laser i ne bi bilo lose da vam neko uradi taping.Pozdrav i srecno.

Ma. da, u Srbiji to ima samo da se plati, a ne osećam se toliko loše da bi potrošila pola mesečnih primanja samo da malo ublažim simptome. Kod nas u Subotici , kada sam dobila uput za snimanje pluća, zakazali su mi za mesec dana. Šta da sam stvarno imala upalu pluća ? Tako da državne ustanove otpadaju kao mogućnost.

Bila kod lekara, konstatovana upala međurebarne hrskavice. Znam da dugo traje i da mi treba samo mirovanja, što je teško izvodljivo jer imam malo dete, ali se trudim.
Lekarka mi dala febricet, ok, pijem ga već 5 dana ali mi nikako ne ublažava bolove, ni brufen krema ni konjska mast. Šta bi još mogla da uzmem da mi ublaži bolove koji su najjači prilikom pokreta i jačeg udaha, kijanja...
Meni dosta pomaze ovaj gel,probaj,mozda ti bar malo pomogne.

biofreeze_4oz._tube_primary_1.gif

Dikofenak probala, brufen takođe, ne pomažu. Prošlo je više od nedelju dana, malo se utiša, onda podignem dete da je presvučem i vrati se na staro. Nemam tu mnogo izbora oko dvogodišnjeg čeda. Za nijansu je slabiji bol, probaću još i Chymoral forte, zahvaljujem na savetu

Diklofen, Brufen su ti kao da jedes bombonice. Probaj sa Nalgesinom, Naklofenom, Ketonalom, Voltarenom (nesteroidni antireumatici).....

Da se niste dragi moji malo zaigrali sa preporucivanjem lekova?Da li je to dozvoljeno i ako jeste zasto je dozvoljeno?A,to vazi i za Biofreeze koji je skup kao djavo,a efekat diskutabilan....

Nzn da li je ovo i meni upuceno?
Navedeni lekovi su iz grupe nesteroidnih antireumatika koji se koriste za smirivanje bolova i upala. S obzirom da se lekovi izdaju na recept, neophodna je konsultacija sa lekarom.

Edit:
U Srbiji mozda postoji mogucnost da za nesto od navedenog nije potreban recept.

Poslednja izmena:
Da se niste dragi moji malo zaigrali sa preporucivanjem lekova?Da li je to dozvoljeno i ako jeste zasto je dozvoljeno?A,to vazi i za Biofreeze koji je skup kao djavo,a efekat diskutabilan....

Kosta 5oo dinara je,pa sad kome je mnogo stvarno mi je zao.I mislim da bi trebalo da lepo procitas poruku pre nego sto nekoga napadnes,lepo u mojoj poruci pise "mozda i pomogne".
I da jeste zabranjeno je prepisivanje terapije,ali savet kod lokalne primene nije zabranjen,onaj ko je prepisivao lekove sam ce se prepoznati i ako misli da treba korigovati svoje pisanje po forumu,ako to smatra da treba da uradi,ovde ima i uvazenih lekara cije misljenje ja jako cenim i ne vidim nista lose u tome sto su pokusali da nekome pomognu.

Meni mnogo znači mišljenje nekih ovde prisutnih ljudi. I svakako bi se konsultovala sa lekarom pre nego što bi nešto od toga koristila. Inače, od onih sam , koji lekove piju baš onda kada mi se zavrti u glavi od bolova, a to je jednom ili ni jednom godišnje pa ne shvatam olako farmaceutske preparate.
Iz tog razloga, verovatno, i najmanja doza bilo kog leka, na mene deluje maksimalno. Od raptena ka, na primer legnem u krevet i odspavam barem 5 sati, dok ga neki piju kao bombonice, svakodnevno. I zato me je i začudilo što na ove bolove ne reaguje ni jedan do sada upotrebljen lek pa sam tražila savet.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back