upadanje u rec

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
ako nesto moze da me izludi a to je kad nesto pricam a neko mi upadne u rec sa desetom temom ili je vidljivo nezainteresovan za ono sto pricam...Boze moj nisam ni ja toliko zanimljiva ali gledam da saslusam svakog pa i najveceg gnjavatora...i on ima svoju pricu...Smatram da je to odraz kulture i kucnog vaspitanja i ko to nema moze biti zaista nesimpatican...

ako nesto moze da me izludi a to je kad nesto pricam a neko mi upadne u rec sa desetom temom ili je vidljivo nezainteresovan za ono sto pricam...Boze moj nisam ni ja toliko zanimljiva ali gledam da saslusam svakog pa i najveceg gnjavatora...i on ima svoju pricu...Smatram da je to odraz kulture i kucnog vaspitanja i ko to nema moze biti zaista nesimpatican...

Вероватно си мислила - некултуре.;)

Pazi ako je bas ovako onda nema potrebe duziti sa tom osobom dalje..kao sto je ova sirovina b3 na farmi na pr..a s druge strane znam osobe koje nisu sposobne da prekinu svoje izlaganje i nastave ga bez nerviranja sto ih neko prekine..dakle ne da ih neko prekine sa 10om stvari nego se dopunjuju kao da zna sagovornik o cemu se radi..pa se nadovezuju i dopunjavaju..ne..ovaj ograniceni nastavlja svoju pricu i ne slusa onog koji ga razume i nadovezuje se..to mi je najgore i takvi su povrsne neznalice koje imaju zesce komplekse

Smatram da je uzasno nekulturno upadati nekome u rec, prekidati ga dok izlaze svoje misljenje, na vidan nacin mu ukazati nepostovanje. Bez obzira na to koliko mi je nesto dosadno, ipak se trudim da ispostujem tu osobu i saslusam sta ima da mi kaze.
Poznajem jednu osobu koja vrlo cesto tokom razogovora upada sa nekom sasvim desetom temom, prekida konverzaciju kako bi ona rekla sta ima da kaze, ne hajuci za misljenje drugih. Oduvek mi je to bilo arogantno, nevaspitano i sebicno.

i mene to jako iznervira.....

Meni je najjadnije kada slusam dve zene (uglavnom moja majka i njena prijateljica kad razgovaraju). To otprilike ide ovako:

Prijateljica: "ju zeno, sto me sinoc bolela ledja, pa to je..."

Majka: prekida u pola reci, pa ce: "joj, i mene, ali pazi, meni se to stalno desava"..... i nastavlja pricu o svojim problemima, bez ozbira na to sto je prijateljica pokrenula pricu.

meni su najjaci razgovori moje babe(kada dodje kod nas na 5 dana) i neke njene prijateljice,juuu pa to film mozes snimiti :D prijateljica krene jedno...moja baba je prekine na pola sa svojim,onda prijateljica nastavi na tu babinu temu,pa je baba opr prekine....i tako u krug..... :D

Meni je najjadnije kada slusam dve zene (uglavnom moja majka i njena prijateljica kad razgovaraju). To otprilike ide ovako:

Prijateljica: "ju zeno, sto me sinoc bolela ledja, pa to je..."

Majka: prekida u pola reci, pa ce: "joj, i mene, ali pazi, meni se to stalno desava"..... i nastavlja pricu o svojim problemima, bez ozbira na to sto je prijateljica pokrenula pricu.

:lol:fora je i u tome sto niko od sagovornika nema stav onaj bas stoicki da ne dozvoljava da ga neko ne slusa..kao da nema svoje ja i da je vrdalama tek tako ko svaki smor bez iskustva prica nepovezano

Ima ljudi koji zaista puno i bespotrebno pričaju često potpuno nekorisne stvari pa ih je teško prekinuti.Lično teško zadržavam misao,i ako nešto ne kažem u nekom trenutku zaboravim.Setim se posle ali je kasno.

Back