Unreal Engine - Moja prva igra

Ovo je moja prva igra u Unreal Engin-u.

Trebalo je da bude obican lavirint ali se u toku rada malo prosirilo ... Nije bas nesto profesionalno odradjeno ali sam zadovaljan kako je ispalo.

https://makisiki.forumotion.me/t13-puzzle

Nadam se da sve radi kako treba i da nema mnogo "bagova" :)

Ako ima nekih gresaka - javite ...
Честитам! :D
Што каже Средоје, може неки видео, па да скидамо.
 
Nisam napisao da je ovo "Mini Games Collection" (imam u izradi jos par komada) ... Igra je nesto kao puzzle-slagalica i ako se sve odradi iz prve ne traje vise od 10-15 minuta. Ovakve igrice su prvenstveno za one koji vole da malo razmisljaju i resavaju zagonetke, nema pucanja - nema smrtonosnih zamki :)
Mozda nije bas toliko interesantno, ali malo za promenu sam resio da odradim takve igrice.

Sto se tice video prezentacije i gameplay-a ... ne znam kako i sta bih izdvojio ... opet kazem da je ovo mini igra-slagalica i svaki prikaz "drugih nivoa" moze da utice na samu igru ...

Malo jeste veca ali za danasnje vreme mislim da 10 minuta downloada nije neki veliki problem - instalacije nema - samo se raspakuje i play.

... probao sam da igicu smanjim za pola velicine - nije mi se svidela grafika i ostavio sam teksture kakve jesu - a sve teksture su 2k.

Gledao sa neki KGB, nesto kao 1gb kompresuje u 100mb, nije mi bas nesto sigurno i nisam probao ...

Postoji li neka "skrivena" opcija u samom enginu koja moze da kompresuje velicinu - promeni nesto ... ono sto moze da se nadje po internetu - to sam sve odradio ...
 
... igra broj 2 ...

"U igri su dve igre" ... https://makisiki.forumotion.me/t13-puzzle

... ovako izgledaju igre (Level) ...


Game 1
001.jpg


Game 2
002.jpg


 
@makisiki

- Probao sam i iako je grafika sjajna, da tako kažem (uzimajući u obzir da su ti ovo prve igrice).
- Interakcija sa okruženjem nije baš najsjajnija. Recimo, da bih nosio baklju moram držati sve vreme E što je nepraktično. Vatra sa baklje više bije meni u oči nego što osvetljava zidove ili okolinu. Sav plamen ide ka meni.
- Ne postoji nigde tutorial osim onih "putokaza" na početku gde piše šta da klikneš i pritisneš da bi se desilo.
- Postoji ambijentalna muzika, ali nema nikakve druge muzike ili bar je nisam čuo za ovo kratko što sam testirao.
- Čini mi se da kada kliknem "Options" u meniju, ništa se ne dešava, ali u igri radi. Podešeno je odmah na Ultra podešavanja zbog čega mi je seckalo. Bilo bi dobro da postaviš na medium svima, pa ko hoće neka pojača.
- Već prvi nivo mi nije jasan. Mogu pomerati neko kamenje ali ima ih više i šta raditi u principu? Kapiram da igra i jeste puzzle based i da treba da provalim, no ipak ne postoji jasna indikacija.
 
- Nemaš save game opciju. Ako igram i u nekom trenutku hoću do grada, igra mora ostati aktivna..
- Baklja radi na principu kada priđem vatri ona se zapali, ali čim ponovim istu radnju dok gori, ona se ugasi što baš i nema smisla. Stavi uslov da ako baklja gori, da se ne gasi kad priđeš vatri.
 
... prvo hvala na komentaru ...

-----------------------------------------------------------
- Grafika - veliki deo je iz Quixel-a ... neke modele sam ja "sklepao" na brzinu ... sto znaci da to nije konacna verzija - plan je da postavim kompletnu igru (sve zadatke) pa u odnosu na zadatke pravim modele i materijale, tako da jedan model i materijal mogu da iskoristim u svim igricama.

- Audio - muzika koja se cuje u pozadini je ona iz Unreal Engin-a. Efekti su pokupljeni sa interneta uz neku malu doradu ... probao sam da napravim neku muziku ali mi ne ide ... ono sto se cuje u pocetku sam ja nesto spetljao ... i to je bezveze i kao za grafiku ... to je sve trenuto ... ako mi se "javi" neka ideja - uradicu, ako ne ... "pozajmicu" :)

- Dugme za opcije u meniju nema nista ... zaboravljam da ga izbrisem.

- Save Game nisam uradio opet iz razloga zbog samih zadataka - ima dosta poluga, pomeranja, nosenja ... ne znam kad sta da sacuvam ... pa sam zato i to ostavio za kraj.

- Podesavanje grafike - Sve sam postaivo na medium - provericu gde je greska.

- Baklja radi na principu kada dodje u dodir sa vatrom - ona se zapali - sa vodom - ugasi se. Verovatno je neka greska, provericu da vidim o cemu se radi.

- Tutorial - za ovo ne znam sta i kako da ti odgovorim ... ako ti kazem da crvenu kuglu treba da ubacis u crvenu rupu ... pola igrice sam ti resio :)

- Interakcija sa okruzenjem - ideja je takva da se (baklja, poluga, kamen, ventil, lanac ...) uzme i odnese na mesto gde treba da se postavi. Povrsina nivoa nije velika pa nisam hteo da se "pronadjene" stvari trpaju u torbu. Mozda je malo neprakticno-zamorno ali je takav tip igre i verovatno to necu da menjam (razmislicu). U igri broj 3 postoji poluga koja se koristi vise puta i ona se prebacuje u "inventory". Za nosenje baklje (ili bilo cega) probaj da uhvatis sto je moguce nize i misem scroll-uj onoliko koliko ti odgovara :)
------------------------------------------------------------------------------

Ne znam na koji nivo mislis ... ako je igra broj 3 - kada udjes u prostoriju na levom zidu postoji ventil koji puni-prazni vodu u bazenu. Isprazni vodu iz bazena i mozda ti bude jasnije sta treba dalje da se radi :)


Jos jednom zahvaljujem na komentaru i ukazanim greskama.

Pozdrav.
 

Back
Top