Univerexport

Šta je smešno? Tvoji navodnici?
Kajmak im je lep, svež, bilo mladi ili stari.
I, samo nemoj ti da me učiš o kvalitetu kajmaka.

Taj kajmak ima sertifikat, ne nosi se od pijace do pijace, tačno odmere koliko ti treba.
on kupuje od sredoja koga u zivotu nije video :rotf:

navatale ga greba i nina kako laze

Ne kupujem od sredoja kajmak ne sviđa mi se i oni žuti sirevi su im kao stiropor. Kod njih samo meso i onaj sir mešanac. Ni čvarke više ne kupujem jer su nabili cenu. Zadnji put probao čvarak - užego niko ne kupuje.

Kad pomenuste kajmak,i to doziveh da me vole zene zbog kajmaka....koji kupujem...
Znaci kao kod voca na tajlandu , sto me nekako zapaze, a nisam dugo tu, pa mi salju po drugarici voce koje drugi izbegavaju , a meni se svidja...jos zapamtili ko kupuje kod njih a zna mene..
Tako i za kajmak...ja volim inace kajmak od mlade snase, to je onaj kajmak koji je mlad , malo i mlecan, odlican za vruc hleba i paradajs, nema kiselost nema slanost....babyface kajmak...mirise na mleko...i kupujem to na selu , kajmak samo takav, a sir moze obran i neobran, zavisi koji kraj...u jednom kraju kupujem obran, u drugom neobran, 100km razlike..

Ali ne mogu da zamislim da kajmak kupujem na pijaci , ni u prodavnici , to jos manje, , moram da dodjem na kucni prag, za kajmak, iako nisam tolika musterija, to je vise neka posebna veza...a za sir ne...ali za kajmak, i nekako to osete iako ja ne pricam...ali mozda mi prica lice...
I na pijaci kad naletim na prastari paradajz, nema veze sto ovako 1000 puta naletim na neki dobar ali kad naletim na prastari , vide me odmah , i ne pitaju nista...
Mozda je tako i kod enologa kad mu das neko vanserijsko vino...bljesne oko i ne moras nista da pitas...

sto se tice univera, meni godi iako mi nije bas blizu...nije ni daleko ali mi nezgodno nekako , ali opet volim da ih obidjem...umeju da kreiraju tu naviku , ali nisu dobri u tome, neko se trudi ali jos uvek ne zna fore i fazone....Skoro sam bio sa druge strane ogledala, znaci ja sam bio taj koji treba da kreira interval i naviku kod kupaca....nije lako ali je mnogo lakse kad znas koliko je to dobro i lepo , pa onda vrlo lako procitas kad i na koliko treba da ponavljas ponudu...popust i slicno..

Ne znaju u Srbiji a jesu izverzirani da omlate musteriju do zadnjeg dinara ali nisu za te lepe finese..

Tako da univer se trudi , ali tu je u komsiluku da provali kad i kako treba da ponavlja nesto primamljivo ...
Mada sta ja pricam kad vidim guzve i vrstu robe koju razvaljaju kupci u lidlu....osim posebnosti koja ne moze da se nadje na drugom mestu , valjda, ja mogu ali mozda kupci ne mogu , ja ne vidim lidl kao povoljnu ponudu , ali vidim da je kupovna rulja nalozena maksimalno....tako da rade nesto dobro , to je sigurno....

Back