Kad pomenuste kajmak,i to doziveh da me vole zene zbog kajmaka....koji kupujem...
Znaci kao kod voca na tajlandu , sto me nekako zapaze, a nisam dugo tu, pa mi salju po drugarici voce koje drugi izbegavaju , a meni se svidja...jos zapamtili ko kupuje kod njih a zna mene..
Tako i za kajmak...ja volim inace kajmak od mlade snase, to je onaj kajmak koji je mlad , malo i mlecan, odlican za vruc hleba i paradajs, nema kiselost nema slanost....babyface kajmak...mirise na mleko...i kupujem to na selu , kajmak samo takav, a sir moze obran i neobran, zavisi koji kraj...u jednom kraju kupujem obran, u drugom neobran, 100km razlike..
Ali ne mogu da zamislim da kajmak kupujem na pijaci , ni u prodavnici , to jos manje, , moram da dodjem na kucni prag, za kajmak, iako nisam tolika musterija, to je vise neka posebna veza...a za sir ne...ali za kajmak, i nekako to osete iako ja ne pricam...ali mozda mi prica lice...
I na pijaci kad naletim na prastari paradajz, nema veze sto ovako 1000 puta naletim na neki dobar ali kad naletim na prastari , vide me odmah , i ne pitaju nista...
Mozda je tako i kod enologa kad mu das neko vanserijsko vino...bljesne oko i ne moras nista da pitas...