United Airlines u Hrvatskoj: Svi detalji nove linije iz New Yorka!

Evo i ovo iako nema baš veze sa Croatia Airlinesom, ali ima veze sa Hrvatskom.

United Airlines u Hrvatskoj: Svi detalji nove linije iz New Yorka!​

https://www.croatianaviation.com/po...rvatskoj-svi-detalji-nove-linije-iz-new-yorka

Добра вест за дубровачки аеродром и туризам, чак ми се чини много бољом опцијом од оне коју је најављивао Америкен са летовима из Филаделфије

Sve što donosi novce je dobra vijest. 🙂
Претпостављам да су се менаџери Кроације "ангажовали" да направе неки дил са Јунајтедом са којим су у истој алијанси колико да ставе свој код на те летове или да превезу даље туристе након што посете Дубровник.

Претпостављам да су се менаџери Кроације "ангажовали" да направе неки дил са Јунајтедом са којим су у истој алијанси колико да ставе свој код на те летове или да превезу даље туристе након што посете Дубровник.
Iskreno, nisam upućen. Lutajući po hrvatskim portalima naišao na te neke vijesti, pa da ih prenesem...
Ali čini me se da se nešto ipak pozitivno dešava i kreće jer vidim nekakve najave o letovima i ponovnom vraćanju nekih kompanija u Hrvatsku.

Iskreno, nisam upućen. Lutajući po hrvatskim portalima naišao na te neke vijesti, pa da ih prenesem...
Ali čini me se da se nešto ipak pozitivno dešava i kreće jer vidim nekakve najave o letovima i ponovnom vraćanju nekih kompanija u Hrvatsku.

Колико сам ја пратио дешавања, ЕФТ, нова старт ап компанија треба да крене ускоро чији бизнис модел мислим да има шансе да опстане, једино да реше употребу авиона у периоду ван сезоне.

Колико сам ја пратио дешавања, ЕФТ, нова старт ап компанија треба да крене ускоро чији бизнис модел мислим да има шансе да опстане, једино да реше употребу авиона у периоду ван сезоне.
Pa evo vidim na Croatian aviation da se vraćaju Wizz Air, El-Al, Eurowings...
https://www.croatianaviation.com/novosti

Pa evo vidim na Croatian aviation da se vraćaju Wizz Air, El-Al, Eurowings...
https://www.croatianaviation.com/novosti

Виз напада исти сегмент као и Рајан, Ел Ал и Еуровингс су мрвице у односу на губитак Емирејтса који се не враћа чак ни преко Флај Дубаија, а и Катар је са 2 дневна лета спао на један недељно. Па ту је онда и губитак Кориана. Они су довлачили и путнике и платежне туристе.

Луфтханза не довлачи туристе, она одвлачи домаће трансферне путнике, а ето и она је скресала свој ред летења озбиљно.

Виз напада исти сегмент као и Рајан, Ел Ал и Еуровингс су мрвице у односу на губитак Емирејтса који се не враћа чак ни преко Флај Дубаија, а и Катар је са 2 дневна лета спао на један недељно. Па ту је онда и губитак Кориана. Они су довлачили и путнике и платежне туристе.

Луфтханза не довлачи туристе, она одвлачи домаће трансферне путнике, а ето и она је скресала свој ред летења озбиљно.
Ja nisam toliko upućen u tu cijelu problematiku. Vidim samo da su neki najavili povratak. Ali znam da je cijeli taj sektor u krizi od početka pandemije, pa sa prestankom pandemije možda se i vrate ti najveći. A to vjerojatno zavisi i od njih koliko će i njih preživjeti ovu krizu i koliko će biti pogođeni. I Hrvatska i Srbija su mala tržišta, male zemlje koje gube stanovništvo. A Zagreb i Beograd nisu tako ni udaljeni jedan od drugoga.

Back