Unija Katoličke i Pravoslavne Crkve je jedino rešenje za ekonomsku krizu Sveta

Ako ce te iskreno svi popovi su lopovi,voze mecke,BMW-ove i ostala dobra kola,imaju palate a ne kuce,crkvu ne postujem uopste boli me cosak da li ce se ujediniti,ali ako se ujedinimo bice nam bolje znam dosta ljudi koji ne idu u crku i ne postuju popove ali veruju u boga i imaju jaku veru!

Ne bih sve stavio u isti kos(svecenike)ali ima dosta istine u postu.:ok:

Najavljuje se ujedinjenje za godinu 2013, na 1700 godina od donošenja Milnskog edikta, kad je Sv. Car Konstantin proglasio Hrišćanstvo za državnu religiju... Glavna ceremonija ujedinjenja će se odvijati u rodnom gradu Sv. Cara Konstantina, Naissusu, tj u današnjem Nišu, gde se specijalno za tu priliku gradi crkva Sv. Cara Konstantina.

crkva_cara_konstantina.jpg

Tako sam ja čuo... :think:

I treba nemozemo sami protiv islamskog fanatizma.

Католичанство је постало чиста комерцијала!

Када се укине функција папе, онда може да се разговара о ,,уједињењу", до тада НИШТА! И то тако да се они врате Православљу, а не да се ми њима прилагођавамо...;)
Брате разговарао сам са једним католичким свештениоком једном, Немцем и пецнуо га по питању богаћења Католичке цркве и Папе и баш рекао слично као и ти "Како може да се зове Хришћанином неко ко се богати на религији" мислећи на папу и екао да морају да се промене ако хоже уједињење.
Знаш како је одговорио?
"Папа? Он је само један појединац- а како код вас православни свештеници имају морала да траже да се плати сахрана драге особе или неће да одрже опело, а возе се у истом Мерцедесу као и Папа и кардинали!?"

Знаш (опет изузимам Хрвате) али и нас Католици гледају са истом резигнацијом, коју и ми увиђамо али не критикујемо.
Иначе једна пријатељица, мађарица, која је иначе велики српски патриота, али верни Католик, рекла ми је "Ваши Православни попови гледају прво на ОВО" и показала прстима знак за новац.
Шта сам могао да јој кажем? Да ниеј у праву?

Јел знаш колико МИ морамо да се мењамо? Тамо су бар кардинали лопови а овде се богати и сеоски свештеник.

Био сма на пар Католичких сахрани где свештеник није хтео да иузме новац ни за живу главу и био сам на једној Православној где је Католички свештеник држао опело- људи нису имали да плате Православног свештеника.

О раду са верницима да и не причам!
СПЦ је тотално инертна. Док Католици имају клубове младих, отварају вртиће чак у НС желе да се отвори мања Католичка болница (за све грађане) СПЦ не ради ништа.
Изговарају се не знам чим више.

Проблем је што се СПЦ претворила у неку врсту племства.

Руска ПЦ је далеко боља, ради са омладином, са државом имају организације за прихват и образовање младих...

I treba nemozemo sami protiv islamskog fanatizma.

Slazem se!:super:

Alexandre
U istog boga verujemo,kalendari su nam samo drugaciji,oni nemaju slave i sede u crkvi i vrata su im na drugoj strani od crkve sto da se ne ujedinimo? To je vec malo vise radikalska retorika i muslimani i katolici govore da su oni samo ispravni i da je njihova vera prava!:dontunderstand:

Slazem se!:super:

Alexandre
U istog boga verujemo,kalendari su nam samo drugaciji,oni nemaju slave i sede u crkvi i vrata su im na drugoj strani od crkve sto da se ne ujedinimo? To je vec malo vise radikalska retorika i muslimani i katolici govore da su oni samo ispravni i da je njihova vera prava!:dontunderstand:

Па вид проблем је у томе што високо свештенство прави сра*а.
Дакле ми имамо стотине расправа о Европској Унији и уласку у исту, али немамо никаквих података о уједињавању цркви.
зашто се не направе ТВ емисије, нека дођу католички свештеници и нека се прича.
Али да се разумемо, биће и незгодних питања по Католичку цркву, и од њихових одговора зависи даљи ток расправе и уједињења. Нећу да им ја изигравам адвоката.

Дакле, до сада смо имали у екуменизму "Сусрете експерата"- то је сра*е!
"Експерти" су у ствари идеолози који се сретну и објасне зашто је њихова верзија Хришћанства боља!

Katolicka crkva ,ima svoju banku , koja je ogromna , vatikan ima tajnu sluzbu , ima odelenja za rad u ne katolickim sredinama , imaju sluzbu za precenje , nadgledanje , imaju Opus Dei i tako dalje , sve sto je Crkvi Bozijoj neophodno .
takodje , Vatkan stoji iza strahovitih poklolja nad ne katolicima . Takodje , Vatikan je podrzavao Ustase , i sva njihova zverstva , i uscestvovao u spasavanju ustasa po porazu ,

Smatram da je svako preduzimanje , svaka akcija , svaki njihov nastup licemeran , i da je u pitanju prevara .
Ponavljam . Predhodna njihova Ekumenisticka akcija , je rezultirala time da je deo Ukraine primio Uniju , a upravo ti unijati su kasnije izvrsili masovne zlocine nad Rusima , po ruskim selima , u ww2 .

je rezultirala time da je deo Ukraine primio Uniju

Naravno da sila Boga ne moli,sta je Staljin radio ne Rusima(Poljacima i Baltickim drzavama) necu ponavljati.Tvoje znanje je selektivno i jednostrano.

To sto je Staljin radio , pre svegaa sa Rusima , a i sa ostalima , ne opravdava Vatikan.
Jedno sa drugim nema nikakve veze .

A na primeru Ukraine , moze se videti , sta za Vatikan znaci Ekumenizam .

To sto je Staljin radio , pre svegaa sa Rusima , a i sa ostalima , ne opravdava Vatikan.
Jedno sa drugim nema nikakve veze .

A na primeru Ukraine , moze se videti , sta za Vatikan znaci Ekumenizam .

Ja ne pravdam jer oni se bolje znaju nego sto ja znam(pravdati),Kako nema veze, pa je li "brko"ukinuo Ukrajinsku pravoslavnu crkvu i prikljucio Ruskoj P.C.Jesam li u pravu?:cool:

Решење је да се вратимо нашим српским Боговима: Перуну, Виду, Сварогу, Дабогу....:)

(шалим се, али у свакој шали има 10% збиље)

Од врха СПЦ се свашта може очекивати, када су се усудили да Пећку патријаршију офарбају у кармин црвено - значи да их је баш брига шта народ мисли и да ће сутра урадити било шта у складу са својом невеликом памећу, можда чак и ући у унију са папом - уопште ме не би изненадило.

Можда претерујем, али ме страшно погодило префарбавање националног памћења у комплексу Пећке патријаршије. Страшно. Страшно. Страшно.

Back