Ipak je jedna lista rešenje za opoziciju i studente (Kosjerić) ili je to više lista (Niš)?

Kao što vidimo kad postoji više lista opozicije tad vlast dobije bez nekih većih problema (Zaječar) a kad je jedna lista (Kosjerić) onda bude tesno i neizvesno.

Vlast se promenila 2000 sa jednim čovekom Koštunom i jednom listom DOS.

Vlast se promenila 2012 sa jednim čovekom Tomom i listom SNS. Samo što je Dačić izabrao Tomu kad je pobedio ali suština je manje više ista.

Ono što je izvesno je da će na izborima biti više lista. Studentska, opoziciono leva i opoziciono desna sa još nizom nekih nebitnih. To vuče više ka scenariju Zaječar.

На властсе долази само на један начин

kostunica_kalasnjikov.jpg

Na nivou Srbije se ljudi opredeljuju i na osnovu svojih geopolitičkih i strateških preferencijala koji nisu nešto bitni u lokalu, i to dovodi do ozbiljnog osipanja/gubitka glasova u slučaju jedne liste.
Na lokalu se ljudi opredeljuju na osnovu sporeta,brasna,traktora...

Једна листа (контра владајуће опције) сведе изборе на референдум, за или против власти. Наравно да ће "болдовати" разултат контра владајуће политичке опције, међутим, ту се групишу сви, и лијеви и десни, и Срби и антисрби, и родољубиу и аутошовинисти, ту је једна разлноликост политичких идеја, опција, имамо "рогове у врећи" гдје се замагли увид у праву политичку снагу и подршку тих разних опција, и гдје проблеми настану ако та листа однесе побједу. Што смо имали 2000.године са Коштуницом и Досманлијама. када су проблеми настали када је тај мрски негативац Слобо изгубио подршку већине грађана Србије.
Уједињена листа јестзе добра за опозицију, но ту политичка сцена остане непрофилисана и кад тад настану проблеми која ће се од бројних политичких опција наметнути.

Kao što vidimo kad postoji više lista opozicije tad vlast dobije bez nekih većih problema (Zaječar) a kad je jedna lista (Kosjerić) onda bude tesno i neizvesno.

Vlast se promenila 2012 sa jednim čovekom Tomom i listom SNS. Samo što je Dačić izabrao Tomu kad je pobedio ali suština je manje više ista.

Ono što je izvesno je da će na izborima biti više lista. Studentska, opoziciono leva i opoziciono desna sa još nizom nekih nebitnih. To vuče više ka scenariju Zaječar.
Kad je teško, opozicija.

Jos jedna dobra stvar, u referendumskoj atmosferi sve lazne liste pucaju. Kao veceras SPS, MI-Glas, Ristovic...

Stim sto opozicija ako cita ovo veceras moze da bude svesna da ce proci otprilike kao SPS ako izadju i ne podrze studentsku listu na parlamentarnim.
Prošli bi kao SPS da su parlamentarni izbori održani u prethodna dva meseca. U ovom trenutku, plašim se da je dobar deo proevropski i proruski orijentisanih podržavalaca studentskih protesta već počeo da se mršti na studentsku listu. Žao mi je što je tako i nadam se da grešim.

Једна листа (контра владајуће опције) сведе изборе на референдум, за или против власти. Наравно да ће "болдовати" разултат контра владајуће политичке опције, међутим, ту се групишу сви, и лијеви и десни, и Срби и антисрби, и родољубиу и аутошовинисти, ту је једна разлноликост политичких идеја, опција, имамо "рогове у врећи" гдје се замагли увид у праву политичку снагу и подршку тих разних опција, и гдје проблеми настану ако та листа однесе побједу. Што смо имали 2000.године са Коштуницом и Досманлијама. када су проблеми настали када је тај мрски негативац Слобо изгубио подршку већине грађана Србије.
Уједињена листа јестзе добра за опозицију, но ту политичка сцена остане непрофилисана и кад тад настану проблеми која ће се од бројних политичких опција наметнути.
Jedna lista je jedini nacin da se svrgne interesna grupa koja se nakon izbora takode raspada poput koalicije koja ju je svrgla.
SNS nema tu koheziju koju je nakon pada zadrzala SPS kao naslednik KP koji su imali idelogiju svidala se ona nekome, ili ne.
Tokom vremena bi se izkristalizovale pojedine opcije, nadam se nove, koje bi unele promene uz takode novo biracko telo posto je staro limitirano bioloskim casovnikom.

Prošli bi kao SPS da su parlamentarni izbori održani u prethodna dva meseca. U ovom trenutku, plašim se da je dobar deo proevropski i proruski orijentisanih podržavalaca studentskih protesta već počeo da se mršti na studentsku listu. Žao mi je što je tako i nadam se da grešim.
Proces njihovog svrgavanja je nezaustavljiv samo ce na ovaj nacin iziskivati vise vremena koje nam nedostaje sa nesagledicim posledicama.

то вуче ка шамарчини систему.
систем је поѕиција плус опоѕиција

огромна већина србије зна на коју ће страну - СТУДЕНТСКА ЛИСТА
та листа је КРИСТАЛНО ЈАСНО РЕКЛА ДА НА ЊУ ПРИСМРДЕТИ НЕ МОЖЕ НИКО КО ЈЕ ЧЛАН ОПОЗИЦИЈЕ А КАМОЛИ РЕЖИМА...

самим тим та лажна опоѕиција у србији и нема опцију, покушао је систем да је наметне студентима лбокадерима али без успеха, народ је прогледао.
ништа им друго не остаје него да попут јовановића јеремића поноша се дистанцирају од студената и њихове листе

управо ово и жели народ , СТУДЕНТИ У БЛОКАДАМА И НАРОД ОКО ПРОТИВ СВИХ ОСТАЛИХ!

то је у ствари битка народа и студенти против СИСТЕМА

па да их трпамо после у буваре редом , уз лустрацију

вама контра ботовима остаје да мантрате влажним сновима да мођда неког наасамарите...

али кад дођу избори биће опције , само две

ИЛИ СИ НА СТРАН ИСТУДЕНАТА БЛОКАДЕРА И НАРОДА УЗ ЊИХ

или си ћаци (поѕициони или опоѕициони мање битно)

Tačno. Koliko god mi mrsko bilo da vidim određene pojave i slušam neke ideje, sledeći izbori će biti referendumski, svako stranačko sitničarenje i jajarenje je čist poklon drugoj strani.
Ono što su sinoćni lokalni izbori takođe pokazali je da studenti nisu nominalno smanjili broj glasova sns-a sa prošlih izbora ali su aktivirali zaspale/razočarane/lenje što je dovelo do promene procenata.
Uzdrmani,uplašeni jesu ali dok se ne spuste ispod 40% nema govora o programima,nego samo ZA/PROTIV atmosfera i tenzije na max

Dosta vise sa tim nazadnim komunistickim stanjima.....od celog komunizma Srbi se uhvate za najlosije koji cak ni u socijalizmu nisu bili postovani , npr spasavanje gubitasa, iako svi danas misle da se to obavezno radilo , to nije tacno , bar ne do 1980 ili 1977....bilo je kod vecini firmi , osim onih koje su znacajne za lokalnu sredinu , za polutane, tu takodje greska negovanje seljackih neradnika, koji ce posle doci glave socijalizmu...kako i ne bi dajes mu posao i da ladi jaja, on shvati da treba da te ebe u mozak i to kasnije radi na nacionalnom nivou....i otud evo srbije danas...

Nego , dosta vise sa tim nabedjenim da se spasavaju gubitasi....

Opozicija je losa, pukla, nekvalitetna, prodana, vrlo jednostavno receno , ono sto nije prodano se sklonilo i prestalo da bude opozicija jer je narod tupson na kvadrat...
Ili ne zele uopste da udju u to kolo gluposti ....zabole ih kad ne mogu nista da odrade na normalan nacin , narod kaze Aaaa, ti si isto lopov inace te ne bi interesovala politika, e pa , onda odhebite pa se ebite sami...i sad je to vreme ebanja samostalno i samoebacki....

Studenti nek teraju svoje, do kraja , pa ako im se ide sa nekima iz opozicije ili pozicije, ja licno nemam odbojnost ni prema jednom radniku kad sam sef, uopste me ne interesuje sto je do trenutka kad dolazim bio lenstina i pijanica, dam mu ja sansu , hoce nece...od njega zavisi , a od mene ce znati sta da ocekuje odmah...volan je u njegovim rukama...tako da nema lazi nema prevare...
Isto vazi i kod politicara, mogu sa svakim, samo sto kod jednog mi stoji samo jedan kontrolor , za kojeg on ne zna, a kod nekog mi stoje njih 5 a da on ne zna..
I naravno i on i ja znamo da ce broj angazovanih kontrolora da opada sa ponudom, tj cim nadjem nekog ko je isto sposoban da uradi a da mi treba manje kontrole za lopova nego sto trenutno trosim, prelazim na tog, a ovaj ide u rezervu , sa jasnom dojavom da je igra postala jeftinija za odrzavanje, a zaskupe igre je jos uvek ponuda, samo kad se ukaze potreba...
Ko sam ja da guram sposobne ljude, makar i lopove da rade za nekog drugog a ne za stranu dobra...odbijanjem jakih ljudi , oni postaju igraci neke druge strane..
Ali na tvojoj strani mogu da budu samo ako rade ono sto ti treba ili odgovara ili mozes da progutas....podneses...
Zato to kostanje u kontroli....mora tako..

Srbi u politici imaju zelju da budu mocni , da znaju nekog direktora, nekog predsednika opstine, koji dobija posebno mesto sedenja na svadbi , cak i pola sata termina mladozenje i mlade, sto kod mene ne da se ne bi desilo , nego ni u ludilu , pa ne zovem te da omalovazavam mladence nego da budes normalan gost, ako mozes, ako ne mozes, sacuvaj mesto u kafani ali neki drugi dan....ili ako je narod ovako pogan kao sto je postao , onda mu pruzis tu priliku da uziva da vidi kako se uvlacis predsedniku opstine...sta znam, video sam i to , kad covek ne radi uvlacenje zato sto voli da se uvlaci nego zato sto mu pola komsija i rodbine, uziva da vidi kako je dobar sa predsednikom opstine pa radi njih to radi...ne radi korupcije i mita....i ne radi sebe..

Isto kao sto se dovodi pevaljka iz granda koja pojma nema da peva, umesto neke male udate, vrtoperke koja sa muzem ima bend, ali taj deo nije tvoja briga, ako zari i pali ocima narocito po mladicima od 26 godina , ali ume da peva i da drzi atmosferu...a ako se izgubi u WC na 13min , dok muz svira kola dok gosti dobijaju pecenje, to te ne interesuje...deo posla...pa nisi ti andjeo cuvar svake ostrascene zene...

Велики проблем оних који забразде у политичким водама, као и оних контаминираних политичком пропагандом, јесте самообмањивање.
Ту људи не виде реалност, стварно стање него оно што желе да виде. Живе у властитој заблуди
Елем, тачно јесте да се у владајућем политичком блоку и земљи Србији намножило разних интересних група, паразита, оних који ће се шлихтати свакој власти како би се окористили и који ће први колико сутра окренути плочу, разних ухљеба и мутикаша који су уз власт само због користи и који са мржњом гледају на оне којима тренутно служе (описао их је најбоље велики Меша Селимовић), који су и стварни непријатељи ове измучене Србије и нашег народа и свега позитивног.
И то ћемо имати са сваком будућом власти.

Међутим бирачко тијело које даје подршку владајућем блоку јесте итекако кохезионо, били они у заблуди, обманути, подлегли медијској пропаганди или не, али ти бирачи вјерују владајућој политичкој опцији, вјерују и Вучићу, мисле да је он тренутно боље рјешење за Србију. И то је тако. Заблуда је и самообмана коју пласирају антисрпски медији како су ти бирачи уцијењени, како због властитог интереса, посла (ако се икад уведе дигитализовано гласање, гдје ће се стећи увид како су различите структуре гласале, многи ће се запањити, колики је % оних који су на "државним јаслама" против власти) или чега већ гласају за владајући блок. Ти битрачи вјерују владајућем блоку као што имамо оне који су из различитих разлога против.

И што прије то схвати или разумије опозиција, ова данас и колико сутра, прије свега патриотски блок опозиције (другосрбијански блок опозиције су и тако слугерање западних господара, ти ће увијек мантрати шта им газде кажу), да се морају потрудити да прмијене расположење бирача, да "зараде" повјерење и глас бирача, имаће и неке шансе да постану политичком снагом.

U Zaječaru nije bilo studentske liste, tako da se ne može da sigurnošću reći da bi scenario bio isti.

Back