Ipak je jedna lista rešenje za opoziciju i studente (Kosjerić) ili je to više lista (Niš)?

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
89.409
Kao što vidimo kad postoji više lista opozicije tad vlast dobije bez nekih većih problema (Zaječar) a kad je jedna lista (Kosjerić) onda bude tesno i neizvesno.

Vlast se promenila 2000 sa jednim čovekom Koštunom i jednom listom DOS.

Vlast se promenila 2012 sa jednim čovekom Tomom i listom SNS. Samo što je Dačić izabrao Tomu kad je pobedio ali suština je manje više ista.

Ono što je izvesno je da će na izborima biti više lista. Studentska, opoziciono leva i opoziciono desna sa još nizom nekih nebitnih. To vuče više ka scenariju Zaječar.

Evo na primer od ovih što imaju samo po 3% dovoljno je jedna lista da završi ispod cenzusa i vlast dobija glatko.

Screenshot_2025-06-06-15-12-35-872_pure.lite.browser-1.jpg

Poslednja izmena:
Opet kada se pogleda Niš tamo su četiri liste dovele da bude tesno kao u Kosjeriću, tačnije za jedan mandat.
Na nivou Srbije se ljudi opredeljuju i na osnovu svojih geopolitičkih i strateških preferencijala koji nisu nešto bitni u lokalu, i to dovodi do ozbiljnog osipanja/gubitka glasova u slučaju jedne liste.

Jos jedna dobra stvar, u referendumskoj atmosferi sve lazne liste pucaju. Kao veceras SPS, MI-Glas, Ristovic...

Stim sto opozicija ako cita ovo veceras moze da bude svesna da ce proci otprilike kao SPS ako izadju i ne podrze studentsku listu na parlamentarnim.

Ne Mi glas.

Mi snags

lokalne demokrate podrzavaju studente.

a ima nas sto ih pamtimo od pre petog oktobra

i dobro onaj kaze. hoce opet da zajasu
a poznajem tu decu. nisu sorosevi placenici

a da glasam za njih a pod okriljem su zutih unistitelja moje opstine i lokalnih tajkuna

ili da glasam za ovu hibridnu sns partiju sto je trenutno na vlasti

tuga sta nam se nudi

Ko je Građanska opozicija?
Verovatno Đilas i Marinika plus onaj tandem NDMBG, prva asocijacija. Ne mogu ni da zamislim da se oni odreknu mandata iako su puni para pa ih očekujem na izborima jer imaju neko glasačko telo u BG. :lol:
Plus Savo Manojlović, Slobodni građani, Dabrica od 0,4%, etc…

Imaju skoro potpuno preklapanje biračkog tela sa studentima, bilo je jasno i pre ove ankete.

lokalne demokrate podrzavaju studente.

a ima nas sto ih pamtimo od pre petog oktobra

i dobro onaj kaze. hoce opet da zajasu
a poznajem tu decu. nisu sorosevi placenici

a da glasam za njih a pod okriljem su zutih unistitelja moje opstine i lokalnih tajkuna

ili da glasam za ovu hibridnu sns partiju sto je trenutno na vlasti

tuga sta nam se nudi
:tick:

Na nivou Srbije se ljudi opredeljuju i na osnovu svojih geopolitičkih i strateških preferencijala koji nisu nešto bitni u lokalu, i to dovodi do ozbiljnog osipanja/gubitka glasova u slučaju jedne liste.
Al eto u Kosjeriću Ruska stranka BRIKS kao i u Nišu. :mrgreen:

FB_IMG_1749430933534.jpg

Back