UN traži: Legalizujte drogu i prostituciju!

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Komisija za HIV i zakone predlaže da se ne kažnjavaju odrasle osobe koje upražnjavaju dobrovoljni seks, kao ni narkomani


.
Globalna komisija UN za HIV i zakone predlaže svim nacijama u svetu legalizaciju prostitucije i dekriminalizaciju upotrebe droge. Specijalni izveštaj na 150 stranica predlaže pomenute mere u cilju borbe protiv side.

Komisija koja broji 15 članova bivših šefova država, pravnih stručnjaka i aktivista u vezi sa HIV u izveštaju zaključuje da je prostitucija „sporazumni seksualni odnos punoletnih osoba“, pa zbog toga treba da se dekriminalizuje, odnosno legalizuje. Takođe se traži da se u zakone uvrsti i seks između osoba istog pola, kao i dobrovoljni seksualni rad. Pored toga, traži se da se u zakonima bolje odvoji trgovina ljudima i prostitucija, koje su često povezane.

Osim prostitucije, izveštaj pominje i slobodno korišćenje droga koje se ubrizgavaju špricem. Apeluje se da se ne kažnjavaju korisnici zatečeni tokom drogiranja, ukoliko ne ugrožavaju druge. Predlaže se da se takvim ljudima obezbedi adekvatna medicinska nega.

http://www.kurir-info.rs/un-trazi-legalizujte-drogu-i-prostituciju-clanak-336583

fino, fino, još samo narkomane i kurwe da proglase građanima prvog reda
 
Odusevljavaju me dvostruki arsini. Sprecicemo SIDU ali cemo dobiti duplo vise zavisnika od sprica. Kad se to desi onda cemo gledati kako da smanjimo zavisnike.

Sa druge strane, covek moze slobodno da se bode i to nije kaznjivo ali radi kaznjivu radnju u momentu kupovine i prodaje. Kakva je to logika? Sa jedne strane si deo kaznjive aktivnosti a kad pocnes da se bodes prelazis u legalne vode. Najbolje bi bilo ako bi narkomanima droga pala sa neba direkno u sterilan spric.

Bas me zanima kako ce roditelji spreciti decu da se drogiraju, kad ti mama vrisne kako ne smes a ti joj kazes e bas smem, utatata mama utata.
 
Poslednja izmena:
Valjda se gospoda vode onim ako je legalno i dozvoljeno radice ko zaista hoce, mada opet, nesto mi nije toplo oko srca kada mi padne na pamet da svako moze da eksperimentise sa iglicama i prostitutkama.
Verovatno su ti zakoni doneti da zastite prostitutke i korisnike lakih droga, mada sta ja znam.
 

Back
Top