Umro Zlatko Seselj!

Malo prije početka WW2 u Dalmatinskoj Zagori, on se treba ženiti i zatšo mu je katolički svećenik tražio neku suludu cifru novca, žita, kukuruza i čega već ne? On je na to otiša kod pravoslavnog u susjednoj selo koji mu je rekao da će ga za badava ženiti na što je on pristao. Prije toga je treba ići na nešto kao tečaj za posrajanjem pravoslavcem. U međuvremenu katolički se odrekao svih zahtjeva pa se ipak oženio u katoličkoj crkvi.
У 'Просјацима и синовима' кад се Матан треба женити фратар је нешто закерао, а он му онда каже како ће отићи код ришћанског (православног) попа да га вјенча. Фратар кад је то чуо пристане да га вјенча.

Nikola
Moguće je to, tako se i moj dida sprema prijeći u pravoslavce ali katolički pop ga je nagavorio da to ne učini, tj povukao je sve svoje materijalne zahtjeve prema njemu.
ali katolički pop ga je nagavorio da to ne učini, tj povukao je sve svoje materijalne zahtjeve prema njemu.
Kad te samo čuju HDZ i domoljuBstvo, pa ti si obr’o bostan! Pa ti i tvoji ni tada niste htjeli ni Katoličku crkvu podupirati! 🤣

Ima ih pravoslavaca, ali navodno jako malo.
Baš ono što Batić kaže, da njegovo prezime možeš naći među Bošnjacima, Hrvatima i Srbima, kao što se recimo može naći i moje, ali Šešelji su mahom velikom većinom katolici.
Данас православних Шешеља има мало зато што их је пуно поклано/побијено од стране усташа у НДХ. Католички Шешељи нису истребљивани, зато их данас има више. Муслимана Шешеља нема, бар ја нисам чуо да постоје.

@zemunski kej

Данас православних Шешеља има мало зато што их је пуно поклано/побијено од стране усташа у НДХ. Католички Шешељи нису истребљивани, зато их данас има више. Муслимана Шешеља нема, бар ја нисам чуо да постоје.

@zemunski kej
Nema podataka da su ustase ubile ni jednog Seselja. Ni jedan Seselj nije poginuo ni u ratovima 90tih

Evo spisak stradalih na pocetno slovo She

65 ŠĆEPANOVIĆ SAVO MILJAN 1/ 1/ 40 mPodgorica, opština Podgorica, Crna Gora n/a Vojnik UbistvoDubrovnik, opština Dubrovnik, Hrvatska 21/ 10/ 911766 ŠĆEPOVIĆ MIODRAG BRANKO 1/ 7/ 56 mPodgorica, opština Podgorica, Crna Gora Jugosloven Vojnik UbistvoOšlje, opština Dubrovnik, Hrvatska 22/ 4/ 921767 ŠEBO MEHMED ALIJA 2/ 5/ 60 m Zabrđe, opština Priboj, Srbija Bošnjak Civil UbistvoMioče, opština Rudo, BiH 22/ 10/ 921768 ŠEGERI / SŐREGI ANDOR IMRE 10/ 2/ 69 m Orom, opština Kanjiža, Srbija Mađar Vojnik UbistvoZadar, opština Zadar, Hrvatska 4/ 10/ 911769 ŠEMSOVIĆ SAMIR MUSTAFA 25/ 11/ 67 mNovi Pazar, opština Novi Pazar, Srbija Bošnjak Vojnik UbistvoTrusina, opština Nevesinje, BiH 16/ 4/ 931770 ŠENDELJ HUSEIN ALIJA 1/ 5/ 61 mPrijepolje, opština Prijepolje, Srbija Jugosloven Civil NestanakSanski Most, opština Sanski Most, BiH 25/ 4/ 921771 ŠEPŠINAC ZORAN DRAGAN 11/ 3/ 72 mSmederevska Palanka, opština Smederevska Palanka, Srbija Srbin Vojnik UbistvoKovačevac, opština Pakrac, Hrvatska 22/ 12/ 911772 ŠERFEZI MIROSLAV ANDRIJA 5/ 11/ 65 m Erdevik, opština Šid, Srbija Slovak Civil UbistvoŠid, opština Šid, Srbija 5/ 11/ 911773 ŠIPOŠ ANTAL IŠTVAN 27/ 3/ 71 mKikinda, opština Kikinda, Srbija Srbin Vojnik NestanakMostar, opština Mostar, BiH 2/ 6/ 9

Nema podataka da su ustase ubile ni jednog Seselja. Ni jedan Seselj nije poginuo ni u ratovima 90tih

Evo spisak stradalih na pocetno slovo She

65 ŠĆEPANOVIĆ SAVO MILJAN 1/ 1/ 40 mPodgorica, opština Podgorica, Crna Gora n/a Vojnik UbistvoDubrovnik, opština Dubrovnik, Hrvatska 21/ 10/ 911766 ŠĆEPOVIĆ MIODRAG BRANKO 1/ 7/ 56 mPodgorica, opština Podgorica, Crna Gora Jugosloven Vojnik UbistvoOšlje, opština Dubrovnik, Hrvatska 22/ 4/ 921767 ŠEBO MEHMED ALIJA 2/ 5/ 60 m Zabrđe, opština Priboj, Srbija Bošnjak Civil UbistvoMioče, opština Rudo, BiH 22/ 10/ 921768 ŠEGERI / SŐREGI ANDOR IMRE 10/ 2/ 69 m Orom, opština Kanjiža, Srbija Mađar Vojnik UbistvoZadar, opština Zadar, Hrvatska 4/ 10/ 911769 ŠEMSOVIĆ SAMIR MUSTAFA 25/ 11/ 67 mNovi Pazar, opština Novi Pazar, Srbija Bošnjak Vojnik UbistvoTrusina, opština Nevesinje, BiH 16/ 4/ 931770 ŠENDELJ HUSEIN ALIJA 1/ 5/ 61 mPrijepolje, opština Prijepolje, Srbija Jugosloven Civil NestanakSanski Most, opština Sanski Most, BiH 25/ 4/ 921771 ŠEPŠINAC ZORAN DRAGAN 11/ 3/ 72 mSmederevska Palanka, opština Smederevska Palanka, Srbija Srbin Vojnik UbistvoKovačevac, opština Pakrac, Hrvatska 22/ 12/ 911772 ŠERFEZI MIROSLAV ANDRIJA 5/ 11/ 65 m Erdevik, opština Šid, Srbija Slovak Civil UbistvoŠid, opština Šid, Srbija 5/ 11/ 911773 ŠIPOŠ ANTAL IŠTVAN 27/ 3/ 71 mKikinda, opština Kikinda, Srbija Srbin Vojnik NestanakMostar, opština Mostar, BiH 2/ 6/ 9

Срби из краја одакле је В. Шешељ су веома пострадали од усташа у WW2. А многи од оних који су претекли су се након рата иселили, тако да их је мало дочекало рат 1990-их у постојбини. Па и Воја је рођен у Сарајеву, а не у Маревој Љути или Требињу.

@zemunski kej
Ево га Јован Шешељ, а ти и даље говори да су Воја и његови потомци једини Срби Шешељи. 😆

IMG_20231128_015200.jpg

Ahhhaha sam sebe prati? Zar ti nije sumnjivo da ga niko ne prati i ne poznaje. Fejk profil.
Sutra ti pisem kako ga je vladika Atanasije odhebao za krstenicu. Vojislav nije ni krsten u crkvi,kao izgorela,pa jurio da mu falsifikuju ,haos covek.

Ali kolko se secam Seselj je pricao u onom cuvenom duelu sa svojim kumom i zemljakom Vukom Draskovicem, da su ustase pobile neke njegove rodjake tamo u Hercegovini. Cak je rekao da ima j spomen ploca sa njihovim imenima.

Sad, sta znam.
Moze da prica ali gde su imena? To ko kad Hrvate pitaju gde su grobovi njihovih kraljeva? Verovatno nije uopste ni krsten u pravoslavnoj crkvi,tvrdio je da krsten U Tvrdosu 55-56 god. sto nije bilo moguce jer je pop koji je krstavao bio ubijen i niko se tamo nije krstio jos dugo godina. Mozda je i otac bio komunista ,radio na zeleznici pa nije dao. To je verovatnije. Culi ste za vladiku Atanasija Jeftica,tvrdo krilo SPC,poznata 3A, Amfilohije,Artemije ,Atanasije. Oni su ga raskrinkali i lose zavrsili,Atanasije nije hteo da mu da laznu krstenicu i pokusan je atentat na njega jer se zamerio ii Milosevicu. Penzionisan je prisilno,Artemije je rascinjen na Kosovu a Amfilohije je uspeo da se bori do kraja. Posle su nasli onog magarca Slavenka Terzica koji mu je dao sertifikat da je Srbin?Glupost ali vec su pocele sumnje u njegovo poreklo.
Ovaj Jovan Seselj je izmisljen lik,vidite da ima samo 1pratioca,samog sebe sistemski si sam sebi pratioc.Nema ih u Srbiji.

Posle su nasli onog magarca Slavenka Terzica koji mu je dao sertifikat da je Srbin?Glupost ali vec su pocele sumnje u njegovo poreklo.
Da zanimljivo je da je nas crveni Vojvoda jedini Srbin koji ima sertifikat da je Srbin. :lol:
Inace evo ovog cuvenog tv duela:

Ono jeste da je Seselj nasao i neke Draskovice Hrvate, cak i neke hrvatske banove i biskupe Draskovice ali nije nasao nijednog Seselja,sem sebe, da je Srbin.

Iskreno, meni su obojica isti, iz istog kraja, jos i kumovi, za istog gazdu rade. Evo sad su svi ponovo zajedno okupljeni ispod liste ,,Srbija ne sme da stane- Aleksandar Vucic". :mrgreen:

Da zanimljivo je da je nas crveni Vojvoda jedini Srbin koji ima sertifikat da je Srbin. :lol:
Inace evo ovog cuvenog tv duela:

Ono jeste da je Seselj nasao i neke Draskovice Hrvate, cak i neke hrvatske banove i biskupe Draskovice ali nije nasao nijednog Seselja,sem sebe, da je Srbin.

Iskreno, meni su obojica isti, iz istog kraja, jos i kumovi, za istog gazdu rade. Evo sad su svi ponovo zajedno okupljeni ispod liste ,,Srbija ne sme da stane- Aleksandar Vucic". :mrgreen:
Imam ja prijatelja Draškovića, staro kolino Solinsko. Solin je inače gradić pokraj Splita.

Poslednja izmena:
Još jedna tema ostrašćenog hrvatskog nacionaliste iz Zemuna.

Šešelji potiču iz sela Mareva Ljut u Popovom polju u istočnoj Hercegovini koja nikada nije bila u sastavu Hrvatske . Evo neki njegov rođak priča o dolascima Vojislava u to selo; https://radiotrebinje.com/vijest/se...-dolazio-u-marevu-ljut-sa-aleksandrom-vucicem

Inače kako je taj kraj siromašan delovi porodice su odlazili i u Hrvatsku pa su postajali Hrvati , šta tu ima čudno što ima knvertita , pa pun ih je forum.

Čuo sam od jednog starijeg mafijaša koji potječe iz istog sela kao i Vojvoda priču u vezi toga, stvarno su bili katolička kuća.
Nemoj me držati za riječ, pošto je ovaj sve naširoko i predetaljno objašnjavao, tako da puno toga nisam ni zapamtio, ali navodno priča ide da je neki Vojin predak prešao na pravoslavlje zbog toga što je nekom drugom liku koji je bio katolik išao u nadnice, pa su se nešto posvađali i ovaj onda iz inata u pravoslavce, ili tako nešto, ali znam da je u pitanju bilo nadničarenje.
Prije toga je navodno u selu bila samo jedna pravoslavna kuća, nakon toga dvije.
Ako laže lik koji mi je pričao, lažem i ja, ali je sve do u najsitnije detalje prepričavao, tako da vjerujem da ima istine.
Seselj je stari komunista cije je kodno ime Magistar sto znaci da je udbas koji je glumio laznog cetnika.

Menjam kanal, skupština, talašika, komušina
Nosata orlušina me udara po ušima
Narkomane, (puši ga)! Znam te još od mitinga
Odelo si promenio al' ista si ti bitanga
Divi onog kiklopa, svakoj reci pritoka
Zajaho BG pa pobego iz istoga
Geje nova replika, eto lažnog ćetnika
Ko je jah'o popa? Galami sa tepiha

Back