UMRO ČKALJIN SIN: Čedomir Petrović preminuo u 76. godini

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
257.852

UMRO ČKALJIN SIN: Čedomir Petrović preminuo u 76. godini​

SIN glumca Miodraga Petrovića Čkalje, Čedomir Petrović, preminuo je u 76. godini života.​

298894_1983-ckalja-orig_f.jpg

Čedomir Petrović bavio se glumom i režijom, ali 20 godina nije bio u tom poslu, već je pisao knjige i kolumne.

Profesor Stevan Aleksić takođe je potvrdio vest o Čedomirovoj smrti na društvenim mrežama.

Čedomir, koji ima ćerku glumicu Jovanu Petrović, svojevremeno je rekao da skupo plaćaju ceh Čkaljine iskrenosti.

166678_miodragpetrovicckalja1_iff.jpg

"Niko nas ne zove u pozorište, na film"

To da je njegov otac pred kraj života bio zaboravljen, ali i činjenicu da ga se danas retko sete komentarisao je:

- Zaboravljaju i žive, ne samo one kojih više nema. Nije se on sviđao nekima koji treba da ga se sete. On se sviđao narodu. A ovima je govorio u lice istinu. Ne vole svi da čuju istinu. Zbog toga trpimo i moja ćerka i ja. Trpimo, niko nas ne zove u pozorište, na film, na televiziju... Sva vrata su nam zatvorena kao londonska banka. Neće da nas zovu. Moja Jovana je odlična glumica, igrala je Jugoslovenskom dramskom. Došli su novi mladi glumci, poluglumci-polutajkuni, tu su klanovi... Ali ponosan sam što je Čkalja bio takav - rekao je ranije Čkaljin sin.

https://www.novosti.rs/scena/poznati/1509766/umro-ckaljin-sin-cedomir-petrovic-preminuo-76-godini

UMRO ČKALJIN SIN: Čedomir Petrović preminuo u 76. godini​

SIN glumca Miodraga Petrovića Čkalje, Čedomir Petrović, preminuo je u 76. godini života.​

298894_1983-ckalja-orig_f.jpg

Čedomir Petrović bavio se glumom i režijom, ali 20 godina nije bio u tom poslu, već je pisao knjige i kolumne.

Profesor Stevan Aleksić takođe je potvrdio vest o Čedomirovoj smrti na društvenim mrežama.

Čedomir, koji ima ćerku glumicu Jovanu Petrović, svojevremeno je rekao da skupo plaćaju ceh Čkaljine iskrenosti.

166678_miodragpetrovicckalja1_iff.jpg

"Niko nas ne zove u pozorište, na film"

To da je njegov otac pred kraj života bio zaboravljen, ali i činjenicu da ga se danas retko sete komentarisao je:

- Zaboravljaju i žive, ne samo one kojih više nema. Nije se on sviđao nekima koji treba da ga se sete. On se sviđao narodu. A ovima je govorio u lice istinu. Ne vole svi da čuju istinu. Zbog toga trpimo i moja ćerka i ja. Trpimo, niko nas ne zove u pozorište, na film, na televiziju... Sva vrata su nam zatvorena kao londonska banka. Neće da nas zovu. Moja Jovana je odlična glumica, igrala je Jugoslovenskom dramskom. Došli su novi mladi glumci, poluglumci-polutajkuni, tu su klanovi... Ali ponosan sam što je Čkalja bio takav - rekao je ranije Čkaljin sin.

https://www.novosti.rs/scena/poznati/1509766/umro-ckaljin-sin-cedomir-petrovic-preminuo-76-godini
Mislim da je on bio veci potencijal od vkalje da postane dobar glumac,ali ga nisu htele glavne uloge.Stalno sporedne.Neka mu je vecna slava.

Unuka legendarnog Čkalje krenula je dedinim stopama: Čim se upustila u glumačke vode upozorio ju je na ove stvari​

2102208

Otac glumice Jovane Petrović, Čedomir Petrović, preminuo je danas u 76. godini, a vest o njegovoj smrti potvrdila je na društvenim mrežama​

Legenda srpskog glumišta Miodrag Petrović Čkalja iza sebe ostavio je bogatu karijeru, a njegov sin Čedomir preminuo je danas u 76. godini.
Čkalja je ima unuku, ćerku jedinicu sina Čedomira, Jovanu Petrović koja je krenula dedinim stopama, a mnogi je pamte u ulozi sudske službenice u kultnoj seriji "Porodično blago". Jovana se putem društvenih mreža oprostila od svog oca i bliske prijatelje obavestila o svemu.
U galeriji pogledajte fotografije Čedomira Petrovića:

2330066

- Tačno je da je Čedomir preminuo, te informacije su se na mrežama pojavile nakon što sam ih ja dala. Hvala na izjavljivanju saučešća, tako sam, kako sam - rekla je kratko Jovana.
Lepa glumica Jovana Petrović već sa 18 godina uplovila u glumačke vode, a tokom karijere odigrala je preko 20 uloga.
Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti, a pored glume bavi se humanitarnim radom u više dobrotvornih predstava za “Kolo Srpskih sestara”.
- Malo toga se promenilo, nekvalitetni se i dalje plaše kvalitetnih i podmeću im nogu. Deka i dalje živi sa mnom u mojim uspomenama. Od deke sam naučila sve i svašta kada je reč o tehničkim stvarima koje se odnose na glumu, ali i to kako treba da se postavim prema glumačkoj profesiji, kolegama i ljudima koji stoje iza kamere - rekla je jednom prilikom Jovana Petrović.
Njen deda i glumac Miodrag Petrović Čkalja preminuo je 2003. godine, a godinu dana pred smrt, na dodeli nagrada za životno delo "Car Konstantin", održao je svoj poslednji javni govor čije se reči i danas pamte.
U galeriji pogledajte fotografije Čkaljine unuke:

1969737

- Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde - rekao je glumac 2002. godine na dodeli.

https://www.kurir.rs/zabava/kultura...m=single_dontmiss&utm_campaign=adria_internal

Back