Zna se kako se leci anoreksija..Jel to znaci da shizofrenicare treba pustiti kuci kad kazu da im je dobro? Lekari bi morali da imaju visi nivo svesti u takvim slucajevima, ali njihov nivo svesti je visok samo kad treba pare da uzmu...Prica iz novina je veoma jasna. Ako si ti lekar ili zdravstveni radnik onda treba da cutis, a ne da dajes takve nesuvisle i netacne komentare. Da nije novinara za ovu tragediju niko ne bi cuo..
По закону, нико не сме да се држи у болници противно сопственој вољи или вољи старатеља.
Психијатријски болесник (по закону) тек кад направи ексцес (ако науди себи или неком другом , евентуално ако подивља па крене да напада), може бити приведен у болницу.
Особа која болује од анорексије је свесна, оријентисана у времену, простору , према себи и другим личностима.
Тек кад јој позли због нејела, неко (углавном породица) има (опет по закону) право да је приведе у установу за ментално здравље.
Све остало мора бити на добровољној основи.
Ретко које психијатријско лечење може да уроди плодом, ако није на добровољној основи тј. ако сам пацијент није решио сам себи да помогне.
У конкретном случају, мајка је имала старатељство над ћерком, јер ова није могла да брине о себи.
Као што сам већ поставила питање, зашто се мајка није јавила раније, него је чекала до краја?
Зашто ти не падне на памет и то да је можда мајка била неодговорна ?
И још једном, прича је дебилна и непотпуна.
Jok ne znam, ja cuvam ovce na Karpatima....Kada bi 40 posto takozvanih zdravstvenih radnika dobilo otkaze Srbija to uopse ne bi osetila...Cudim se sto se ti ovoliko pronalazis u ovoj prici..Sigurno imas dobar razlog...
Сепсу тешко препознају и лекари са 40 година искуства у раду на клиници, а камоли ти која немаш ни медицинско образовање.
Дакле, не знаш шта је сепса.
Не зна, прецизно, ни медицинска доктрина.