Umreti u snu

meni ti ne treba nista da dokazujes..
mnogi kroz zivot prodju nepismeni, nije to smrtni greh..samo ostanu slepi kod ociju..
neki zato sto nemaju materijalnijh mogucnosti da se skoluju, a neki zato sto im intelekt ne dozvoljava vise..
ja ne osudjujem ni jedne ni druge..
a o pravopisnoj nepismenosti treba da pricas sa profesorom gramtike, a ne matematike..

ljudi na netu komuniciraju onako kako su obrazovani..

``dJaba`` i kad bi hteli ne bi mogli drugacije..;)

toliko te pogadja moje prisustvo ha :mrgreen: josh se sirota gubish i prichash kako ti nikog ne osudjujesh a malopre me smarash sa svojim dibidusima :manikir:
ali shta sve sedi po ovom forumu...
a moj profesor matematike zasluzhuje moje poshtovanje a ne neki piksel na ekranu kao ti :manikir: toliko...

U bre,al ga pretera!Mnogo toga mi ne znamo o starim civilizacijama,ali i ono sto znamo je zadivljujuce,barem meni.Znas li da je u vreme starog Egipta postojao npr vodovod?Pronadjeni su i skalpeli koji su korisceni u manjim hiruskim zahvatima,u tom razdoblju je zaceta algebra,geometrija,astronomija,kozmetika i farmakologija.Tako da ako se govori o njima kao primitivnom narodu,moras prvo definisati sta za tebe znaci primitivan.
I dan danas se nema pojma kako su sagradili piramide.A ta prica o robovima je samo hipoteza,jer slike u grobnicama govore drugacije.Danasnji gradjevinari tvrde,da u danasnje vreme,sa danasnjom mehanizazijom bi trebale godine da se sagradi Keopsova piramida.I mnogo toga nama nije jasno i ko zna da li cemo ikada otkriti.

ma ne, koleginice, gresis. nasa "dama" je zapravo ovde uvek i jedina u prau, ne mora cak ni postove inih da cita, ona sve zna. mogli bismo da je priupitamo neke cak ozbiljnije stvari. ona je sveznajuca. da ne hoda po forumu ovde s nama, pomislio bih da je boginja. ona je potomak najsavrsenije civilizacije, neke za koju jos nismo culi. mozda i cujemo kad nestanu svi usled posledica savremenih i novih tehnoloski napravljenih laboratorijskih bolestija, npr AIDS-a, antraksa i jos kojecega. ipak je ona iz novog doba. mi primitivci ostajemo na srecu zasticeni svojim varvarskim znanjima i razmisljanjem
avaj!

ti malo meshash neke stvari...
piramide i primitivne debile..
naravno da sam chula za svakakva istrazhivanja josh 90tih i shta sad ocemo da merimo ko vishe zna?koja je poenta?
pa danas je najlakshe sve i svashta saznati
moc interneta...
ali nemam logiku kao ti da primitivne narode shvatam kao one koji su izgradili piramide...

Uopste nemam zelju da se sa bilo kim na forumu raspravljam i svadjam.Svako iznosi svoj stav u odnosu na svoju zrelost,zivotno iskustvo(jer ne razmisljas isto sa 20 i sa 35god)obrazovanje itd.I najgore sto ne kapiram sta si htela reci i u ovom i uopste u svojim postovima?Bes i gadjenje na"primitivno"ne kapiram,ali nema veze,idemo dalje!

da ne kvarimo temu novokomponovanom civilizacijom ciji je promoter bgd lejdi..
nije vredna toga..

ko jos ima neki podatak zbog cega u razlicitim religijama postoji akcenat na prvih 40 dana od trenutka smrti?

kazu u nasoj veri i obicajima, to cak stoji i u jednoj od mitologija da prvih 40 dana nakon smrti dusa pokojnika luta, tacnije obilazi sva ona mesta na kojima je za zivota bila. posebno se zadrzava na dragim mestima.

Nije tacno....
Jedan test koji su sproveli naucnici sa zabljim i daznjevnjakovim emrionom (gde je snopom svetlosti 'ozraceno' jaje zabe kroz dazvnjaka i tako preneshen njegov DNK ..ako niste culi potrazite na google) je pokazao josh jednu zanimljivu pojavu, posle uklanjanja svih eksperimentalnih naprava i zivotinja, ozraceni DNK lanac se u laboratoriji zadrzao 40 dana. Mislim da je to razlog obelezavanja 40 dana nakon necije smrti...

Možda bi i bilo da su znali tu priču sa daždevnjakom i žabom.
Ovako,ne može se dovesti u kontekst.

Smrt nastupa kada mozak prestane da bude operativan, tj, kada mu primarne funkcije prestanu sa radom, a to su motorne funkcije mozga koji kontrolišu rad pluća, srca i sve ostalo na šta naša volja ne utiče.

Kažu, kada se nekome odrubi glava, da ista živi nekoliko trenutaka, sve dok mozak ne odumre.
Možete zamisliti užasa gledati svoje obezglavljeno telo...

Ljudi,koji su preživeli kliničku smrt govore o tom fenomenu.
Izdignu se do plafona i gledaju svoje telo i rođake oko njega.....!

ti malo meshash neke stvari...
piramide i primitivne debile..
naravno da sam chula za svakakva istrazhivanja josh 90tih i shta sad ocemo da merimo ko vishe zna?koja je poenta?
pa danas je najlakshe sve i svashta saznati
moc interneta...
ali nemam logiku kao ti da primitivne narode shvatam kao one koji su izgradili piramide...

U pravu si !
Primitivni narodi doručkuju graditelje piramida !
Zato ni Vavilon nije nikad dovršen.

kazu u nasoj veri i obicajima, to cak stoji i u jednoj od mitologija da prvih 40 dana nakon smrti dusa pokojnika luta, tacnije obilazi sva ona mesta na kojima je za zivota bila. posebno se zadrzava na dragim mestima.

Na ovo bih samo još dodao:
Isus Hristos se nakon Svoga Vaskrsenja javljao Apostolima tokom četrdeset dana kako bi nastavio da ih poučava tajnama Carstva Božijega (Dap. 1, 3)

Back