umišljaj

Verovatno misle da ce im spasti kvalitet, moc, bogatstvo itd....ako se spuste na nizi nivo od naviknutog, pa tako imamo ljude Koji se stide siromasne familije, nepismene familije, i sl. nekako im to dodje ispod casti. Inace tema nije debilna vec je sasvim IN ."Umisljenost" ne znam da li ima potpuno isto znacenje kao i "snob" ako nema onda su te dve reci jako tesno povezane.

Umisljen slaze kockice u svojoj ludoj glavi i meni je to draze cak nego snob,bar ima neku dozu samostalnosti ,snob samo imitira drustvene vrednosti ,i time smatra da je ostvaren,bez preteranog razmisljanja sta ,kako ,zasto ...jednostavna imitacija onog sto vidi da je IN . Naravno umisljen snob bi bilo nesto najgore :mrgreen:

Umisljen slaze kockice u svojoj ludoj glavi i meni je to draze cak nego snob,bar ima neku dozu samostalnosti ,snob samo imitira drustvene vrednosti ,i time smatra da je ostvaren,bez preteranog razmisljanja sta ,kako ,zasto ...jednostavna imitacija onog sto vidi da je IN . Naravno umisljen snob bi bilo nesto najgore :mrgreen:
Ok...znaci u tome je razlika, hvala na objasnjenju :)....U danasnje vreme i jednih i drugih izgleda ima jako puno.

ne ubistvo s predumišljajem i to, nego umišljenost
šta je to po vama i zašto su neke osobe takve ?
misim neznam pa zato pitam, a ko nezna nije sramota da pita...bolje nego da misli da zna a ustvari nema pojma
jes malo debilna tema, al nešto me neće inspiracija od jutros, a evo sad mi pade na pamet ovo dok sam nešto razmišljo za jednu

Umisljenost , Veliki Egoizam.

misim neznam pa zato pitam, a ko nezna nije sramota da pita...bolje nego da misli da zna a ustvari nema pojma
jes malo debilna tema, al nešto me neće inspiracija od jutros, a evo sad mi pade na pamet ovo dok sam nešto razmišljo za jednu
Kod vecine takvih ljudi, kad zagrebes ispod povrsine, naci ces nesigurnost u sebe, komplekse i nezrelost sto ih cini jako nezrelima i labilnima, nekima je ta umisljenost prosto odbrambeni mehanizam.

Ja tako kad se setim gde živim, zamišljam da uđem u prodavnicu a tamo me dočekaju ljubazno, nasmejano, umesto sa nadrkano "izvoli", zamišljam da me neće šutnuti i udariti laktom da bi ušli u autobus, zamišljam kako ne kinje ljude za 20 hiljada, kako neko neće proći pored znaka "STOP" i još tebi opsovati majku, eto, jer on misli da si kriv, kako seljanke neće nabiti torbičak neki na lakat uz napuderisanu facu dok se uši i vrat bele... Itd, itd, to je samo vrh ledenog brega... Tako to zamišljam jer mi je lakše, osećam se bolje... Tako i ti ljudi, ubeđuju sebe da si ovo ili ono, ogledalce, ogledalce, tako to ide...

Psaad...Svako nešto umišlja, a naročito likovi koji uvek i svuda za sebe tvrde da su 100% realni, 100% iskreni, 100% šta znam već...pošteni? zanimljivi? nenadjebivi? :manikir:

Umišljenost=uobraženost. Umislio/la da je nešto što nije. Voleo bi da jeste... al' nije... i nikad neće biti.
"Veliki" ljudi su obični, jednostavni. Samo male sitne duše, prepune kompleksa i ozlojeđenosti imaju potrebu da glume nešto. Zato što nisu ništa...
Aj da ne tupim, znaš ti to odlično ;)

"Veliki" ljudi su obični, jednostavni. Samo male sitne duše, prepune kompleksa i ozlojeđenosti imaju potrebu da glume nešto. Zato što nisu ništa...

upravo tako
sve savrsene stvari ,ili one koje tome teze,su jednostavne
inferiorni imaju potrebu da muljaju zavlace komplikuju ,takozvani lukavi u fantasticnostima superiorni jok..direktno jednostavno koncizno
inferioran Isusuje,superioran simplifikuje

gledaj to na primer kroz prizmu basketa
kilav ce da komplikuje
agilan simplifikuje :lol:

zato inferiorni kilavi pomijas nikada
dakle NIKADA ne izlazi superiornom 1vs1
tu jednostavno nema sta da trazi
mahom su svi medjuljudski odnosi bazirani na inferiornosti
sitni mali nebitni jadnici koji se medjusobno takmice ko ce koga da nadisusira :lol:
to ti je srednja upotrebljiva vrednost iz koje crpis 'kvalitet'

kako u basketu tako i u zivotu :lol:

i dodao bih,da ti mali nebitni ne samo da glume,ili kako vole sebe da nazivaju klovnovi,nego moraju da koriste raznorazna pomagala,pouput invalida kome je potrebna staka
sitni mali ozlojedjeni je izmislio komp recimo
ne onaj koji ima korak,tojest obicni
to ti je tako :lol:

i dodao bih,da ti mali nebitni ne samo da glume,ili kako vole sebe da nazivaju klovnovi,nego moraju da koriste raznorazna pomagala,pouput invalida kome je potrebna staka
sitni mali ozlojedjeni je izmislio komp recimo
ne onaj koji ima korak,tojest obicni
to ti je tako :lol:

In GOD we trust :per:

zato inferiorni kilavi pomijas nikada
dakle NIKADA ne izlazi superiornom 1vs1
tu jednostavno nema sta da trazi
mahom su svi medjuljudski odnosi bazirani na inferiornosti
sitni mali nebitni jadnici koji se medjusobno takmice ko ce koga da nadisusira :lol:
to ti je srednja upotrebljiva vrednost iz koje crpis 'kvalitet'

kako u basketu tako i u zivotu :lol:

upravo tako
sve savrsene stvari ,ili one koje tome teze,su jednostavne
inferiorni imaju potrebu da muljaju zavlace komplikuju ,takozvani lukavi u fantasticnostima superiorni jok..direktno jednostavno koncizno
inferioran Isusuje,superioran simplifikuje

gledaj to na primer kroz prizmu basketa
kilav ce da komplikuje
agilan simplifikuje :lol:

Evo ti si na primer umisljen da si jako pametan :mrgreen: ,mozda jos treba da se preispitas malo ? :per:

Back