UMETNIČKA ISPOVEDAONICA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma može potpis da se prekrije u foto shopu, ali ja mislim da je u pitanju prepoznatljivost rada,
baš sam o tome razmišljao, bavio se pogađanjem koga to imamo "u našim redovima", pa mi pade na pamet da nije u pitanju Ljuba Popović ili Veličković,
njihove slike kad vidiš ne moš' da promašiš ko je.

pa i gospon' koji je slikao ovu krasotu
bane016.jpg
.. je renomirani akademac.
.pa je njegov nećak stavio radove...
naprosto je nepristojno i vredja inteligenciju arogancija kao distanca i boldovanje vlastitog ega

Poslednja izmena:
.. ne .. inteligencija nije uvredljiva ..
.. uvredljivi su uvredljivi ljudi .. i to upravo oni s najugroženijim egom ..

.. razumem čoveka .. L-jacka .. što si javniji to ti forum dođe kao izduvni ventil .. gde možeš biti opušteniji ..
.. ali svejedno bih volela da vidim neke od radova .. valjda .. majkumu .. ima i onih koji nisu izlagani .. i koji nisu baš prepoznatljivi ..
(.. ako ništa drugo .. šibni u poruci .. volela bih videti ..
.. sem toga .. sigurna sam ti .. slabo da ću prepoznati .. ja ti znam samo ove slikare s kojima se družim ..)

pa i gospon' koji je slikao ovu krasotu
bane016.jpg
.. je renomirani akademac.
.pa je njegov nećak stavio radove...
naprosto je nepristojno i vredja inteligenciju arogancija kao distanca i boldovanje vlastitog ega

Draga @Tol,

prosto je nepristojno da neki akademci ovde borave, da su tu godinama, a da niko ne vide ni jedan njihov rad,
da popuju svemu i svakome, a nisu svesni da je to bez pokrica (verujem da to tako svak dozivljava),
dok god ne prikazu neko svoje delo, bar dve crte na papiru.

Ako je nekome ispod casti da ovde izlozi svoje delo (a ja mislim da je u pitanju nesigurnost u sebe),
onda mu nije ni mesto ovde, onda to nije pravo druzenje, nema tu nikakvog ega, neki poznati su ovde bez problema pokazivali svoje radove!

Znas kako je: u Srbiji je uvek bilo previse selektora fudbalskih reprzentacija i onih koji misle da znaju to bolje od samih selektora!!!

Na pdf knjizevnost ima pisaca i pesnika, puno prevodilaca, itekako renomiranih, 90% ljudi je zavrsilo knjizevnost, a masovno "kace" svoje radove,
ne izigravaju "male sveznajuce bogove ", necu reci da nema sujete i tamo, nekad i previse, ali bar ljudi "okace" i svoje radove...

Ovo je mesto za relaksaciju, mesto na kojem moze doci do razmene informacija, nekim ljudima se moze i pomoci,
trebalo bi da bude prijatno, a neki ljudi se bogami i lepo izreklamiraju!!!!

p.s.. mozda su i meni stampani neki prozni i poetski radovi, mozda sam i ja "akademac" u poeziji;
na knjizevnosti i blogovima ima puno takvih, a uvek moze da se nadje ili napise nesto, da se moze objaviti!!!
ako vec zelis da se druzis sa ljudima koji i virtuelno borave na tom blogu, forumu, pdf-u....
Samopouzdanje je cudo, neke legende glumista do smrti se nisu oslobodile treme!!!!
Vera u sebe je najvaznija!!! a ako to imas, onda se gubi svaka prepontencija!!!

Poslednja izmena:
.. o kakvom pokriću govorite .. ?
.. pa na osnovu onoga kako piše vidi se da čovek zna o čemu priča ..

(.. evo recimo .. ja mu se ne sviđam ..
.. yebiga .. šta da se radi .. sudbina je tako 'tela .. :mrgreen:
.. al kakve to ima veze s tim da čovek zna znanje ..? .. pa na osnovu sugestija dekaou se može zaključiti da itekako ima pokriće ..)

.. vaše primedbe na tuđu sujetu u stvari proizilaze iz vlastite sujete ..

.. njegove su primedbe jasne .. i precizne ..
.. ne palamudi frljajući se maglovitim frazama ..
.. meni je to dovoljno da ga cenim .. pa makar on ne cenio mene ..

.. a za forum književnost si se .. timosten .. nalupetao ko niko ..
(.. al dobro .. to je već off ..)

.. o kakvom pokriću govorite .. ?
.. pa na osnovu onoga kako piše vidi se da čovek zna o čemu priča ..

(.. evo recimo .. ja mu se ne sviđam ..
.. yebiga .. šta da se radi .. sudbina je tako 'tela .. :mrgreen:
.. al kakve to ima veze s tim da čovek zna znanje ..? .. pa na osnovu sugestija dekaou se može zaključiti da itekako ima pokriće ..)

.. vaše primedbe na tuđu sujetu u stvari proizilaze iz vlastite sujete ..

.. njegove su primedbe jasne .. i precizne ..
.. ne palamudi frljajući se maglovitim frazama ..
.. meni je to dovoljno da ga cenim .. pa makar on ne cenio mene ..

varas se sanja, ne racunaj masovnost, i te kako ima vrednih ljudi, mozda se ne vide kao ovi koji su off,
ali ima ih i te kako, one srceparajuce ne racunam, ali *******, ovo je masovni medij!!!!

ako se tebi bas nista ne svidja na knjizevnosti, e to je vec druga stvar!!! nemoj i ti da prelazis u drugu krajnost...
(nekako dosla moda da se opljuje sve i svasta, neka grdan sujeta usla u narod) 90 posto medju onima sto vrede, na to sam mislio!!!
u opstem smislu, ono je cirkus, ali govorim o kvalitetnim ljudima medju njima!!!
ostale nisam ni imao nameru da uzimam u obzir ( uspaljene domacice, i druge bolesne od ljubavi i slicne!!!)
kao što i u komentaru o akademcima ne podrazumevam sebe ni sebi slične, jer nit sam slikar nit sam akademac.

Poslednja izmena:
..

Zaboravih da ti odgovorim na ovaj deo komentara:

Mislim da me ne znas dovoljno dobro da bi mi se ovako obracala,
a mogao bih i ja tebi lepo da odgovorim ali neću, mislim da nije mesto;
u svakom slučaju ne bih spuštao razgovor na ovaj nivo!

hvala i laku noć!

P.S. I da ne grešim dušu, bilo je ovde akademaca koji su i te kako "kačili" svoje radove, rad istine da kažem ;)

Poslednja izmena:
Stvarno Sanja ?

Jel moras svugde neku raspravu da pocnes, a i vredjas, reci nekom da se nalupetao nije pristojno, pa ni kada je istina...

Anyway ako meni nije problem da kacim, sto bi bio nekom drugom? XD

Salim se...

I see you in the distance waving,
Not a single word,
I feel it coming
The end of my world.

Courtesy of Dusan Jovic... :P

.. kao prvo .. to "svugde" .. je neosnovana generalizacija ..
.. a kao drugo .. ništa ja nisam započela .. normalno se pričalo .. kao i svugde .. dok ne dođu neki iznenadjeni i uvredjeni ..

Poslednja izmena:
.. kao prvo .. to "svugde" .. je neosnovana generalizacija ..
.. a kao drugo .. ništa ja nisam započela .. normalno se pričalo .. kao i svugde .. dok ne dođu neki iznenadjeni i uvredjeni šojitji ..

Ma dobro, rekoh svugde jer videh na jos nekoj temi :)

A normalno je bilo do "nalupetao", smatram da to nije bilo u redu...

A voice of a distant star
Is reaching my ears,
Never thought I'd come this far,
I finally lost to my tears.

I fell on my knees
My heart is aching,
She never sees,
What she is taking.

Al veceras imam inspiraciju...

Poslednja izmena:
Draga @Tol,

prosto je nepristojno da neki akademci ovde borave, da su tu godinama, a da niko ne vide ni jedan njihov rad,
da popuju svemu i svakome, a nisu svesni da je to bez pokrica (verujem da to tako svak dozivljava),

Ako je nekome ispod casti da ovde izlozi svoje delo (a ja mislim da je u pitanju nesigurnost u sebe),
onda mu nije ni mesto ovde, onda to nije pravo druzenje, nema tu nikakvog ega, neki poznati su ovde bez problema pokazivali svoje radove!

Znas kako je: u Srbiji je uvek bilo previse selektora fudbalskih reprzentacija i onih koji misle da znaju to bolje od samih selektora!!!

Na pdf knjizevnost ima pisaca i pesnika, puno prevodilaca, itekako renomiranih, 90% ljudi je zavrsilo knjizevnost, a masovno "kace" svoje radove,
ne izigravaju "male sveznajuce bogove ", necu reci da nema sujete i tamo, nekad i previse, ali bar ljudi "okace" i svoje radove...

Ovo je mesto za relaksaciju, mesto na kojem moze doci do razmene informacija, nekim ljudima se moze i pomoci,

p.s.. mozda su i meni stampani neki prozni i poetski radovi, mozda sam i ja "akademac" u poeziji;
na knjizevnosti i blogovima ima puno takvih, a uvek moze da se nadje ili napise nesto, da se moze objaviti!!!
ako vec zelis da se druzis sa ljudima koji i virtuelno borave na tom blogu, forumu, pdf-u....
Samopouzdanje je cudo, neke legende glumista do smrti se nisu oslobodile treme!!!!

Ne mislim da je "popovanje" u pitanju jer su korektne i stručne primedbe izrečene..Nisam želela da idem toliko daleko
i nazovem pravim imenom deficite na slikama, možda to nije sa moje strane u redu, no KO sam ja da imam uvek primedbi?
Mogu to na pp uvek da pojasnim ako se pokaže želja ..mada sve što se ovde stručno do sada reklo-stoji!
I treba to tako i da se posmatra, analizira, ozbiljno se posveti studiji da se dosegnu istine.
Jeste dugotrajan i mukotrpan posao, no zanat se tako uči. Mada, opet kažem-ulje dozvoljava dugotrajan proces i izmene i dopune
to nije nikada ništa izgubljeno i tragično.
Sve ostalo je volja pojedinca, hoće li se otvoriti i ima li se šta kvalitetom ponuditi
mada oprez ima opravdanja, jer ima u ovom životinjskom carstvu pijavica i poltrona
koji "pecaju" velikane da bi se osećali velikim

Ovo nije FB gde ličnosti iz svake oblasti života i profila, titula itd. imaju svoje naloge i javno komuniciraju
tako da sakrivanje identiteta ovde jeste samo izbor i pravo pojedinca, pa i slavne ličnosti, na položajima itd.
mogu da budu samo prosta raja "neko drugi" skaradan ili već..a da u realnosti ne trpe odmazdu ili podsmeh.

Draga @Tol,

Nemaš ti pojma šta pričaš.

Ali bilo bi dobro da se vratimo na temu.

Totalno skrenuli sa teme...

(.. pa zato što je čovek napisao kritiku ..
.. a znaš kako se ovde dočekuju kritike .. s vilama bakljama i glogovim kolcima .. :lol: )

.. elem ..
.. ajmo na ispovesti ..
.. ja stvarno slikanje doživljavam kao disanje .. bez obzira što je to moje .. amaterski ..
(.. ne slažem se s ljackom da nema amaterizma ..
.. a ne mislim da je amaterizam ružna reč .. valjda etimološki vuče strunu od .. amare .. voleti ..
.. a ja eto .. volim ..)

.. zvali mene na onu likovnu koloniju ko svake godine ..
.. i ja pitam šefa .. može par slobodnih dana ..
.. i on kaže .. može .. ja se lepo prijavim ljudi obezbedili smeštaj materijal .. tuto kompleto ..
.. ja sva srećna .. računam .. saće da se preporodim ..
.. dan pred polazak .. on promeni priču .. kaže .. ne može ..
.. i mene trefi srčka .. to jes .. skoči mi pritisak na dvesta .. a vazda bio nizak ..
.. i završim na hitnoj .. :mrgreen:

.. eto ..
.. ne valja ta .. ljubav .. nije zdravo .. :mrgreen:

(.. pa zato što je čovek napisao kritiku ..
.. a znaš kako se ovde dočekuju kritike .. s vilama bakljama i glogovim kolcima .. :lol: )

.. elem ..
.. ajmo na ispovesti ..
.. ja stvarno slikanje doživljavam kao disanje .. bez obzira što je to moje .. amaterski ..
(.. ne slažem se s ljackom da nema amaterizma ..
.. a ne mislim da je amaterizam ružna reč .. valjda etimološki vuče strunu od .. amare .. voleti ..
.. a ja eto .. volim ..)

.. zvali mene na onu likovnu koloniju ko svake godine ..
.. i ja pitam šefa .. može par slobodnih dana ..
.. i on kaže .. može .. ja se lepo prijavim ljudi obezbedili smeštaj materijal .. tuto kompleto ..
.. ja sva srećna .. računam .. saće da se preporodim ..
.. dan pred polazak .. on promeni priču .. kaže .. ne može ..
.. i mene trefi srčka .. to jes .. skoči mi pritisak na dvesta .. a vazda bio nizak ..
.. i završim na hitnoj .. :mrgreen:

.. eto ..
.. ne valja ta .. ljubav .. nije zdravo .. :mrgreen:

Između potčinjenosti šefu i kolonije izabrala si hitnu pomoć.

Moraš pod hitno nešto da menjaš u svom odnosu prema prioritetima.

Stvarno ne kapiram ni tebe ni Timketa - zašto se uopšte nalazite pozvanim da radite drvenu advokaturu u Dakaovo ime ali ok, i ne želim da se udubljujem dalje u vaše motive.

Ne radi se ovde o empatiji (nije Daki grbav) ili ičemu sličnom već o tome da vi forsirate princip niskih kriterijuma.

Dakao ima jednu krasnu osobinu a to je da se upušta u nešto čemu nije dorastao a to je glavni preduslov da se napreduje.

Nema umetnika koji nije prošao tu dugu i neretko frustrirajuću fazu.

I svi oni koji se dive onom što on danas radi tako kako radi ili nemaju blage veze ili su pak zlonamerne ulizice.

Za razliku od vas ja verujem da Daki može mnogo bolje, jer Daki radi i on nema nikakav problem da sebi postavi nerealne ciljeve. I to je momenat koji čini razliku između rekreativca i umetnika u povoju.

Dakle Dakao danas veruje da je ovladao flamanskom tehnikom, ma šta to značilo.

Verovatno će proći godine dok on ne shvati da ovladavanje manirom flamanskog slikarstva podrazumeva svakodnevni dodir sa tom umetnošću koji on nema kao i pouke flamanskih majstora kakvih danas nema među živima.

Jednog dana će mu video tutorijali o flamsnskom slikarstvu u produkciji američkih penzosa, domaćica i šarlatana izgledati smešno, no to sad nije važno, važno je da je on našao svoj način da nekako uđe u svet umetnosti, makar i na najpogrešniji moguć način.

Ako mene posluša napredovaće, ako vas sluša osteće nedovršen.

Na njemu je da odabere - uljuljkavanje na lovorikama koje mu pletu ignoranti i li objektivno samosagledavanje koje nikada nije prijatno iskustvo.

Fali na tom k e n j a dskom kraljevskom i nauka o inteligentnom ponasanju

Poslednja izmena:
Sanjo bre, od umetnosti i za istu se mre! :lol:

Ali ja bolji način za tranziciju u Vahalu ne videh do sada....

.. pa .. yebiga .. treba rešiti egzistencijalne probleme ..
.. nešto se organizujemo oko izgradnje nekakve komune .. negde u šumadiji ..
.. ako to bude .. e .. onda ću imati vremena da se posvetim slikanju .. a ne da grabim sporadične trenutke slobodnog vremena ..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back