Uloga SDB-a (UDB-e) pri raspadu Jugoslavije

pilatovic

Primećen član
Poruka
648
Zanima me da li je možda naša tajna služba režirala raspad Juge i zbog čega? Pljačke društvene imovine? To bi mogao biti odgovor.
Da bi oni mogli pljačkati u pozadini, na sceni mora biti nešto što će okupirati pažnju građana.
Vidim da su se u privatizaciji mahom omastili bivši "drugovi" i njihovi potomci...
Znači, sve se ponavlja, uvek isti jašu. Poznavao sam jednog udbaša i video da misli da je nešto više od ostalih, bahat...
Verovatno postoji neki tihi dogovor u tajnim službama svih republika da se građani očerupaju, takva je moja teza.
Vaše mišljenje?

Zanima me da li je možda naša tajna služba režirala raspad Juge i zbog čega? Pljačke društvene imovine? To bi mogao biti odgovor.
Da bi oni mogli pljačkati u pozadini, na sceni mora biti nešto što će okupirati pažnju građana.
Vidim da su se u privatizaciji mahom omastili bivši "drugovi" i njihovi potomci...
Znači, sve se ponavlja, uvek isti jašu. Poznavao sam jednog udbaša i video da misli da je nešto više od ostalih, bahat...
Verovatno postoji neki tihi dogovor u tajnim službama svih republika da se građani očerupaju, takva je moja teza.
Vaše mišljenje?
Posle pada Rankovica,1966 godine, UDB-a vise ne postoji, a njena nasljednica SB, nema vise centralisticku ulogu, tako da su republicki SB-i bili uglavnom samostalni. Ista je situacija sa JNA. Stvaranjem TO, koje postaju republicke armije, i sa svim dodatnim amandmanima , od 1981,uloga JNA je bila sve manja, i manja.Federalni/savezni organi su prestali radom jos 1985 godine.SFRJ , kao i njena prethodnica, KJ, su bile privremena resenja, u ondasnjim politickim situacijama, jer narodi koji su usli u njih nisu nikada bili zajedno, i nisu ni hteli da budu zajedno

Vaše mišljenje?
Nije...
Jezgro pokretaca razbijanja SFRJ je CIA i placena grupa ili grupe a budzet veliki..
E sad, sta rade svi ljudi koji su mocni , podele se na one koji drze staru liniju ili koji prate novu liniju , tako su jajare i niski slojevi DB , lopostine kojih uvek ima u sluzbi videli priliku , i ne samo u DB , tu je bilo i u saveznom mupu , privrednim komorama, republickom mupu , beogradskom mupu , malo se zna da su postojali beogradski mupovci koji su se kretali po bg i nalazili siptare radnike gradjevince koji su dobili stanove ili barake , obicno jednosobne da bi ziveli u BG i radili za gradjevinska preduzeca i primoravali ih da potpisu lazne prodaje stanova a onda ih ubijali...
Da gospodo to su takodje ljudi koji su sad uvazeni i posteni i neki od njih su izbaceni iz sluzbe, ali su bogati , sa po 10 stanova u BG , a drugi u bili u sluzbama dok su mogli....a nije tu jedan albanac nego ih ima poprilicno....

DB je otvoreno , i sto je najgore podrzana je od strane Srba javno , pocela da koristi krimose za ubijanja raznih nazovi protivnika...tu je direktno imao prste umesane i vrh KPJ , izvesni clanovi , zloupotreba DB , jer su komunisti trebali i bili indoktrinirani , zarazeni nekom parcijalnom idejom komunizma a ne sirim pogledima o komunizmu, pa su smatrali da sve moze....budalstine planinaca....i nedovoljno obrazovanih ljudi , a revolucionara...

DB pojedinci su postali proaktivni carevi lopovluka i zloupotrebe moci , dok su drugi DB pojedinci birali struje, ili patriotizma ili su se sklanjali iz sluzbe, ili su pasivizirali svoje dejstvo cekajuci da prodje nakaradnost. Deo ljudi kaze da je postojalo cak 9 struja unutar DB, naveo sam patriotizam, pasiva, spavace i pobegulje, ali bilo je tu i proruskih , proamerickih i procia agenata...

Mislim da je greska da DB posmatrate kao sistem posle 1987 godine, iako je delovala kao da je homogena, ali nije, vec je bilo ljudi koji su se povukli iz DB...

Vezano za DB je i ovo petokolonasenje tj silne frakcije danas, te optuzivanje ovih te onih , te svi su komunjare, te svi su ovo ono ..
Jedino sto je tacno je svi su Srbi i alavi i slabo socioloski obrazovani kao Srbi...
A onda jedan mrzi komuniste drugi kralja, treci Tita, cetvrti hrvate, peti ne mrzi nikog ali povodljiv mozga nema i onda je spreman, pazite spreman da ozbiljno ugrozi sebe radi prica od 4 recenice...ja nisam verovao da neko moze biti toliko pametan a istovremeno glup zato sto je povodljiv...ali sam video..

Video sam osobu koja je ovako razumna, pametna, pomalo neodgovorna ali malo , vrlo malo sebicna, ali povodljivost je dovede do toga da je spremna zbog gluposti i price koja je meni ocigledna da je navlakusa , totalno plitka, da uniste sve svoje okruzenje do totala..
A prosecno inteligentna i pametna osoba...da ne poverujes...ali ubrzo se uveris, , najlakse je preko seksa i ideologije, tj tih prica oko politike i izdajica ili neizdajica....tu je narod glupo ko cup...ili zovi to naivan, posto nije glup ali postaje glup u tim trenucima..

Ne znam sta da vam kazem osim da mi verujete, to je sablasno uzasavajuci trenutak kad gledas tako osobe koje su kao demonizovane i jesu svoje ali nisu svoje...bukvalno te stavljaju u poziciju da pocnes da primenjujes pravilo ili si za mene ili si protiv mene, sto uopste nije u redu ....
Da , vrlo cesto su se desavala ubistva dece , koja su voljena, od strane roditelja , zbog politike i tih naivnosti....to ne zaboravite, jeste drugo vreme, ali su se desavala i nije mali broj...

Kako je slabila partija, jačala je UDBA. Što je jačala UDBA, to je slabila država. Država je onda kolapsirala, ali je UDBA ostala i vodila politiku u svim državama exyu. Ta UDBA je prikovana za SNS, HDZ, SDA i ostatak ekipa kao žvaka na kolovozu tokom Avgusta.
Pa ne baš.Paketije koji inače samo baljezga dao je prilično tačan odgovor.Suštinski tajna politička policija kao bar donekle jedinstvena organizacija postojala je do Brijunskog plenuma SK.Postojao je u okviru SSUP ili saveznog ministarstva unutrašnjih poslova resor državne bezbednosti ali ta institucija imala je praktično samo koordinirajuću poziciju i nije bila nadređena republičkim i pokrajinskim službama.U bitnom nije se ni radilo o saveznoj službi kao što je na primer FBI u SAD.Nije postojala ni savezna policija koja bi se bavila javnom bezbednošću.
SFRJ je mnogo više bila konfederacija nego država.
Zato je mnogo umesnije govoriti o udbama ili službama a ne o UDBI i Službi.

Vezano za DB je i ovo petokolonasenje tj silne frakcije danas, te optuzivanje ovih te onih , te svi su komunjare, te svi su ovo ono ..
Jedino sto je tacno je svi su Srbi i alavi i slabo socioloski obrazovani kao Srbi...
A onda jedan mrzi komuniste drugi kralja, treci Tita, cetvrti hrvate, peti ne mrzi nikog ali povodljiv mozga nema i onda je spreman, pazite spreman da ozbiljno ugrozi sebe radi prica od 4 recenice...ja nisam verovao da neko moze biti toliko pametan a istovremeno glup zato sto je povodljiv...ali sam video..

Video sam osobu koja je ovako razumna, pametna, pomalo neodgovorna ali malo , vrlo malo sebicna, ali povodljivost je dovede do toga da je spremna zbog gluposti i price koja je meni ocigledna da je navlakusa , totalno plitka, da uniste sve svoje okruzenje do totala..
A prosecno inteligentna i pametna osoba...da ne poverujes...ali ubrzo se uveris, , najlakse je preko seksa i ideologije, tj tih prica oko politike i izdajica ili neizdajica....tu je narod glupo ko cup...ili zovi to naivan, posto nije glup ali postaje glup u tim trenucima..

Ne znam sta da vam kazem osim da mi verujete, to je sablasno uzasavajuci trenutak kad gledas tako osobe koje su kao demonizovane i jesu svoje ali nisu svoje...bukvalno te stavljaju u poziciju da pocnes da primenjujes pravilo ili si za mene ili si protiv mene, sto uopste nije u redu ....
Da , vrlo cesto su se desavala ubistva dece , koja su voljena, od strane roditelja , zbog politike i tih naivnosti....to ne zaboravite, jeste drugo vreme, ali su se desavala i nije mali broj...
Seks je najveći neprijatelj državnih službi i tu treba isključiti zapošljavanje zena mlađih od 55 godina.Djindjic je tipičan primer inteligentnog ,a povodljivog čoveka

Back