Zanima me da li je možda naša tajna služba režirala raspad Juge i zbog čega? Pljačke društvene imovine? To bi mogao biti odgovor.
Da bi oni mogli pljačkati u pozadini, na sceni mora biti nešto što će okupirati pažnju građana.
Vidim da su se u privatizaciji mahom omastili bivši "drugovi" i njihovi potomci...
Znači, sve se ponavlja, uvek isti jašu. Poznavao sam jednog udbaša i video da misli da je nešto više od ostalih, bahat...
Verovatno postoji neki tihi dogovor u tajnim službama svih republika da se građani očerupaju, takva je moja teza.
Vaše mišljenje?
Nije...
Jezgro pokretaca razbijanja SFRJ je CIA i placena grupa ili grupe a budzet veliki..
E sad, sta rade svi ljudi koji su mocni , podele se na one koji drze staru liniju ili koji prate novu liniju , tako su jajare i niski slojevi DB , lopostine kojih uvek ima u sluzbi videli priliku , i ne samo u DB , tu je bilo i u saveznom mupu , privrednim komorama, republickom mupu , beogradskom mupu , malo se zna da su postojali beogradski mupovci koji su se kretali po bg i nalazili siptare radnike gradjevince koji su dobili stanove ili barake , obicno jednosobne da bi ziveli u BG i radili za gradjevinska preduzeca i primoravali ih da potpisu lazne prodaje stanova a onda ih ubijali...
Da gospodo to su takodje ljudi koji su sad uvazeni i posteni i neki od njih su izbaceni iz sluzbe, ali su bogati , sa po 10 stanova u BG , a drugi u bili u sluzbama dok su mogli....a nije tu jedan albanac nego ih ima poprilicno....
DB je otvoreno , i sto je najgore podrzana je od strane Srba javno , pocela da koristi krimose za ubijanja raznih nazovi protivnika...tu je direktno imao prste umesane i vrh KPJ , izvesni clanovi , zloupotreba DB , jer su komunisti trebali i bili indoktrinirani , zarazeni nekom parcijalnom idejom komunizma a ne sirim pogledima o komunizmu, pa su smatrali da sve moze....budalstine planinaca....i nedovoljno obrazovanih ljudi , a revolucionara...
DB pojedinci su postali proaktivni carevi lopovluka i zloupotrebe moci , dok su drugi DB pojedinci birali struje, ili patriotizma ili su se sklanjali iz sluzbe, ili su pasivizirali svoje dejstvo cekajuci da prodje nakaradnost. Deo ljudi kaze da je postojalo cak 9 struja unutar DB, naveo sam patriotizam, pasiva, spavace i pobegulje, ali bilo je tu i proruskih , proamerickih i procia agenata...
Mislim da je greska da DB posmatrate kao sistem posle 1987 godine, iako je delovala kao da je homogena, ali nije, vec je bilo ljudi koji su se povukli iz DB...