Bio sam u skoro svim zemljama EU (zapadnim, ne ovim novim prisipetljama), i prvo sam se zacudio kako je zivot jeftin tacnije kako su cene kao kod nas ili nize a uzimajuci njihove plate u obzir sve vam je jasno dokle nas je ds "demokratija" dovela.
Primer: U Spaniji je odeca dzabe (posebno zenska), sve krpice su oko 3 evra, najskuplje cipele u Zari 14e itd. (znam zato sto sma isao sa devojkom dok je kupovala), muske stvari su malo skuplje ali i dalje jeftine... springfild kosulja 8evra, majica 6, pantalone 6 evra... lubenica 3 evra, milka od 300g = 2e, kisela 2L = 0.5 e.... itd. To je cega se secam sad ovako napamet. Ono sto je problem na zapadu su strasno veliki porezi i krediti kojima su gradjani zaduzeni do guse. Na taj nacin drzava narodu uzima visak para koji im ostaje.
I sad bi voleo da mi zuti "eksperti" ekonomije objasne kako to da oni imaju platu oko 2000 evra i takve cene a mi oko 200-300evra i isto takve i vece cene?
E zuti glasaci.. kakvo sta nasamareni...
Ja prvi glasam da svi maldi idu da vide EU... vrlo brzo ce ukapirati da neko opasno laze poslednjih 8 godina. Ali je fazon sto se zuti zalazu za ukudanje viza a znaju da 70% mladih ni nema pasos JER NEMA SA CIM DA PUTUJE DO SUSEDNOG GRADA A KAMOLI U SVET. Licemeri ....