Ulični prodavci knjiga

Kada udjes na glavni ulaz pijace (iz Dusanove) prvo veliko skretanje na levo, do kraja reda.
Covek drzi 2 tezge. Na jednoj su bas ostecene knjige, a na drugoj vrlo ocuvane. Neke cak i neotvarane. Ja sam kod njega kupila Pekicevo "Besnilo" za 200 din, "Liriku Itake" Crnjanskog za 150 itd. Vrlo sam zadovoljna i izborom i ocuvanoscu knjiga. :super:

Kod tog tipa sam dopunio " Rec i misao " ( trazio sam pet naslova tri godine )

Proslo je vise od pola godine od poslednjeg posta. Moze li sad neko da navede ulicne prodavce, jer nisam iz Beograda, a dosao bih samo zbog toga. Sto se tice antikvarnica, mislim da sve one imaju sajt, tako da njih pretrazujem on line. Hvala.

Jelizaveta
tacno si opisala tog lika u Vasinoj.Ja ga znam godinama,znam i kako se zove,ima svetlu retku kosu,procelav.Radi na cosku,napravio je buvljak,ima i stripove,igracke.Ja tamo godinama kupujem knjige za sebe,a vec godinu dana i ja sam prodavac knjiga ali ne tako i ne na tom mestu.Inace od tog idiota nikad nisam nista kupio.Moje neke musterije mi se zale na njega.U principu u Vasinoj ulici ne treba kupovati knjige,skupe su.To su oni likovi sto su nekad bili na Platou.Ja ih sve znam.Od svih njih mozda je malo povoljniji onaj sto ima duzu kosu i bradu,ima oko 45godina.
Tu su knjige skupe jer im cenu nabijaju okolne antikvarnice,jer nece prodavac na ulici da vam da jeftino knjigu kad po toj ceni moze uvek da proda antikvarnicama koje su udaljene 50-300m.Takodje kad je neka dobra knjiga,ako bi je on stavio da kosta 300 din,sto je jeftino za musterije,odmah bi dosao onaj idiot sto je neprijatan(onaj procelavi) kupio je za 300 din i stavio na svoju tezgu da prodaje po 500-600din.
Takodje u blizini je antikvarnica u Knez Mihailovoj u okviru Filoloskog fakulteta.Nju takodje izbegavajte jer su prevaranti i ako oni imaju retka stara dela koja kostaju i po 100 evra i vise.Pre recimo tri godine ja sam kupio knjigu u antikvarnici u ul.Brankova za 400 din.I takvu istu knjigu sam tih dana video u antikvarnici na Filoloskom fakultetu po ceni od 5000din.
Takodje izbegavajte on line kupovinu polovnih knjiga,ali i novih.Te on line knjizare nemaju svoje knjige,oni odu po antikvarnicama i popisu knjige koje su dobre,i onda na svom sajtu prikazu te knjige,i naravno ako je knjiga u antikvarnici 500 din oni ce na svojoj on line knjizari napisati 1500din.Pa ko se upeca.Za to je dobar primer Knjizara.comAko antikvarnica proda knjigu,a vi zatrazite je od on line knjizare,onda nista od kupovine naravno.
Ima takodje dosta plavih tezgi kod Beogradjanke na Cvetnom trgu,to je ulica Njegoseva.Tu ima bar 7 tezgi sa polovnim knjigama i stripovima,svi ti likovi su bili na Sajmu i kod njih takodje ne treba kupovati jer recimo kod njih moze Tomas Man kostati 700 din.
Bolje je kupovati po antikvarnicama,ne svim naravno,jer oni ako imaju jake cene oni bar imaju i velike troskove.Ima dve dobre antikvarnice u Brankovoj ulici.
Dok ulicni prodavac kupi dobru knjigu za 50-100 din a prodaje je za 1000 din.
Mada ima i ulicnih prodavaca koji nisu bezobrazni i nisu skupi,po pijacama takodje.
Najbolja antikvarnica za polovne knjige je u ulici Djure Jaksica,od Knez Mihailove ka Obilicevom vencu sa desne strane,u suterenu,zove se Dveri.Tu je najbolji izbor a vlasnik Vladan Krstic-Laki najspostenije i placa kad nabavlja te polovne knjige.
Na ovom velikom sajmu sad sto se zavrsio,takodje ne treba kupovati polovne knjige jer su skuplje nego tokom godine.

Pozdrav, moram da te demantujem u tvom mukotrpnom izlaganju. Prvo taj covek sto prodaje u Vasinoj ispred filoloskog nije nikada prodavao na Platou nego kod cesme u Knezu. Drugo na Cvetnom trgu postoje tezge sa knjigama gde se mogu jeftino kupiti knjige, kao dokaz tamo kupuju knjige likovi i onda preprodaju dalje. Trece on line kupovina je extra i treba je praktikovati sve vise. Imate dobar sajt starih prodavaca knjiga koji imaju samo svoju ponudu :http://obradovic.rs/

Poslednja izmena od moderatora:
Pozdrav, moram da te demantujem u tvom mukotrpnom izlaganju. Prvo taj covek sto prodaje u Vasinoj ispred filoloskog nije nikada prodavao na Platou nego kod cesme u Knezu. Drugo na Cvetnom trgu postoje tezge sa knjigama gde se mogu jeftino kupiti knjige, kao dokaz tamo kupuju knjige likovi i onda preprodaju dalje. Trece on line kupovina je extra i treba je praktikovati sve vise. Imate dobar sajt starih prodavaca knjiga koji imaju samo svoju ponudu :http://obradovic.rs/

ja sam i rekla kod plato cesme, misleci na cesmu u Knezu, znam ko je gospodin, vrlo je nevaspitan i drzak
Ako ga poznajete recite mu da iskulira sa neljubaznoscu jer zavisi od musterija, a ja sam svoju kontrapropagandu vec obavila, sto uzivo sto virtuelno

Па, развеселила си ме...само кад помислим на неке типове овде.
И ја сам почео да васпитавам продавце. Не књижаре, већ уопште. Поклапам их једном једином реченицом, савим кратком: Купац је увек у праву. Запамтите купац је увек у праву!

Па, развеселила си ме...само кад помислим на неке типове овде.
И ја сам почео да васпитавам продавце. Не књижаре, већ уопште. Поклапам их једном једином реченицом, савим кратком: Купац је увек у праву. Запамтите купац је увек у праву!

Kod mene kupac nije uvek u pravu.Ne ulizujem se kupcima,ni sada kad prodajem knjige a ni ranije kada sam se bavio nekom drugom trgovinom.Za mene nije novac bog,nista ne fali ako i izgubim nekog kupca.Obraz je vazniji od para.

Obradovicu,lepo si se reklamirao ali istina je drugacija.Taj neprijatni lik Aca procelavi,nedeljom prodaje kod Cesme blizu Platoa.
Kao drugo i vaznije,prodavci u Njegosevoj su izuzetno skupi i niko od njih ne kupuje za preprodaju jer ne moze skuplje biti.Vec prodavci iz Njegoseve od svojih kolega kupuju sta je jeftino i preprodaju posle.Tacnije po pijacama i od ulicnih prodavaca uzimaju i nose na svoje tezge u Njegosevoj.
Ja odlicno znam sve cene po gradu,po tezgama,po knjizarama.Ista knjiga u knjizari i to nova,jeftinija je od polovne u Njegosevoj.Kao sto su i mnoge knjige kod onih u Vasinoj skuplje nego iste te u antikvarnicama koje placaju lokal i porez.
A ti verovatno imas tezgu u Njegosevoj pa te boli istina.Nije grad tako veliki,a ni net,sve se da saznati.

A tvoj sait znam odavno,tamo nista ne bih kupio.Cim su tebi cene u evrima sve mi je jasno koliko si skup i alav.Kome ti placas porez? Verovatno nikome a imas vece cene od svake antikvarnice gde ljudi skupo placaju lokal i poreze.
Sve tvoje knjige su skuplje nego u antikvarnici Dveri kod Lakia,i od one dve u Brankovoj.Da ne pominjem jos neke manje znacajne.
I na velikom Sajmu prodajete polovne knjige duplo skuplje od istih naslova koje izdavaci imaju nove.Svakog sajma potrosim preko sto evra,ali sve kupim nove knjige,nista ne uzimam od vas sa polovnim.

Vidjam ih, kad god sunce malo proviri, kod Vuka, negde ispod levog brka.
Juri ih komunalna policija "nastojeci da suzbije sivu ekonomiju i propadanje drustva".
Kad njih oteraju, ostaju nam brojne trafike, i veliki hit, "Cecina autobiografija, pisca Slobe Reljica" :zimag::grudvanje3:z:mrgreen::zblesav:

Back