ulcerozni kolitis

Napokon u remisiji. Prilažem nalaz kolonoskopije:> NALAZI:
> Kolonoskopija: do cekuma s vizualizacijom valvule B. i ušća apendiksa. Nema znakaova aktivnosti bolesti izuzev brojnih sitnih pseudopolipa cijelom dužinom, Nekoliko ih se ekscidira škaricama radi PHD analize.
> DIJAGNOZA:
> Colitis cr.ulcerosa in remissionem
> Pseudopolyposis sec.coli diffusa
> PREPORUKE:
> Dosadašnja terapija, redovite kontrole u GE ambulanti.
USPJELI SMO!!!!!
:worth:

Napokon u remisiji. Prilažem nalaz kolonoskopije:> NALAZI:
> Kolonoskopija: do cekuma s vizualizacijom valvule B. i ušća apendiksa. Nema znakaova aktivnosti bolesti izuzev brojnih sitnih pseudopolipa cijelom dužinom, Nekoliko ih se ekscidira škaricama radi PHD analize.
> DIJAGNOZA:
> Colitis cr.ulcerosa in remissionem
> Pseudopolyposis sec.coli diffusa
> PREPORUKE:
> Dosadašnja terapija, redovite kontrole u GE ambulanti.
USPJELI SMO!!!!!
:worth:

Veseo sam da je tako.
Nažalost, tako nije kod drugih ni posle 30 dana imurana i spora te glive (2 tablete/dan).
Ali treba biti strpljiv. Nada se nikad ne gubi.

Poslednja izmena:
moj suprug tvrdi da mu počeo djelovati tek za skoro 6 mjeseci.

Istovremeno uzimanje imurana i tableta od te gljive posle 2-3 mjeseca se stanje znatno popravilo.
Nije još sasvim normalno ali je blizu tome.
Popravila se težina, krvna slika, faktor iz krvne slike koji pokazuje na upalu, opšti osjećaj.......
Da li je pomogao imuran ili ova gljiva to ne znam.

Kao što sam već napisala nikad ne treba gubiti nadu. Nekad pomaže i sam pozitivan pristup problemu, ali sad kad je krenulo na bolje, treba biti pozitivan i reći "da , boljeje i još će bolje biti"
Sretno na putu u remisiju!

Šaljem iskustvo sa foruma o ulceroznom kolitisz HR: Dobar dan dragi ljudi, ja imam 25 godina, imam obicno 85kg i 188cm sam velik, zivim u Njemackoj. Kao prvo nemojte mi zmjerit ako vam je teze citat ovaj tekst, jer mi HR gramatika ne ide bas dobro i rodjen sam u Njemackoj.
Prije 5 godina sam prvi put primjetio da imam krv i sluz u stolici. Nisam nikome govorio to sto me muci i tako je proslo barem nekoliko tjedana. Kasnije sam napravio termin kod doktora, jer mi je bilo toliko lose da nisam imao drugog izbora. U to vrijeme sam bio po 10 puta na WC-u i dosta krvi sam gubio na WC-u, uz sve to sam imao bolove u donjem djelu crijeva. Nakon par dana cekanja sam dobio termin za kolonskopiju. Doktor je odma sumjao da imam Colitis, sto je se utvrdilo nakon par dana cekanja analize iz laboratorija. Onda sam poceo pit tablete, ali svaki dan mi je bilo sve gore i gore. Tako je prolazilo vrijeme, medikamenti su se mjenjali, neznam vise sta sve nisam probao, ali znam samo da nista nije pomoglo. Najgore vrijeme je bilo kad sam i preko 30 puta na dan isao na WC, strogo receno nisam vise smio ni vodu pit, jer i nakon malo vode sam odma dobivao bolove i tjeralo me je na WC, u 5 tjedna sam pao sa 85kg na 68kg, dobio sam upale na zglobu oko koljena i u donjem dijelu kicme, jedva sam hodao, brzo su me hvatali grcevi u nogi i mislio sam da je dosao kraj. Onda sam dobio jaku dozu kortizona, nakon 3 tjedna mi je bilo malo bolje crijevima, ali sam se zbog kortizona znojio jako i imao sam vrtoglavicu. No najvaznije mi je bilo da mi je crijevima bolje, i tako sam nakon 6 mjeseci opet dosao do 85kg i strasna bolest se povukla. Kad sam sve to vidio, poceo sam se informirat na razne nacine o toj bolesti. Rekao sam si da nikad vise nesmim dozvolit da se ovo ponovi. Kad sam napoknon skinio kortizon, pio sam medikamente na bazi mesalazina i s time mi je bilo dobro, ali stolica nikad nije bila ko prije dok sam jos bio zdrav. Poceo sam dokumentirat sve sta sam jeo, svaki dan sam pisao kako se osjecam, sta se mijenja, kakva je stolica, koje su okolnosti na fakultetu, koliki je stres itd. Tako sam godinu dana sve zapisivao i imao sam dva manja napadu u godini dana. Sve sta sam primjetio je da su napadi uvjek bili u razdoblju dok sam imao povecani stres, pogotovo prije ispita na fakultetu. Znaci sve sta moram rijesit je stres, no to nije bilo tako lako, nisam mogao nac rjesenje kako se rijesit stresa. Onda sam probao razne preparate na bioloskoj bazi ali nista mi nije pomoglo, sve dok nisam naiso na jedan preparat iz Austrije, takozvani FANGOCUR Mineraldrink. To je jedan preparat koji se dobiva iz vulkanskog kamena, pomjesan sa travom od jecma, minerala i drugih biljaka. Jedva sam cekao da probam tu "zemlju" da pijem. Nakon dva dana uzimanje te zemlje mi je se stolica potpuno vratila u normalno stanje. To je prvi put nakon 2 godine da imam sasvim normalnu stolicu. Ja nisam mogao vjerovat sta mi se desava i to je bio jedan od najljepsih dana u mom zivotu. Tako sam mjesec dana uzimao tu zemlju i nisam vise nikakve simptome imao, nakon 3 mjeseca sam ponovio terapiju i svaki puta je bilo bolje i bolje. Pola male kasike pomjesate sa malo vode, pustite da odstoji desetak minuta i popijete. Mozda van nece bit ugodno pit nesta poput pjeska, ali meni to nije smetalo nimalo, jer sam vec nakon dva dana vidio poboljsanje i sada vec 3 godine zivim bez ikakvih medikamenata, sve sto radim je da uzimam taj jedan preparat svaka 3 do 4 mjeseca. Sve u svemu, meni osobno je taj preparat jako puno pomogao, i svako ko ima Colitis preporucio bi mu da proba taj preparat. Naravno, nemoze niko garantirat da ce se stanje popravit jer svi preparati drugacije utjecu na ljude, ali meni je zaista pomoglo i dalje ga uzimam i uvjek cu ga uzimat.

Pozdrav
http://www.fangocur.at/index.php?internallink=4302&sprache=1&PHPSESSID=&nostromo=0

Poslednja izmena:
Toga preparata nema u Austriji u apotekama i kažu nema ga na spisku odobrenih proizvoda za slobodnu prodaju ni kao lijek ni kao hrana.
Da li neko ima više informacija ko to proizvodi, ima li dozvolu za prodaju i upotrebu u kojoj drugoj državi ili je sve na crno.

Koliko vidim, tu se radi o samljevenom kamenju kome je dodao ječam.

Sve je lakse u zivotu kad znate da niste sami u svojoj muci i da jos neko prezivljava nesto slicno pa ako ne i isto, zato ovakva druzenja bogatstvo vrede, svaka rec utehe, svaki savet, ohrabrenje, pogotovu kad stisne tuga neka a nema sa kim da se podeli onda ste tu VI da se taj grc u stomku ublazi i pregura joj jedan dan,jos jedna noc!!!!!

Drugari super su vam saveti, za sve nas koji cekamo rezultate od uzetih uzoraka dajete nadu da ce leka mozda i biti, a mozda i smisle neki konkretni lek pa nas rese ovih muka, kako bi to bilo LEPOOO!!!

Narode zamolilia bih vas za malu pomoc ko je upucen u situaciju tj. problem koji je verovatno samo moj!!! Naime evo o cemu se radi, bolest je grozna, kolonoskopoja bljak kao i priprema za istu ali ja imam novu nocnu moru, a to je koliko je STERILAN aparat za kolonoskopiju i ona sajla sa kukicom koja uzima uzorak crevca, JER SAM VIDELA SESTRU KAKO JE SAMO PROPLAKNILA INSTRUMENT U NEKOJ KADICI NA SEKUNDU I PROZVALA SLEDECEG PACIJENTA!!! Ipak se tu radi sa krvlju a prenos brojnih virusa hepat b, hepatit c pa nedaj bozei hiv jaooooo!!!! Da li je neko upucen koliko su jaka ta sredstva za dezinfekciju kojima se dezinfikuju kolonoskopi i te sajle i kukice za polipe, ja zaboravi i na UC i na rezultate biopsije sve vreme razmisljam o tome da su mi preneli od nekog drugog pacijenta neki smrtonosni virus, pa nije humano jel da, neka se umre i od bilo cega ali da je nase ili od boga a ne od neke aljkave sestre, pomazite ako nesto znate ja crkoh od brige, samo o tome mislim koliko su jaki ti deterdzenti za dezinfekciju a ako sad prezivim
nikad vise na kolonoskopiju!!!!!

Naivna mala!
Mislim da je tvoj najveći problem što si paničar, a baš to ulcerozni kolitis ne podnosi. Bilo kakav stres i nervoza samo pojačavaju simptome bolesti i pojačavaju je. UC se hrani stresom. Zato pokušaj biti optimistična. Došla si na forum gdje ljudi iznose svoja iskustva, daju potporu jedan drugome, razumiju se o čemu govore i mislim da si i ti došla na pravu stranicu.Savjetovala bi ti da se ne brineš oko sterilizacije istrumenata, već o nalazima. Tolike hiljade ljudi je prošlo kolonoskopiju , a moj je suprug ukupno bio 7 puta I već se toliko na sve naviknuo da mu nije neki tako veliki problem. Nije mu ugodno, ali možda je i razlog što je na zadnjoj kolonoskopiji u januaru odve godine bio u remisiji, pa mu nije bilo niti toliko bolno. Ti pokušaj ublažiti bolest strogom djetom. Nema sirovog voća i povrća osim banane, bez namirnica sa vlaknima, kupusnjača, paprika, začina i još mnogo, mnogo toga. Ali glavu gore i misliti na to da ima lijeka, samo koji je ne znamo.
Pozdrav

Naivna mala!
Mislim da je tvoj najveći problem što si paničar, a baš to ulcerozni kolitis ne podnosi. Bilo kakav stres i nervoza samo pojačavaju simptome bolesti i pojačavaju je. UC se hrani stresom. Zato pokušaj biti optimistična. Došla si na forum gdje ljudi iznose svoja iskustva, daju potporu jedan drugome, razumiju se o čemu govore i mislim da si i ti došla na pravu stranicu.Savjetovala bi ti da se ne brineš oko sterilizacije istrumenata, već o nalazima. Tolike hiljade ljudi je prošlo kolonoskopiju , a moj je suprug ukupno bio 7 puta I već se toliko na sve naviknuo da mu nije neki tako veliki problem. Nije mu ugodno, ali možda je i razlog što je na zadnjoj kolonoskopiji u januaru odve godine bio u remisiji, pa mu nije bilo niti toliko bolno. Ti pokušaj ublažiti bolest strogom djetom. Nema sirovog voća i povrća osim banane, bez namirnica sa vlaknima, kupusnjača, paprika, začina i još mnogo, mnogo toga. Ali glavu gore i misliti na to da ima lijeka, samo koji je ne znamo.
Pozdrav
Imam ovu bolest vec sest godina.Dobila sam je u 35,36 godina.Imala sam srecu da je se do danas stanje nije pogorsalo.Blaza varijanta je konstatovana i odrzana do danas.Pila sam Salofalk 500,Orvazil,Probiotik i Zinkosel,kao i Salofalk supozitorije.U pocetku kombinovano lekovi i supozitorije a vremenom sam ostala samo na supozitorijama.Obzirom da su kontraefekti ovih lekova nezgodni,vremenom sam naucila da ih i bez lekara korigujem.Vreme remisije mi je oko 4 meseca i to je uvek tako bez obzira na duzinu uzimanja terapije.Lekari kazu da je odprilike pola pola vremena potrebno za remisiju.Dakle npr.6 meseci lekova 6 meseci remisije.Moje iskustvo je drugacije.Uvek,bez obzira na terapiju remisija mi je oko 4 meseca.Tako sam istrenirala sebe da cim primetim prve simptome vracanja bolesti odmah ukljucim Salofalk supozitorije.One mi brze deluju jer je ostecenje creva odmah na pocetku blizu rektuma...15cm.Koristim jednu kutiju od 10 komada u roku od 10 dana i onda pratim.Po potrebi ukljucim jos jednu kutiju za svaki slucaj a nekad samo jednu.Na kontrolu idem 1 godisnje ili redje.Moj doktor uglavnom na osnovu razgovora prati situaciju.Izbegava kolonoskopiju i svaki kontakt sa crevima da se ne iritiraju jos vise.U tezim slucajevima naravno to radi cesce.Ja sam samo jednom uradila kolonoskopiju pre 6godina i od tada odrzavam stanje ovako kako sam navela.Imam srecu!Jako je vazno prihvatiti svoju bolest i pratiti je uz pomoc lekara ali i osluskivati svoj organizam i ponekad sam korigovati terapiju.Generalno,mi emotivno osetljivi smo nadrljali od ove bolesti koja ce biti prisutna celog zivota ali se moze drzati pod kontrolom i normalno ziveti.

Narode zamolilia bih vas za malu pomoc ko je upucen u situaciju tj. problem koji je verovatno samo moj!!! Naime evo o cemu se radi, bolest je grozna, kolonoskopoja bljak kao i priprema za istu ali ja imam novu nocnu moru, a to je koliko je STERILAN aparat za kolonoskopiju i ona sajla sa kukicom koja uzima uzorak crevca, JER SAM VIDELA SESTRU KAKO JE SAMO PROPLAKNILA INSTRUMENT U NEKOJ KADICI NA SEKUNDU I PROZVALA SLEDECEG PACIJENTA!!! Ipak se tu radi sa krvlju a prenos brojnih virusa hepat b, hepatit c pa nedaj bozei hiv jaooooo!!!! Da li je neko upucen koliko su jaka ta sredstva za dezinfekciju kojima se dezinfikuju kolonoskopi i te sajle i kukice za polipe, ja zaboravi i na UC i na rezultate biopsije sve vreme razmisljam o tome da su mi preneli od nekog drugog pacijenta neki smrtonosni virus, pa nije humano jel da, neka se umre i od bilo cega ali da je nase ili od boga a ne od neke aljkave sestre, pomazite ako nesto znate ja crkoh od brige, samo o tome mislim koliko su jaki ti deterdzenti za dezinfekciju a ako sad prezivim
nikad vise na kolonoskopiju!!!!!

Shvatam ja vas da mislite da je sve sterilno, ali da ste videli samo kako je ova sestra samo umocila i izvadila sajlu iz kofice sa vodom i dezinficijensom i proplaknila kolonoskop sve bi vam bilo jasno, a sterilizator im ne radi vec je poklopljen i na njemu naredjane soljice za kafu i pribor za kuvanje iste, inace ova sestra bakica od sezdesetak godina ciji je stav ovakav '' da si u ameriku ili afriku pa da uhfatis hepatit c ili hiv a de ces ovde da ga uhvatis od ovi starci koji vise non stop na kolonoskop'' e i sta da joj kazes ona u njenom skolovanju pre dvadeset trideset godina nije ni ucila o tome pema tome to za nju ne postoji, bar ne ovde a u ameriku ga ima, eto vidite ko radi na takvim poslovima i igra se ljudskim zivotima, samo se nadam da je pogodila pravo sredstvo za dezinfeciju i da je dovoljno jako da pobije sve zgadije ipak se tu radi sa osetljivim delovima tela i krvlju, cinjenica je kad nam uzmu uzorak hvataljkama ili odstrane polip da je to vrsta hiruske intervencije, ima krvi i razmenjuje se putem instrumenata, ja ziva nisam zaboravi na kolitis sad cu da razmisljam o testiranju na viruse, jao ko me tero na kolon.mogla sam terapiju i bez prgleda i tako se stanje primirilo, sama sam krivaaaaaaa sta se kacis kod nestrucnih ljudi i jos nece da mi kaze koje sredstvo koriste prosto se uvredila a nasi zivoti manje vazno,nego ode ona da si doruckuje i pije kafu a kaze vi crevari ste mi preko glave pa sta ako uhvatite nesto i tako visite ovde non stop a ja tad prvi put bila, nego one ogorcene, ako mi je sad crkavaj od brige zbog sasvim desete stvari dodje mi da sama sebe pojedem od muke sto sam uopste bila na kolonos. zlatni standard dijagnostike, da ali sa normalnim i strucnim osobljem!!!! Samo ako me dezinfekcija spasi jaooooo!!!!

Back