Šaljem iskustvo sa foruma o ulceroznom kolitisz HR: Dobar dan dragi ljudi, ja imam 25 godina, imam obicno 85kg i 188cm sam velik, zivim u Njemackoj. Kao prvo nemojte mi zmjerit ako vam je teze citat ovaj tekst, jer mi HR gramatika ne ide bas dobro i rodjen sam u Njemackoj.
Prije 5 godina sam prvi put primjetio da imam krv i sluz u stolici. Nisam nikome govorio to sto me muci i tako je proslo barem nekoliko tjedana. Kasnije sam napravio termin kod doktora, jer mi je bilo toliko lose da nisam imao drugog izbora. U to vrijeme sam bio po 10 puta na WC-u i dosta krvi sam gubio na WC-u, uz sve to sam imao bolove u donjem djelu crijeva. Nakon par dana cekanja sam dobio termin za kolonskopiju. Doktor je odma sumjao da imam Colitis, sto je se utvrdilo nakon par dana cekanja analize iz laboratorija. Onda sam poceo pit tablete, ali svaki dan mi je bilo sve gore i gore. Tako je prolazilo vrijeme, medikamenti su se mjenjali, neznam vise sta sve nisam probao, ali znam samo da nista nije pomoglo. Najgore vrijeme je bilo kad sam i preko 30 puta na dan isao na WC, strogo receno nisam vise smio ni vodu pit, jer i nakon malo vode sam odma dobivao bolove i tjeralo me je na WC, u 5 tjedna sam pao sa 85kg na 68kg, dobio sam upale na zglobu oko koljena i u donjem dijelu kicme, jedva sam hodao, brzo su me hvatali grcevi u nogi i mislio sam da je dosao kraj. Onda sam dobio jaku dozu kortizona, nakon 3 tjedna mi je bilo malo bolje crijevima, ali sam se zbog kortizona znojio jako i imao sam vrtoglavicu. No najvaznije mi je bilo da mi je crijevima bolje, i tako sam nakon 6 mjeseci opet dosao do 85kg i strasna bolest se povukla. Kad sam sve to vidio, poceo sam se informirat na razne nacine o toj bolesti. Rekao sam si da nikad vise nesmim dozvolit da se ovo ponovi. Kad sam napoknon skinio kortizon, pio sam medikamente na bazi mesalazina i s time mi je bilo dobro, ali stolica nikad nije bila ko prije dok sam jos bio zdrav. Poceo sam dokumentirat sve sta sam jeo, svaki dan sam pisao kako se osjecam, sta se mijenja, kakva je stolica, koje su okolnosti na fakultetu, koliki je stres itd. Tako sam godinu dana sve zapisivao i imao sam dva manja napadu u godini dana. Sve sta sam primjetio je da su napadi uvjek bili u razdoblju dok sam imao povecani stres, pogotovo prije ispita na fakultetu. Znaci sve sta moram rijesit je stres, no to nije bilo tako lako, nisam mogao nac rjesenje kako se rijesit stresa. Onda sam probao razne preparate na bioloskoj bazi ali nista mi nije pomoglo, sve dok nisam naiso na jedan preparat iz Austrije, takozvani FANGOCUR Mineraldrink. To je jedan preparat koji se dobiva iz vulkanskog kamena, pomjesan sa travom od jecma, minerala i drugih biljaka. Jedva sam cekao da probam tu "zemlju" da pijem. Nakon dva dana uzimanje te zemlje mi je se stolica potpuno vratila u normalno stanje. To je prvi put nakon 2 godine da imam sasvim normalnu stolicu. Ja nisam mogao vjerovat sta mi se desava i to je bio jedan od najljepsih dana u mom zivotu. Tako sam mjesec dana uzimao tu zemlju i nisam vise nikakve simptome imao, nakon 3 mjeseca sam ponovio terapiju i svaki puta je bilo bolje i bolje. Pola male kasike pomjesate sa malo vode, pustite da odstoji desetak minuta i popijete. Mozda van nece bit ugodno pit nesta poput pjeska, ali meni to nije smetalo nimalo, jer sam vec nakon dva dana vidio poboljsanje i sada vec 3 godine zivim bez ikakvih medikamenata, sve sto radim je da uzimam taj jedan preparat svaka 3 do 4 mjeseca. Sve u svemu, meni osobno je taj preparat jako puno pomogao, i svako ko ima Colitis preporucio bi mu da proba taj preparat. Naravno, nemoze niko garantirat da ce se stanje popravit jer svi preparati drugacije utjecu na ljude, ali meni je zaista pomoglo i dalje ga uzimam i uvjek cu ga uzimat.
Pozdrav
http://www.fangocur.at/index.php?internallink=4302&sprache=1&PHPSESSID=&nostromo=0