Ukrasna kugla na menjacu mi se pomera - help

Chechu:
Nemojte samo da se posvadjate zbog mene. A u pitanju je jedno zensko stvorenjce tj. ja, apsolutni pocetnik u posedovanju kola i posecivanju servisa. Majstor kaze "normalno" a ja, normalno, poverujem. Jos 300 km pa idem na prvi servis pa cu opet pokusati, malo zustrije. Dotle, kad ugledate zutog jugica ispred vas - bezite sto brze mozete!
Nećemo se posvađati komšinice, ali malo razmene mišljenja nikad nije na odmet. Ne dozvoli da te foliraju majstori! Samo oštro i zahtevaj svoja prava g-đice KUPAC! :lol:
P.S. Znači sad moram stalno da se osvrćem da ne naleti "žuta mamba". :lol:

Tipicno za nase majstore! Nikako da shvate da im je upravo ta gospodjica u jednoj meri obezbedila posao i dala platu za jedan od proteklih meseci i da je njihovo da istoj to vrate samo radeci svoj posao, nista preko toga! Takodje zaboravljaju da je ta ista musterija potencijalni "nagovarac" svoje prijateljice, rodbine itd. za kupovinu istog vozila koji bi im isto doprineo u obezbedjivanju gore navedenog... Da ne duzim i ne skrecem sa teme, moj ti je savet da vise i ne ides u servis nego da odmah pozoves inspekciju i insistiras na sto brzem resavanju tvog slucaja! Pozdrav!

U svakom slucaju je glupo(najblaze receno) krpiti i lepiti novu stvar(pogotovo ako je pod garancijom i ako je placena cca 4000evra).Ali ti "majstori" u zastavinim servisima,pa i DMBu a verovarno i u samoj fabrici smatraju da su samo oni "bogom dani" da rade na takvim mestima.Jos daju sebi za pravo da procene da im plata nije srazmerna poslu i nece da rade.najblaze receno bezobrazluk :x Jugo kao jugo jeste tehniciki prevazidjen,ali makar treba zadrzati neki kvalitet izrade i poboljsati ga malo,a ne degradirati ga potpuno.Da li nov jugo moze da se poredi sa primerkom iz '80?
MOm komsiji koji je imao problem sa jugom starim 10 godina (kasnije se ispostavilo da je pomesao vodu i ulje) kada je otisao u ovlasceni servis AKZ Vozdovac,i rekao im simptome,odgovor je bio:"Znas sta ces da uradis? Prodaj juga!" i otisli od njega.Umesto da uzmu da popravljeju auto i zarade pare za firmu,jos ga i smatraju budalom.A da ne spominjem sto su jednoj devojci zamenili sva 4 nova tocka starim dok je bio u servisu pod garancijom.
Sve u svemu,mislim da treba pokazati zube i cak i probati sa inspekcijom,ali bojim se da ni sve to nece resiti problem.Nazalost :evil:
PS
Ukoliko ne budes imala srece sa servisom;ako nisu promenili sistem rucice menjaca,cini mi se da bi nova "navlaka" rucice resila problem jer izgleda da je plasticni navoj oblaznuo(verovatno od predane strucne ugradnje)
(ili da ti ja dam plasticnu kuglu sa fice :D )

"Ukoliko ne budes imala srece sa servisom;ako nisu promenili sistem rucice menjaca,cini mi se da bi nova "navlaka" rucice resila problem jer izgleda da je plasticni navoj oblaznuo(verovatno od predane strucne ugradnje)
(ili da ti ja dam plasticnu kuglu sa fice )"

Hvala na ponudi evening. Ali nasa porodica ima ficu iz '68-me koji jos uvek ima prekrasnu Fiat-ovu ukrasnu kuglu. Fiat-ov motor pa fiat-ova kugla. Po toj logici meni bi trebala pezoova kugla, hmmmm. Moram da priznam da sam i ja odmah pomislila na lepak kad mi se to prvi put desilo. Vidim da su jugici na vrlo losem glasu. Videcu kako ce se ovaj polu stranac pokazati. Za sada motor prede kao sat. Videcu za ostalo.

Chechu:
Hvala na ponudi evening. Ali nasa porodica ima ficu iz '68-me koji jos uvek ima prekrasnu Fiat-ovu ukrasnu kuglu. Fiat-ov motor pa fiat-ova kugla. Po toj logici meni bi trebala pezoova kugla, hmmmm. Moram da priznam da sam i ja odmah pomislila na lepak kad mi se to prvi put desilo. Vidim da su jugici na vrlo losem glasu. Videcu kako ce se ovaj polu stranac pokazati. Za sada motor prede kao sat. Videcu za ostalo.

E...to za ficu mi se mnogo dopalo. Ako je Fiat-ov verovatno ima ona super naopacke vrata. Verujem da nemate nameru da ga prodajete? U kakvom je stanju?
Ne mogu da prezalim sto prosle godine na pijaci u B.Potoku nisam kupio jednog starog zelenkastog ficu sa tim "obrnutim" vratima, a bio je u odlicnom stanju i po nekoj smesnoj ceni, mislim par stotina EUR.

Nemoj samo pogresno da me shvatis chechu, nisam mislio nista uvredljivo.Nego tako da sa tom starom crnom kuglom prisrafljenom na kraj sipke menjaca ne bi imala problema kao sa tim novim plastikama koje nekvalitetno prave i ugradjuju.U svakom slucaju,stoji mi u podrumu, pa ako ne resis problem...Javi se :D
I nadam se da ce ti to biti jedini problem sa novim jugicem....

Espanol:
sanja:
izgleda cemo kolektivno da odbranimo doktorat na temu "kugla na menjacu novog yuga i njeno mrdanje" :lol:
...u fazi normalne eksploatacije! (naslov doktorata mora da bude dug i kompliciran, ne?) :lol:

Е `ајде да ви мени дате ту црвену макину у позадини док ви не одбраните своје тезе а?

Espanol i Strajder su u pravu. Da kupiš novi auto i daš tolike pare a da ga lepiš je apsurd. Treba isterati pravdu kada je to god moguće pod uslovom da nisu velike posledice. Ja mislim da treba gledati uzrok a ne posledicu. U ovom slučaju to je kupovina jugića koji je generalno smešan autić i po mnogim anketama rađenim u USA najgori automobil koji je ikada tamo uvožen. Za iste pare nova Lada Riva sa plinom je mnogo bolje rešenje. Pre neki dan video sam novu Jugo Floridu koja je kuvala ko zmaj a stara je samo 4 meseca. Da me pogrešno ne shvatite, ne želim da pljujem po domaćoj industriji. Naprotiv, niko nebi bio srećniji da mi Srbi imamo jedan Fiat, PCR, BMW ali pokušavam da budem objektivan. Pozdrav svima!

Back